1111111

Elismerték a homeopátia gyógyító erejét! A homeopátia működik!

Ausztrália vezető állami kutatóintézete, az Országos Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács (NHMRC) végre közzétette a homeopátiáról szóló, 2012-ben írt, és eddig nyilvánosságra nem hozott jelentését.

Ennek megállapításai nagyban eltérnek a 2015-ben közzétett második jelentésben szereplő eredményektől, amelyeket az elmúlt években széles körben használtak a homeopátia hiteltelenítésére.

Az első jelentés elismeri, hogy a homeopátia hatékonyságáról biztató bizonyítékok léteznek számos betegség esetén, mint például a középfülgyulladás, a felnőttek felső légúti fertőzése és a rákkezelés néhány mellékhatásának enyhítése.

A második jelentés a figyelembe vett vizsgálatok számát 176-ról 5-re csökkentette, és ezután jutott arra a következtetésre, hogy nincs elegendő megbízható bizonyíték a homeopátia hatásosságára bármely betegség esetén.

Az NHMRC igazgatója, prof. Anne Kelson 2019. augusztusában így nyilatkozott a 2015-ös áttekintéséről: „Egyes állításokkal ellentétben a felülvizsgálat nem jutott arra a következtetésre, hogy a homeopátia nem hatásos”.

Az eredeti, 2012-es jelentés nyilvánosságra hozása nagyon fontos lépés, mivel a második, megcsonkított, 2015-ös jelentést használták világszerte a homeopátia lejáratására.

További információ:

The Australian report

megvádolt homeo működikhomeo9

Egy kedves, homeopátiát szerető és használó gyógyszerész kollégánktól kaptuk  az „Amiről az orvos nem mindig beszél” című folyóirat 2017. szeptemberi számában megjelent cikket: A megvádolt HOMEOPÁTIA mégis működik? A lap a „What Doctors Don’t Tell You” magyarországi változata, kiadja a WDDTY News Limited company, havi lapként. Több tudományos kutatásra, kísérletre hivatkozik, 6 oldalon át tárgyalja a homeopátia bizonyítását, sikeresen.

Ebből a cikkből idéznék egy fejezetet: „Bár a felső légúti fertőzések, mint a köhögés, influenza és megfázás, saját maguktól is meggyógyulnak egy pár héten belül, mégis a fejlett világban a legtöbben ezekkel a panaszokkal keresik fel az orvosi rendeléseket. Az eredményességi tanulmányok folyamatosan azt mutatják, hogy a homeopátia hatásosabb a hagyományos gyógyászatnál a felső légúti megbetegedések esetében, úgy a betegek egészségi állapota, mint a költségek tekintetében.

*Franciaországban, ahol a háziorvosok 95%-a évente legalább egy homeopátiás gyógyszert ír fel, egy 12 hónapos tanulmány kimutatta, hogy bár a homeopata és a hagyományos gyógymódok egyformán hatásosnak bizonyultak, azonban az utóbbiak költségei kétszer olyan magasak voltak. 1

*Olaszországban, ahol a homeopátiát egyre inkább bevonják a területi egészségügyi ellátásba, a homeopátiás köhögésre adott szerek jelentősen hatásosabbak voltak a palcebónál.²

*Egy másik tanulmány a liccai Homeopátia rendelőben 42%-os csökkenést mutatott ki a recptköltségekben a homeopátiás szerek javára, összehasonlítva  hagyományos gyógyszereknél tapasztalható 9%-os növekedéssel. ³

* Németországban, ahol az orvosok kb 20%-a ír fel homeopátiás szert, a Gripp-Heel az esetek 78%-ban „sikeresnek” bizonyult a felső légúti fertőzéses megbetegedések tüneteinek csökkentésében, míg a hagyományos kezelések csak 52%-ban.4

*Nyolc különböző országban (közöttük Angliában és az USA-ban) a háziorvosi rendelők 1500 betegén végzett összehasonlító tanulmány kimutatta, hogy a kezelést követő egy héten belül a felső légúti fertőzéses megbetegedések tünetei gyorsabban feltisztultak a homeopátiás szer hatására, mint a hagyományos gyógyszerére.

