Az Orvos válaszol

Kérdezzen Ön is tőlünk, és szakemberünk hamarosan válaszolni fog! Kérdezek »

csontsérülés után derékfájás

Tisztelt Doktornő! Januárban írtam Önnek a csontsérüléssel kapcsolatban, hogy elcsúsztam és nagyon beütöttem a farkcsontomat. Ön akkor ajánlotta a calcium phosphorikumc9, a kálium bichromicum c9, symphytum c30, hypericumc30-at, napi 2x5 golyót. Ezek sokat segítettek, ahogy elkezdtem dolgozni járni 4 hét után még a vonatra és buszra is kínszenvedés volt felszállni, de már csak akkor fáj amikor ülök a széken, vagy amikor állok föl, de viszont csúnyán elkezdett fájni a derekam még levegővételre is fájnak az izmain a gerincem mellett az oldalamig és sokszor még a hasam aljáig is lesugárzik baloldalra, ezt ma tapasztaltam, amikor felemelem a térdem a csípőmig akkor még jobban fáj a derekam. hétvégén egész nap alig tudtam lehajolni, de ha leguggoltam csak segítséggel tudtam felállni, van amikor a baloldal fáj jobban, gondoltam elmegyek a reumára, de március végére tudnának időpontot adni. Ezeket a szereket csökkentettem ahogy múlt a fájdalom a farkcsontomban. Segítségét szeretném kérni, hogy kezdjem el ezeket a szereket újból vagy tud valami mást ami ezekre a problémákra jó. Segítségét előre is köszönöm. Anikó
Anikó

Kedves Anikó!

Szedjen most a Bryonia 30 ch, Hypericum 30 ch, Arnica 15 ch-ból napi 2-3×5 szemeket, hogy elmúljon a derékfájdalma.

Javulást kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó


Hasznosnak találta a választ?  

pajzsmirigy

Tisztelt Doktornő, Tavaly óta a pajzsmirigyem jobb lebenye enyhén meg van nagyobbodva, nem fáj, kemény tapintású. A vérvétel eredmény a normál tartományban van TSH 1,28, ami arra utal, hogy se nem túl, se nem alul működik. Szeretném véleményét, illetve segítségét kérni, hogy homeopátiás készítménnyel a megnagyobbodás visszafordítható-e? Ha igen, kérem adja meg mit, milyen adagolásban kell szedni rá. Válaszát megköszönöm, Judit
Judit

Kedves Judit!

Pajzsmirigy megnagyobbodásnál, ha szerencsére nincs hormon eltérés, akkor a Thuya 15 ch-ból szedjen heti 3×5 szemet (hé,sze,pé) egy hónapig, utána heti 1×10 szemmel folytassa még 3 hónapig.

Javulást kívánok,

üdvözlettel: Dr. Zarándi Ildikó

 

 


Hasznosnak találta a választ?  

Zsírödéma

Kedves Doktornő/ Doktor Úr! Szeretném megkérdezni Öntől, hogyan kezelhető, gyógyítható a zsírödéma? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Parrag Klára
Klára

Kedves Klára!

Zsírödéma, vagy lipödéma ellen jó hatású a Na-sulfuricum 30 ch napi 1×5 egy hónapig, utána heti 3×5 szemmel lehet folytatni, valamint a Thuya 15 ch szedése heti 3×5 szemmel.

Javulást kívánok,

Üdvözlettel:

Dr.Zarándi Ildikó

 


Hasznosnak találta a választ?  

Hasmenés terhesség alatt

Kedves Szakember! A kérdésem terhesség alatti 5 napja tartó hasmenés homeopátiás kezelésére vonatkozik. Elnézést a részletekért, de gondolom ez szükséges a szer kiválasztásához. Hányásom nincs, étvágyom nagyon jó, semmitől sem undorodom, ezidáig nem is diétáztam, lázam nincs, gyenge sem vagyok. Néha kicsit rosszabb szájízem van, de ez eddig a terhesség alatt is jellemző volt. 5 napja hasmenésem van, ami alhasi, bélgörcsökkel indul, nem teljesen híg és nem vízsugaras, de vizes, kásás és ma már nyákos is volt. Nem visszatarthatatlan az inger, de sok széllel együtt távozik, van amikor csak szél távozik és ennek köszönhetően múlik a görcs, ez mindössze rövid ideig tart, de naponta többször. A széklet sötét barna vagy sötét zöld vagy néha fekete (vastablettát szedek). Volt, hogy éjjel kellett kiszaladnom, ez elmúlt, most már inkább egész napra elosztva jelentkezik, naponta kb. 4-5-ször. Kérdésem, hogy milyen homeopátiás szert szedjek erre a helyzetre, olvastam több szerről is, de egyik sem igazán illett az én esetemre. Köszönöm előre is a válaszukat! Üdvözlettel, Gabi
Gabriella

Kedves Gabi!

