Immmunerősítés homeopátiával!

 

Immunerősítésre, vírusfertőzés megelőzésére

ajánlott szerek: Gelsemium c15-30,

Vincetoxicum, Echinacea D6-D4, Thapsia garganica C12

Ha a tüskefehérjés típusú vírus fertőzés elindul:

Arsenicum album gyengeségre, tüdővédelemre, halálos betegségtől való félelemre, ha valakinek ég a bőre, hasmenéses tünetei is vannak, ha asztmás.

Phosphorus az atípusos tüdőgyulladás gyógyítására, a MOF (multi organ failure) megelőzésére (szív, vese, máj,  pancreas, stb.)—

Gelsemium az elhúzódó fejfájás, láz, tompultság, gyengeség, betegségtől való félelem, előre fél, szorong a betegségtől, olyan rosszul van, hogy bénultnak érzi magát….

Lachesis a gyulladás zajlása alatt, csökkenthető a bradikinin vihar, amelynek része a D- Dimer emelkedés, a mikroembolusok képződése, a tüdőben is apró infarktusos kép.

Pyrogenium gyulladásos felülfertőzés ellen, alacsony hőmérséklet; láz mellett normál vagy lassúbb pulzus.

Köhögésnél, nehézlégzésnél, tüdőfájdalomnál Bryonia, Carbo vegetabilis, Antimonium tartaricum , Drosera , Lachesis , O/CO2 csere könnyítése: Carbo vegetabilis

Tüdőfibrosis mérséklés: Tuberculinum residuum c30, Thuya c30

Gyengeségnél a Gelsemium, China, Acidum Phosphoricum

Láz, hőemelkedés: Belladonna, Apis, Gelsemium, Bryonia

Fejfájás: Apis, Belladonna, Lachesis, Hypericum, Stramonium, Hyosciamus

Arcüreg gyulladásnál: Cinnabaris, Hydrastis, Mercurius solubilis, ha fáj az arc/homlok a Mezereum is, ha nem ürül a váladék- Lachesis.

Carditis, szív panaszoknál: Aconitum, Ignatia, Belladonna, Lachesis, Arnica, Crataegus

Vese fájdalomnbál Berberis, Phosphorus, Arsencium album, Lachesis

Félelem ellen is – Aconitum, Arsenicum album, Gelsemium

Hasmenés, hányinger, émelygés: Arsencium album, Podophyllum, Gelsemium, Phosphorus

Izolációs-karantén  panaszok csökkentésére  a Pulsatilla- ha sírós, ölelgetős, Na-muriaticum – ha  nem tud sírni, depressziós, egyre befelé fordulóbb lesz.

Postcovid, fertőzés után:

Gyengeség: izomgyengeség Gelsemium, Arnica,

Thrombo/emboliás szövődmények esélyének csökkentése: Lachesis, Arnica

Szívpanaszok, pericarditis, tachycardia esélyének csökkentése: Arnica, Apis, Aconitum, Lachesis

 

A Nobel díjas Behring véleménye a homeopátiáról!
 
Az immunológia atyja: Emil Adolf von Behring (1854-1917) kapta meg az első fiziológiai és orvostudományi Nobel-díjat (1905) a diftéria elleni szérumterápia kidolgozásáért. Mivel ekkoriban a diftéria (torokgyík) egyike volt a vezető halál okoknak, Behringet “a gyermekek megmentőjeként”, tetanusz elleni szérumáért pedig “a katonák megmentőjeként” ünnepelték.
Behring saját kutatásai során igazolta, hogy a homeopátiás gyógyszerek fokozzák az immunrendszer aktivitását.
Behring levelezéseiben ezt írta: “Samuel Hahnemannak (a homeopátia atyjának) igaza volt, amikor a betegek tüneteit vette kiindulási pontnak.”
Az alábbi linken megtekinthető egy TV-s interjú a homeopátiáról:
http://rtl.hu/rtl2/magyarul/homeopatia-segit-vagy-csak-nem-art
 
A homeopátia jól működik,mellékhatásmentes gyógymód, több mint 200 éve. A tudomány és a tapasztalat is bizonyítja, hogy jól működik, sok beteg gyógyulása alátámasztja a homeopátiával való sikeres gyógyulást.
 