Az orvosok a betegnek személyre szabottan, a legmegfelelőbbet választották ki több, mit 60 különböző homeopátiás szer közül, míg a hagyományos gyógyászat csak négy fegyverrel rendelkezett: antibiotikumok, orrspray-, köhögéscsillapítók és fájdalomcsillapítók. 5

1-PLoS One, 2014;9:e89990, 2-Pulm Pharmacol Ther, 2014; 27:102-8, 3- Homeopathy, 2009; 98:2-10, 4-Int J Clin Pract, 2004; 58:827-32, 5-BMC Complement Altern Med, 2007; 7:7,doi:10.1186/1472-6882-7-7

homeo 3

A homeopátia kritikája?!?

KI VER ÁT, KIT ?? –
VÉGRE A HOMEOPÁTIA, KORREKT INTERPRETÁLÁSA

Dr. Jens Behnke a Carstens Alapítvány “Homeopátia a kutatásban és az oktatásban” elnevezésű csoportjának felelőse.

“A homeopátiával szembeni kritikák gyakran arra jutnak, hogy a homeopátiás gyógyszerek hatása ellentmond bizonyos fizikai elméleteknek. E szerint az előítélet szerint a klinikai vizsgálatokból származó empirikus adatokat a következőképpen értelmezik: “Még a legjobb tanulmányokból származó bizonyítékok mennyisége is meglepő számunkra. A bizonyítékok alapján készek lennénk elfogadni, hogy a homeopátia hatásos lehet, ha a hatásmechanizmus elfogadhatóbb lenne” (Kleijnen, J., Knipschild, P. & ter Riet, G. (1991): Clinical Trials of Homoeopathy. In: British Medical Journal, 302 (6772), 316–323 (http://bit.ly/2rRuSaZ). Ez a fajta érvelés az előítéletekből származik (http://bit.ly/2xU6klK). Ez pontosan szembemegy a tudományos módszertan alapvető elveivel. Ha ugyanis találkozunk egy jelenséggel, amelyet a meglévő elméletekkel nem tudunk kielégítően megmagyarázni, akkor vagy az elméletek szorulnak változtatásra, vagy új elméletek felállítására van szükség. Valamilyen létező jelenségnek a figyelmen kívül hagyása, csak azért, mert nem ismert a hatásmechanizmus modellje dogmatizmusnak nevezhető.(http://bit.ly/1YHGmpg). Ez a típusú szemlélet különösen nem fér össze a bizonyítékon alapuló orvoslás elveivel.
a64c30c58b1838d653d8e984b7c09fb8.png
Dr. Jens Behnke a Carstens Alapítvány “Homeopátia a kutatásban és az oktatásban” elnevezésű csoportjának felelőse.”

1

Felfedezték a víz kvantum tulajdonságait!

Az ORNL amerikai kutatóintézet tudósai a víz olyan, eddig ismeretlen tulajdonságait fedezték fel, amelyek ellentmondanak a klasszikus fizika törvényeinek.

A víz már egyszerű fizikai tulajdonságai alapján is különleges, hiszen a víz az egyetlen olyan anyag a Földön, amely mindhárom halmazállapotában (folyékony, szilárd, gáz) is megtalálható. Az amerikai Department of Energy Oak Ridge National Laboratory (ORNL) tudósai azonban újabb tulajdonságait fedezték fel a víznek, amely túlmutat a klasszikus fizika eddig ismert törvényszerűségein, írja a phys.org tudományos hírportál.

– Áthatol a szilárd falakon…

A berill kristályon végzett kémiai kísérlet során kiderült, hogy a vízmolekulák extrém fizikai vagy speciális földtani körülmények között, ultra kicsi hatszögletű formába rendeződnek egy gyűrű körül, és felveszik a „kvantum-alagút” állapotot. Ez a jelenség túlmutat az eddig ismert folyékony, szilárd vagy gáznemű halmazállapotokon, ilyenkor a víz egészen másképp viselkedik, mint ahogy megszoktuk, hiszen kvantum mozgásra is képes. 