Szedjen a Podophyllum 15 ch, Aloe 9ch golyócskákból napi 3×5 szemet, az Arsenicum album 15 ch-ból napi 2×5 szemet, hogy elmúljon a hasmenése minél hamarabb.

Javulást kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó


Hasznosnak találta a választ?  

Phosphorus

Tisztelt Tanácsadó! Férjem alkati szerként 1 alkalommal Phosporus Ch30 - t 10 golyót kapott. Két nappal később hajnalban hangos nevetésre ébredt, megmagyarázni nem tudta min nevet, kb 10 percig tartott, ijesztő volt . Utána is folyamatosan vigyorgott ,ez az eufórikus állapot megmaradt reggelre is. Úgy érezte magát mind aki spicces. Mostanában igaz nagyon sokat dolgozott , s az utóbbi napok stresszesek voltak lányunk betegsége miatt. Okozhatta e azt a homeopátia? Ha igen adható e tovább ?
Andrea

Kedves Andrea!

Elképzelhető, hogy  bevett Phosphorus okozta ezeket a tüneteket, mintegy primér rosszabbodásként, de ez azt jelenti, hogy jó a szer, csak eleinte túl hevesen reagált a  férje szervezete. A következő alkalommal elég lesz 1×5 szemet bevennie, de később ez nem várható, hogy ismét ilyen tünetek lépjenek fel.

Jó egészséget kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

 

 


Hasznosnak találta a választ?  

mióma kezelése

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2013-ban született egy kislányom mióma mellett.A miómák a terhesség végére kb.15 cm-re nőttek,azóta zsugorodtak.Jelenleg nem tudom a méretét.A kérdésem az lenne,hogy szoptatás mellett,ill. terhesség alatt is lehet-e sikeresen homeopátiával kezelni a miómát?A terhesség alatt szedtem különböző természetgyógyászati készítményeket,azok nem használtak. Köszönettel: Hajnalka
Hajnalka

Kedves Hajnalka!

Mind a várandósság alatt, mind a szoptatás alatt lehet kezelni homeopátiával a miómát. A homeopátiás kezelés nem jut át az anyatejbe és a terhesség alatt a méhlepénybe sem, így a babára nem hat, de anyukának tudja javítani a problémáját. Szedjen az Aurum muriaticum 15 ch-ból heti 3×5 (hé,sze,pé) szemet, a Thuya 30 ch-ból heti 1×10 szemet, s az alkati szerét is érdemes lenne szednie, ami személyre szabottan csökkenti az Önre jellemző betegségek hajlamokat, és immunerősítő hatású.

Jó egészséget kívánok,

Üdvözlettel: dr. Zarándi Ildikó

 


Hasznosnak találta a választ?  

szemideg bénulás vagy myasthemia

December végén egy élményfürdőben voltunk, hazafelé jövet éles jeges szél volt, és a vezetésben is nagyon megerőltette a szemét a férjem (44 éves). Másnap a férjem bal szemhéja kezdett leereszkedni, harmadnapra már nem tudta felnyitni. Látszólag sem dagadt sem gyulladt nem volt, csupán a szemhéja nem működött, míg el nem érte azt a szintet, hogy a pupillát takarta észre sem vette, hogy nem nyílik ki rendesen, én figyeltem fel rá előbb. Ügyeleten (szilveszterkor ügyeletes Kistarcsai kórház) szemész, fül-orr gégész, neurológus vizsgálták, CT, MR, Kontrasztos MR készült, semmit nem találtak, hogy mi okozta. Visszarendelték január 5.-ére, ekkor egy hét kórházi kivizsgálás következett, szintén eredménytelenül, Tensilon teszt is negatív. Ezidő alatt kialakult hozzá egy kettős látás, -egymás fölötti-. Kórházi vélemény a részleges III. szemideg bénulásra gyanakszik, elvittem két másik neurológushoz ahol viszont inkább a myasthemiát látták megalapozottnak, hisz felfele nem követi a szem a másik szemet, a szemhéj továbbra sem nyílik fel, csupán a pupilla aljáig, oldalra a szem mozog és lefelé is, felfele nehézkesen, befele kancsalít. Milgammát, B-komplexet már január 1.-e óta szedi, semmi eredménnyel, a Mestinont 4. napja (napi 4x1) szintén semmilyen változás nem áll be, viszont a Mestinon mellékhatása az izzadás, nyáladzás érzékelhető. Kérdésem, hogy a Causticum 30 ch-ból napi 1x 5 szemet, s emellé a Calabar = Physostigma venenosum c15-ből is napi 1×5 szemet kombináció amit itt egy másik betegnek javasolt, a férjemnél is kipróbálható-e? Szíves gyors válaszát, javaslatát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel
Zsuzsanna

Kedves Zsuzsanna!