 
 

PULSATILLA – a kökörcsinből készült homeopátiás szer

A Pulsatilla legfőbb jellegzetessége a változékonyság. Változékony a hangulata és testi tünetei egyaránt. Onnan lehet felismerni, hogy pillanatok alatt, gyorsan megváltozhat minden. Például lázmenete lehet változékony, vagy a fájdalmai vánorlóak, vagy a váladéka változó színű/állagú. Hol ilyen, hol olyan.

A Pulsatilla gyerek ha jól van, akkor nagyon kedves és nagyon cuki gyerek. Vágyik a szeretetre, törődésre és egy szelíd, kissé szégyenlős gyermek. Igényli a testi kontaktust a simogatást, ezért ő az a tipikus bújós típus. Szinte kapaszkodik az anyjára, annyira kell neki ez a figyelem. De viszont, ha nem kap meg valamit, akkor aztán akár egy hisztit is képes lenyomni. Mindez pontosan addig tart, amíg meg nem kapja, amit szeretett volna. Akkor egy pillanat alatt vége a szomorú hangulatnak, azonnal visszaáll a lelki békéje, mosolyog és mintha mi sem történt volna visszaváltozik cuki gyerekké. A hangulatában a változékonyság éppoly szembetűnő, mint minden más tünetében.

Szerintem mindenki látott már a boltban csokiért nyafogó gyereket, aki kitartóan képviseli az akaratát. De hát hiába a szépszó, ha Pulsatilla gyerekről van szó, csak akkor lesz vége a kellemetlen szituációnak, ha elérte, amit akart.

A Pulsatilla egy pici, tavasszal nyíló virág, amelynek lila szirmai vannak és a szirmokat, szárat körülvevő bolyhoktól úgy néz ki, mint egy kis torzonborz virág. Nagyon elbűvölő a megjelenése és valahogy már ez is olyan kis cukivá teszi a növényt is. Leginkább egy bókoló harangra emlékeztet és nem túlzás azt állítani, hogy az egyik legszebb tavaszi virág. A Pulsatilla nevű homeopátiás szer éppen ebből a kis termetű, különleges megjelenésű évelőből készül, amelyet magyarul kökörcsinként ismerünk.

A Pulsatilla betegségeiben is a változékonyság és tüneteire a változatosság vagy vándorlás az egyik legfőbb jellemző. Ha megbetegszik már a viselkedéséből sejthető, ha Pulsatillára lesz szüksége. Ilyenkor az látható, hogy anyja ölébe bújva bánatosan sírdogál.

Váladéka: krémes, sűrű, sárga, zöldes sárga, nem maró. Minden tünete javul a szabad levegőn. Ez karakterisztikus jellemző. Például ha bent a szobában dugul az orra, kint a szabadban kidugul és kap rajta levegőt és az egész közérzete sokkal jobb lesz.

A keze-lába rendszerint hideg, ennek ellenére nem szereti a fülledt meleget, attól kifejezetten rosszul van és a fázás ellenére a szabadban mindig jobban van még ha odakint hűvös is az időjárás.

A Pulsatilla karakterisztikus jellemzője még, hogy nem szomjas. Ő az a gyerek, akit folyamatosan „itatni kell”, mert magától nem jut eszébe, hogy igyon.

A Pulsatilla megbetegedésének az egyik fő oka az elhagyatottság érzés. Kiváltó ok lehet még a hirtelen lehűlés, átnedvesedés, láb átfázása, vagy a fagylalt evés.

Állapotán a friss levegőn túl a vigasztalás, a figyelem javít, vagy ha kisírta magát.

A zsíros ételeket nem bírja.

Kiváltó ok: átfázás, átnedvesedés, elhanyagoltság, figyelem hiánya, zsíros étel vagy fagylalt evés

Tünetek: változékony és változatos vagy vándorló tünetek. Váladéka krémes, sárgás, sárgászöld.

Rosszabbodik: meleg fülledt szobában, illetve ha magára hagyják

Javul: szabadlevegőn, sírástól, vigasztalástól

AMIRŐL A PULSATILLA JUSSON ESZÜNKBE:

  • VÁLTOZÉKONY TÜNETEK
  • Változékony hangulat.
  • Arra vágyik, hogy HORDOZGASSÁK, SIMOGASSÁK
  • Sírás, szomorúság, amely vigasztalástól javul.
  • Kívánja a friss levegőt
  • SZOMJÚSÁG HIÁNYA
  • Olyan ételeket kíván, amit nem bír pl. zsíros, fűszeres

Radványi Noémi
életmód-tanácsadó és terapeuta, homeopata

MIHE-MKHOA hírlevél