Ebben az állapotban például a vízrészecskék áthatolnak szilárd falakon, ami a klasszikus fizika szabályai szerint teljesen lehetetlen.

A kísérlet során arra derült fény, hogy amikor a víz “csapdába esik” egy zárt térben (pl. kristályok belsejében), akkor vízmolekula oxigén és hidrogén atomjai “delokalizálódnak” (szétválnak egymástól), ilyenkor jön létre a kvantum-alagút mechanizmus. (Az alagúthatás (alagúteffektus) egy kvantummechanikai jelenség. Az alagúthatás során a részecskék képesek áthatolni olyan gátakon, melyeken a klasszikus fizika törvényei szerint nem lenne lehetséges.)

– Egyszerre van jelen párhuzamosan 6 pozícióban

„Amikor a víz kvantum-alagút állapotban van, akkor kvantummozgásra képes, vagyis áthatol az elválasztó falakon, ami tilos a klasszikus világban,” mondta Alexander Kolesnikov az ORNL egyik kutatója. „Ez azt jelenti, hogy a vízmolekula oxigén és hidrogén atomjai ilyenkor „delokalizáltak”, és egyszerre vannak jelen ugyanabban az időben párhuzamosan, mind a hat szimmetrikusan ekvivalens pozícióban.” A víz tehát ebben az állapotban olyan, mint egy hologram. „Az ember azonban képtelen ilyen tapasztalatokat érzékelni a hétköznapi világban.”

A víz „kvantum-alagút” állapotának felfedezése akár tudományos bizonyíték lehet Everett sokvilág-elméletére is, melyben azt állítja, hogy a kvantummechanika által megengedett lehetőségek mind együtt megjelennek egy multiverzumban, ami sok független, párhuzamosan létező univerzumból áll. Japán fizikusok szerint pedig az is lehetséges, hogy az egész univerzum nem más, mint egy hatalmas hologram

víz2 víz

Hahnemann 267. születésnapjára (április 10.)

Felelevenítette azt a hippokratészi elvet, hogy ami gyógyít, egyben árthat is, és viszont, ami betegséget okoz, az gyógyíthat is.

Saját magán kezdte a gyógyszervizsgálatokat, a simile -“hasonlót a hasonlóval gyógyítani” elv alapján gyógyított és élt, 88 évig, az 1700-1800 as években. Magyarországra az 1820-as években gyűrűzött be a homeopátia.

Életképességét bizonyította az 1831-es halálos kolerajárvány idején az, hogy nagy magyar orvosok, mint pl. Dr. Bakody József, Dr. Almási Balogh Pál ( Széchenyi István gróf orvosa) eredményesen -85-90%-os sikerrel- gyógyították homeopátiás gyógyszerrel kolerás betegeiket, ekkor még nem volt antibiotikum!

A széles látókörű homeopátiás orvosok mindig tisztában voltak és vannak azzal, hogy a homeopátia és az allopátia (a galénoszi elv szerint a betegség ellenszerét kell használni) megfér egymással, sőt kiegészítik egymást, csak együtt van létjogosultságuk.

 

A német gyógyszergyártók egyesületének (BPI) álláspontja az EASEC állásfoglalásáról

A német gyógyszergyártók egyesületének (BPI) álláspontja a homeopátiás termékekről és gyakorlatról szóló EASAC állásfoglalásról (1)

A német gyógyszergyártók egyesületének( BPI) álláspontja a homeopátiás termékekről és gyakorlatról szóló EASAC állásfoglalásról (1)

2017 szeptember 20.

A munkacsoport, amelyet 11 magánszemélyként résztvevő tudós alkotott, nyilatkozatot adott ki „A homeopátiás termékek és gyakorlat: a bizonyítékok értékelése és a következetesség biztosítása az egészségre vonatkozó állítások szabályozása területén az EU-ban” címmel. A nyilatkozatot az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete („EASAC”) tette közzé.