A férjének a Causticum ch30 mellett az Aconitum 30ch-t javasolnám, s ezekből napi 2-3×5 szemet is, hogy az induló parézis minél hamarabb javuljon.

A Physostigma ch15 a szem akkomodációs izmaira hat, azaz a közel-távollátást tudja karbantartani, a férjének nem ilyen jellegű a panasza, hanem vsz. a hideg szél és a megerőltetés indíthatta el.

Javulást kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó


Hasznosnak találta a választ?  

csontsérüléshez még kérdés

Tisztelt Doktor Nő! Köszönöm a válaszát. Szeretném még megkérdezni, hogy az ajánlott szerek mellé / calcium phosphoricum c9, kalium bichromicum c9, symphytum c30, hypericum c30 /szedjem-e még a traumil tablettát vagy azt nem kell? / Nagyon köszönöm Anikó
Anikó

Kedves Anikó!

Az említett golyócskák mellett már nem kell a Traumeel tablettt szedni, az jó lehet akut sérülésnél, de alacsony potenciájúak a szerek benne, így krónikusabb esetben jobb a magasabb potenciájú monoszerek használata.

Javulást kívánok, üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

 


Hasznosnak találta a választ?  

csontsérülés

Tisztelt Doktornő! Január 4-én megcsúsztam, kicsúszott a lábam alólam, és tisztaerőből ráestem a fenekemre. Nagyon fáj a lenti utolsó csont. Amikor történt rögtön vettem be arnikac30-at,kb 3napig. A traumil tablettát, és a traumil kenőcsöt azóta is használom. A negyedik nap már a menés nem fájt annyira,de a leülés, felállás, fekvés se hanyat se oldalt nagyon fájdalmas. Tegnap röntgenezték, eltörve nincs. Amikor hanyat fekszem olyan mintha lenne ott valami, dudor ami fáj. A fájás a lumbágohoz hasonlit. Javasolták még a kálcium floratum D6süszler sót. Ami még nagyon érdekes, hogy nem duzzadt,és nem szineződöttel. A háziorvos szerint ez hetekig eltarthat, amig meggyógyul,de én szeretnék mihamarabb meggyógyulni, és dolgozni menni. A Doktornő tudna ajánlani valamit amitől hamarabb meggyógyulok. Segitségét előre is köszönöm.
Deliné Ármánkó Anikó

Kedves Anikó!

Igen,sajnos a farokcsont sérülés és fájdalom sokáig eltarthat, de a homeopátiával felgyorsítható a gyógyulás. Szedjen a Ca-phosphoricum 9ch, Kalium bichromicum 9ch, Symphytum 30 ch, hypericum 30 ch-ból napi 2-3×5 szemeket.

Javulást kívánok, üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó


Hasznosnak találta a választ?  

Rohamszerű hiszti

Kedves Doktornő/Úr! Három éves kislányom szinte napi rendszerességgel egy,vagy akár több alkalommal rohamszerű hisztit produkál. Ilyenkor nem lehet vele kommunikálni, próbálok vele kompromisszumot kötni, de többnyire sikertelen. Ez egy tehetetlen helyzet. A hiszti általában több percen keresztül, de előfordult hogy 10-15 perig is eltart, mire kitombólja magát. Ez akkor fordul elő amikor valamit nem kaphat meg, vagy megkaphatja csak előtte fejezzünk be valamit, játék közben valami kudarc éri, nem akar hazamenni valahonnan, útközben lát egy boltot és nem mentünk be. A hiszti alatt kéri, hogy vegyem fel de csak üt, rug és kiabál, feszeleg és földhöz veri magát. Hiába vigasztalom a hisztinek akkor van vége amikor kitombólta magát. Kérem a segítségét illettve a tanácsát. Köszönettel Szilvi
Kovács Jánosné

Kedves Szilvi!

A kislányának a hisztijei részben a dackorszak jelensége, de valóban túl hevesek a dühkitörések és nagyon gyakoriak. Adjon a kislányának a Nux vomica 15 ch-ból napi 2×5

szemet.

Javulást kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

 

 

 

 


Hasznosnak találta a választ?