Legújabb kiadványaink

Homeopátia és Egészség – Magazin Mindenkinek!

A tavaszi szám tartalmából: Vizsgálat bizonyítja: valóban hatásos! Zoltán Erika: “Formában kell lennem” Tegyünk a nátha ellen! A  homeopátiás orvoslás nagyjai  Ajándék példányt készítettünk a VI. Interdiszciplináris Holisztikus Életmód Kongresszus […]

Homeopátia és Egészség – Magazin Mindenkinek!

A tavaszi szám -2017. – tartalmából: Méregtelenítünk és fogyózunk Megoldások hátfájásra 10+ 1 tény a homeopátiáról Egyetemisták gond nélkül Gyógyulós kuckó a nappaliban Tente, baba, tente Az újságot szüneteltetjük a […]

Tanévkezdés könnyedén

Tanévkezdés könnyedén

 

Elindult a tanév, a szerető, aggódó anyukák rögtön azon gondolkoznak, mivel tudnák megkönnyíteni a nyár után a szorosabb időrendre való visszaállást. Nem könnyű feladat, az sem, hogy         sok gyereknél szorongást válthat ki az iskolai  szigor, a megfelelési vágy miatti teljesítménykényszer, vagy egyes tanároktól, osztálytársaktól való félelem. Szerencsére homeopátiás szerekkel csökkenthetjük a gyermekek belső feszültségét, javítani lehet a stressz tűrő képességüket.

Argentum nitricum javasolt annak, aki már több nappal a tanévnyitó előtt azon izgul, hogy milyen lesz az új osztály, emiatt nehezebben alszik el, zaklatott az alvása, napközben hasmenése léphet fel. A belső izgalom miatt idegessé, kapkodóssá, felületesebbé válik, mozgása is ügyetlenebb lesz, könnyebben lever tárgyakat az asztalról. Nassolni nagyon szeret, főleg édességet. (A túlzott édességfogyasztásról azonban tudjuk, hogy növelheti a gyermek agresszivitását is!)

Gelsemium szedése segít olyan szorongásnál, amikor a gyerek nagyon fél az iskolától, de erről nem szívesen beszél. Itt is megjelenhet hasmenéses, lazább széklet, ám gyakori fejfájások léphetnek fel, s az iskolába menet remeghet, sápadt lesz, s halkká válik, beszélni is alig tud. Az órán, ha felelnie kell, hajlamos a leblokkolásra, pedig a tanulással nincsen gondja, sokat készül és tud is, de az izgalmi helyzetekben mégsem sikerül jól teljesítenie.

Lycopodium adható azoknak, akik kiválóan tanulnak, de otthon ehhez nagyon sokat készülnek, s a legkisebb rontás, tévedés feszültséget vált ki belőlük. A feszültség gyakran otthon jelentkezik dühkitörések formájában, a tanuló az iskolában nagyon fegyelmezett. A nyugtató vigasztalás nem mindig elég, a gyermek addig készül, amíg tökéletesre javítja az iskolai jegyét. Nem ritka, hogy az egyik szülő is igen nagy elvárásokat támaszt a gyerekkel szemben, és túlzottan szigorú lehet.

Pulsatillát érdemes adni annak a csemetének, aki sír, ha el kell indulnia, fogja a szülő kezét, s nehezen engedi el az iskolakapuban. Fontos neki a szoros érzelmi kötődés, könnyen sír apróbb dolgokon is, de könnyen meg lehet vigasztalni egy kedves szóval, simogatással.

   Kalium bromatumra lehet szükség, ha a családon belül egyéb problémák is vannak, ha nagyon magas az otthoni vagy az iskolai mérce, s úgy érzi a diák, hogy nem tud jól megfelelni. A gyerek emiatt zaklatott lesz, aminek apró jelekben vehető észre: nyugtalanul alszik, többször beszél, kiabál álmában, amire reggel már nem emlékszik, napközben sokat babrál a kezével, dobol az ujjaival.

   Zincum metallicum segíthet az olyan tanulóknak, akik szintén szeretnének nagyon jól teljesíteni, de a tanulásban, koncentrálásban hamar kifáradnak, s ennek gyakori, feltűnő jele lehet az, hogy ülve rázza a lábfejét, állva is topog, mozgatja a lábát. Teljesítménye nem lesz tökéletes, romlik a memóriája, koncentrációja.

    Chamomilla javasolható, ha a gyermek szeszélyes, fájdalomra túlérzékeny, nem szereti, ha beszélnek hozzá, ingerlékeny, akár káromkodó, ha ideges.

    Lachesis típusú gyermek gyakran féltékeny, de túl érzékeny is, sokat beszél, egyik témáról a másikra ugrál, gyanakvó, szurka-piszka lehet a viselkedése, bár igen jó ötletei is vannak, meg tud bántani másokat.

    Staphysagria helyzetbe kerülhet az igazságtalanul megbántott gyermek, kudarcérzése lesz, melyet elfojt, szégyelli, mintha az ő hibája lett volna. Gyanakvóvá, szorongóvá, ingerlékennyé válhat, dühét ritkán engedi szabadjára, elfojtja inkább.

    Natrium muriaticum introvertált gyermeknél segít jobban kinyílni a társaság felé, javítja a dekoncentráltságot, hamar elbátortalanodik, hajlamos az elszigetelődésre, sós ételek kívánása jellemző.

    Silicea kimerült hamar, fáradékony, hamar elbátortalanodik, kevés az önbizalma, túl érzékeny, de ideges, makacs bizonyos dolgokban.

Hajlama van a kiújuló gennyesedő fertőzésekre.

   Arsenicum album izgatott, szorongó, gyakran fáradt, aggodalmaskodó, hypochonder, de tisztaság mániás, precíz típus.

   Phosphoricum acidum segíthet ha az erős fáradékonyság mellett, főleg tragédiára való reakcióként rossz memória, fejfájás, közömbösség válik uralkodóvá a gyermek viselkedésében.

   Coffea tosta állapotra jellemző a gondolatözön, fantáziálás

szorongással egybekötve, rosszul alszik.