Az  EASAC-ról

A résztvevő kutatók magánszemélyként vettek részt a munkában (10. oldal) és a nemzeti tudományos akadémiákból álló EASAC segítségével publikálták nyilatkozatukat. Az EASAC nem az Európai Unió intézménye, és sem az EU, sem pedig az EU-tagállamai nem bízták meg ezzel a feladattal.

A nyilatkozat következtetései

Az EASAC nyilatkozatának deklarált célja “az emberi és állatgyógyászati felhasználású homeopátiás termékekkel szemben megfogalmazott egészségre és tudományos állításokra vonatkozó kritikák megerősítése”.

A BPI álláspontja

  • Az EASAC a dokumentum elején helyesen utal arra (4. oldal), hogy sok beteg igényli a homeopátiás gyógyszereket. Ezt támasztja alá az Allensbach Intézet 2009-es felmérése (2) és a Forsa Intézet egy nagyon friss kutatása 2017. májusából (3).
  • Az EASAC-nak a homeopátiás gyógyszerek jelenlegi EU szabályozása elleni  (2001/83 / EK irányelv) érvelése nem tartalmaz semmi újat. Az EU Bizottsága már 1990-ben foglalkozott a homeopátia iránt megnyilvánuló nagy igénnyel. Kihangsúlyozta, hogy “nem a Bizottság feladata, hogy állást foglaljon bizonyos orvosi gyakorlatok mellett vagy ellen”, inkább a harmonizált magas minőségi standardokra koncentrált. (4) 1992-ben az EU jogalkotói kiemelték, hogy “a betegek számára elérhetővé kell tenni a választásuk szerinti gyógyszertermékeket, amennyiben minden óvintézkedést megtettek az említett termékek minőségének és biztonságának garantálására. Továbbá a fogyasztók számára nagyon világosan fel kell tüntetni, hogy ezek homeopátiás termékek. (5)
  • Egy nemrégiben publikált átfogó jogi áttekintés (6) bemutatja, hogy a jelenlegi EU szabályozás teljes egészében biztosítja a homeopátiás gyógyszerek minőségét és biztonságosságát, mivel az az összes többi gyógyszertermékre is vonatkozó standardokon alapul. Az Amerikai Egyesült Államok gyakorlatától eltérően, az EU tagállamainak kompetens hatóságai ellenőrzik ezeknek a standardoknak a teljesülését a termékek forgalomba hozatalát megelőzően a regisztrációs/forgalomba hozatali eljárás során. A címkén és a betegtájékoztatón a termékek homeopátiás jellegét világosan feltüntetik. Végül, a homeopátiás gyógyszerek gyártóinak az ellenőrző hatóságok ugyanazon standardjainak és monitorozásának kell megfelelniük mint az összes többi gyártónak. A német Szövetségi Gyógyszer és Orvostechnikai Eszközök Intézetének (BfArM) összefoglalója elérhető a BfArM a weboldalán (7), ami egy jó példát mutat be arról, hogy az uniós jogot hogyan hajtják végre a tagállamokban.
  • Az EASAC próbálkozása elbukott, hogy a homeopátiás gyógyszerek sikeres gyakorlati alkalmazását csak a placebo-hatással magyarázza és a klinikai vizsgálatok során az elért eredményeket egyszerűen „rossz vizsgálati tervnek … vagy publikációs torzításnak” tulajdonítsa.
  • Különösen a különböző állatfajok (pl. szarvasmarha és sertés) homeopátiás gyógyszeres kezelésével elért terápiás eredményeket nem lehet olyan könnyen placebo-hatásnak tulajdonítani. Emellett az EASAC nem vizsgálta meg alaposan a nyilatkozatban összegzett kutatásokat (5-6. oldal). Például az Ausztrál Nemzeti Egészségügyi és Orvosi Kutatási Tanács (NHMRC) 2015-ös áttekintését jelenleg az ombudsman vizsgálja a jelentés készítése során elkövetett szabálytalanságok miatt (8). Végül, nem helytálló valamennyi homeopátiás gyógyszerrel végzett vizsgálat esetén rossz vizsgálati tervet vagy más hiányosságot emlegetni (9).
  • Az EASAC álláspontja az ökológiai gazdálkodásban használt homeopátiás állatgyógyászati gyógyszerekről megkívánja, hogy vessünk egy pillantást a vonatkozó jogszabályi helyekre. Az 889/2008/EK rendelet 24. cikkének (2) és (3) bekezdése szerint “a kémiai úton előállított, szintetikus allopátiás állatgyógyászati készítményekkel és antibiotikumokkal szemben előnyben kell részesíteni a fitoterápiás, homeopátiás termékeket, a nyomelemeket ….  Ha az …. intézkedések alkalmazása nem bizonyul hatékonynak a betegség vagy sérülés kezelése során, és az állat szenvedésének vagy fájdalmának elkerülése érdekében nélkülözhetetlen a kezelés, állatorvos utasítása alapján alkalmazhatók kémiai úton előállított, szintetikus allopátiás állatgyógyászati készítmények és antibiotikumok.”
  • Ez a terápiás sorrend követi az ökológiai termelés célkitűzéseit (10), alkalmas az antibiotikum-rezisztencia további fokozódásának leküzdésére és biztosítja az állatok jóllétét a konvencionális kezelés a szükséges mértékű lehetővé tételével.

Összefoglalva: a nyilatkozat, amelyet 11 magánszemélyként résztvevő tudós készített, megismétli homeopátia kritikusainak ismert érveléseit, ami a deklarált célja ennek az állásfoglalásnak. Mivel ezeket a szempontokat már kellő mértékben figyelembe vették a jelenlegi uniós szabályozásban, nincs szükség semmilyen jogszabályi változtatásra. Viszont szükség van a betegek által választott biztonságos és magas minőségű gyógyszerekhez való hozzáférés folyamatos biztosítására.

A BPI

Mint a gyógyszerkutatás, -fejlesztés, engedélyezés, gyártás és forgalmazás területén 65 éves tapasztalattal rendelkező ipari szövetség, a BPI az egyetlen olyan országos szakmai szövetség, amely képviseli a gyógyszeripar teljes spektrumát. Tagságunk több, mint 250 vállalatból áll, amelyek közé klasszikus gyógyszeripari cégek, biotechnológiai, gyógynövény és homeopátiás vállalkozások, valamint kis generikus portfolióval rendelkező vállalatok tartoznak. A tagjaink  többsége családi tulajdonú vállalkozásokból, valamint a kis- és közép vállalkozásokból áll, amelyek az európai gyógyszeripar munkaerejének több, mint 11 százalékát adják. Mint a gyógyszeripar teljes vertikumát képviselő egyesület, a BPI célja az, hogy biztosítsa a betegek számára azokat az ellátásokat és gyógyszereket, amelyekre szükségük van.

Kapcsolat

  1. http://www.easac.eu/fileadmin/PDF_s/reports_statements/EASAC_Homeopathy_… (link is external)
  2. http://www.ifd-allensbach.de/uploads/tx_reportsndocs/prd_0914.pdf (link is external)
  3. http://www.bpi.de/home/nachrichten/nachrichten/patienten-vertrauen-homoe… (link is external)
  4. EU Commission, COM(90) 72 final of 22.03.1990, Explanatory Memorandum and Report to the Council.
  5. Preamble to Council Directive 92/73/EEC of 22.09.1992 on homeopathic medicinal products
  6. Prof. Dr. Wolgang Voit, Anforderungen an die Verkehrsfähigkeit homöopathischer Arzneimittel, Pharmarecht 2017, 369 ff.
  7. http://www.bfarm.de/DE/Service/Presse/Themendossiers/Hom%C3%B6opathie/_n… (link is external)
  8. https://www.hri-research.org/resources/homeopathy-the-debate/the-austral… (link is external)
  9. https://www.hri-research.org/resources/research-databases/ (link is external)
  10. A BIZOTTSÁG 889/2008/EK RENDELETE (2008. szeptember 5.) az ökológiai termelés, a címkézés és az ellenőrzés tekintetében az ökológiai termelésről és az ökológiai termékek címkézéséről szóló 834/2007/EK rendelet részletes végrehajtási szabályainak megállapításáról

homeo

A homeopátia működik!

Gyógyuljunk homeopátiával!

“A világ amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.” (Albert Einstein)

Az vagyunk, amit gondolunk. Mindaz, ami vagyunk, a gondolatainkból táplálkozik. Gondolatainkból építjük fel a világunkat.” (Buddha)

gondolkodom

A médiákban zeng a homeopátia ellenesség, lépten-nyomon a neten, tévékben, rádiókban szinte csak arról hallunk, hogy nem bizonyított terápia a homeopátia, és még árthat is, akkor, ha a kémiai gyógyszeres kezelés helyett használja a beteg.

Néhány gondolatot írnánk le:

Beszéljünk a homeopátiáról  részrehajlás és indulatok nélkül, pro-kontra érveket is hallgassunk meg!

Beszélgessünk megfelelő adatok, kísérletek, kutatások ismeretében a homeopátiáról, figyelembe véve a homeopátia alapelveit és a több mint 200 éves tapasztalatot.

Beszéljünk a kémiai gyógyszerek mellékhatásairól is!

Beszéljünk a kémiai gyógyszerek hatásáról, szövődményeiről és időnkénti hatástalanságairól!

Beszéljünk a homeopátia mellékhatás mentességéről!

Beszéljünk a terjedő antibiotikum rezisztenciáról és ennek kivédési lehetőségeiről!

Beszéljünk arról, miért gondolják a szkeptikusok, hogy a homeopátia hatástalan, ha ők nem szedik, nem használják? Ha egy egészséges ember egy alkalommal bevesz homeopátiás szert, akár egy tubussal is, attól nem lesz beteg és nem fog meggyógyulni sem, hiszen egészséges!

Beszéljünk arról, ha a szkeptikusok szerint nincs benne semmi molekula, akkor hogyan árthat?

Beszéljünk arról, hogy miért nem placebo a homeopátia? A különböző állatfajok (pl. szarvasmarha, sertés, halak, kutya, macska, teknős…) homeopátiás gyógyszeres kezelésével elért terápiás eredményeket nem lehet placebo-hatásnak tulajdonítani. A placebo – a hit a gyógyulásban – ereje a gyógyulásban statisztikailag bizonyítottan 30 %-os javulást eredményez. A homeopátiás gyógyulások 30%-nál magasabb gyógyulást eredményeznek sok esetben.

Beszéljünk arról, – a mobil telefonok, világháló korszakában – hogy egy anyagnak nem csak kémiai tulajdonságai vannak, hanem fizikai tulajdonságai is. Ha két CD lemezt kémiai analízis alá vetnek,akkor egyforma lesz a két CD lemez. Ha betesszük őket CD lejátszóba, ami a CD lemezen lévő frekvenciát hangokká alakítja, akkor az egyiken Mozart zenét, a másikon pop zenét lehet hallani, a kétféle hangzás teljesen más, pedig a CD lemez kémiailag tejesen egyforma! A hangot nem tudja kézbe fogni senki, mégis halljuk és frekvenciával- fizikai paraméterekkel leírható, de a hangot kémiai paraméterekkel nem lehet leírni.

Beszéljünk arról, hogy a Rtg sugarat kézbe lehet- e fogni ? Ha nem tudja megmarkolni valaki a Rtg sugarat, és nem mutatható ki molekulárisan, akkor nincs is? Akkor ez csalás lenne , vagy placebo hatás?

Beszéljünk arról, miért tartják hihetetlennek azt a lehetőséget, hogy a víz alkalmas a kiindulási anyag információjának megőrzésére, a víznek “memórája” van? A víz különleges módon viselkedő folyadék, mai tudásunk szerint az egyetlen anyag, mely fagyáskor tágul, fagyott állapotban kisebb lesz a fajsúlya, mint folyékony állapotban (azaz a jégkocka a víz színén úszik), 4 Celsius fokon a legsűrűbb és folyékony állapotban, normál légköri nyomáson, nem hevíthető 100 celsius fok fölé. Masaru Emoto fizikus bizonyította, hogy a víz kristályszerkezetében frekvenciát tud tárolni. Az ORNL amerikai kutatóintézet tudósai a víz olyan, eddig ismeretlen tulajdonságait fedezték fel, amelyek ellentmondanak a klasszikus fizika törvényeinek, miszerint pl. a víz kvantum mozgásra is képes.

Beszéljünk arról, hogy nem bizonyítható a homeopátia kémiai alapú kísérletekkel, hiszen itt fizikai alapelvű működésről van szó.

Beszéljünk arról, hogy ez a terápia nem halt el, hanem több, mint 220 éve működik!

Beszéljünk arról, hogy Kossuth Lajos, Széchenyi István, Deák Ferenc, Vörösmarty Mihály is homeopátiával gyógyult? Ők is csalás áldozatai voltak?

Beszéljünk arról is, hogy Magyarországon (is)  orvos kezéhez rendelt terápia a homeopátia, azért, hogy az orvosi tudás és felelősség birtokában dönthesse el az orvos azt, hogy egy betegnek homeopátiát, kémiai gyógyszert vagy mindkettőt ad.

A kémiai gyógyszerekre szükség van! Életeket lehet megmenteni vele! Gyógyítani lehet vele! Nem gyógyszerellenesek vagyunk!

Gyógyítás pártiak vagyunk a beteg érdekét és gyógyulását szem előtt tartva!

 Aki homeopátiát rendel, tudja, hogy sokszor a betegek sok mappával érkeznek, az addigi leleteikkel, kezelésükkel, de a tüneteik nem múltak el, s ezért jönnek el homeopátiás kezelésre, ahol sok esetben meggyógyulnak! Nyilván nem minden esetben! A homeopátiás kezelésnek is vannak határai!

– A homeopátiát gyakorló orvosok tapasztalataikkal, a gyógyult betegeikkel tudják bizonyítani a homeopátia hatásosságát.

– Vannak a PubMed-en bőven tudományos munkák, ahol a homeopátiás vizsgálatok pozitív eredményei szignifikánsak, bizonyíthatóak. Ezekben a vizsgálatokban a homeopátia szabályait figyelembe vették. Ezekről is olvashatnak a szkeptikusok.

– Ezeket a vizsgálatokat nem vették bele azokba a meta analízisekbe amit pár éve az ausztrál gyógyszeripari támadás, most az EASAC készített. (A metaanalízis azt jelenti, hogy nem önálló, új kutatást végeznek, hanem átnézik, és szubjektíve válogatnak az elmúlt évek kutatásaiból, s ebből vonnak le következtetéseket!

                                                                                                                                                                                              Egy nemrégiben publikált átfogó jogi áttekintés (  Prof. Dr. Wolgang Voit, Anforderungen an die Verkehrsfähigkeit homöopathischer Arzneimittel, Pharmarecht 2017, 369 ff.  ) bemutatja, hogy a jelenlegi EU szabályozás teljes egészében biztosítja a homeopátiás gyógyszerek minőségét és biztonságosságát, mivel az az összes többi gyógyszertermékre is vonatkozó standardokon alapul. Az Amerikai Egyesült Államok gyakorlatától eltérően, az EU tagállamainak kompetens hatóságai ellenőrzik ezeknek a standardoknak a teljesülését a termékek forgalomba hozatalát megelőzően a regisztrációs/forgalomba hozatali eljárás során.

Ha valaki nem szeretne homeopátiával gyógyulni, ne tegye!

Ha valaki szeretne homeopátiával gyógyulni, gyógyuljon és őt ne gátolják!

Írták a  szelíd gyógymód tapasztalt képviselői,

az MKHOA kuratóriumi orvosai

1