A homeopátia működik!

Gyógyuljunk homeopátiával!

“A világ amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül.” (Albert Einstein)

Az vagyunk, amit gondolunk. Mindaz, ami vagyunk, a gondolatainkból táplálkozik. Gondolatainkból építjük fel a világunkat.” (Buddha)

gondolkodom

A médiákban zeng a homeopátia ellenesség, lépten-nyomon a neten, tévékben, rádiókban szinte csak arról hallunk, hogy nem bizonyított terápia a homeopátia, és még árthat is, akkor, ha a kémiai gyógyszeres kezelés helyett használja a beteg.

Néhány gondolatot írnánk le:

Beszéljünk a homeopátiáról  részrehajlás és indulatok nélkül, pro-kontra érveket is hallgassunk meg!

Beszélgessünk megfelelő adatok, kísérletek, kutatások ismeretében a homeopátiáról, figyelembe véve a homeopátia alapelveit és a több mint 200 éves tapasztalatot.

Beszéljünk a kémiai gyógyszerek mellékhatásairól is!

Beszéljünk a kémiai gyógyszerek hatásáról, szövődményeiről és időnkénti hatástalanságairól!

Beszéljünk a homeopátia mellékhatás mentességéről!

Beszéljünk a terjedő antibiotikum rezisztenciáról és ennek kivédési lehetőségeiről!

Beszéljünk arról, miért gondolják a szkeptikusok, hogy a homeopátia hatástalan, ha ők nem szedik, nem használják? Ha egy egészséges ember egy alkalommal bevesz homeopátiás szert, akár egy tubussal is, attól nem lesz beteg és nem fog meggyógyulni sem, hiszen egészséges!

Beszéljünk arról, ha a szkeptikusok szerint nincs benne semmi molekula, akkor hogyan árthat?

Beszéljünk arról, hogy miért nem placebo a homeopátia? A különböző állatfajok (pl. szarvasmarha, sertés, halak, kutya, macska, teknős…) homeopátiás gyógyszeres kezelésével elért terápiás eredményeket nem lehet placebo-hatásnak tulajdonítani. A placebo – a hit a gyógyulásban – ereje a gyógyulásban statisztikailag bizonyítottan 30 %-os javulást eredményez. A homeopátiás gyógyulások 30%-nál magasabb gyógyulást eredményeznek sok esetben.

Beszéljünk arról, – a mobil telefonok, világháló korszakában – hogy egy anyagnak nem csak kémiai tulajdonságai vannak, hanem fizikai tulajdonságai is. Ha két CD lemezt kémiai analízis alá vetnek,akkor egyforma lesz a két CD lemez. Ha betesszük őket CD lejátszóba, ami a CD lemezen lévő frekvenciát hangokká alakítja, akkor az egyiken Mozart zenét, a másikon pop zenét lehet hallani, a kétféle hangzás teljesen más, pedig a CD lemez kémiailag tejesen egyforma! A hangot nem tudja kézbe fogni senki, mégis halljuk és frekvenciával- fizikai paraméterekkel leírható, de a hangot kémiai paraméterekkel nem lehet leírni.

Beszéljünk arról, hogy a Rtg sugarat kézbe lehet- e fogni ? Ha nem tudja megmarkolni valaki a Rtg sugarat, és nem mutatható ki molekulárisan, akkor nincs is? Akkor ez csalás lenne , vagy placebo hatás?

Beszéljünk arról, miért tartják hihetetlennek azt a lehetőséget, hogy a víz alkalmas a kiindulási anyag információjának megőrzésére, a víznek “memórája” van? A víz különleges módon viselkedő folyadék, mai tudásunk szerint az egyetlen anyag, mely fagyáskor tágul, fagyott állapotban kisebb lesz a fajsúlya, mint folyékony állapotban (azaz a jégkocka a víz színén úszik), 4 Celsius fokon a legsűrűbb és folyékony állapotban, normál légköri nyomáson, nem hevíthető 100 celsius fok fölé. Masaru Emoto fizikus bizonyította, hogy a víz kristályszerkezetében frekvenciát tud tárolni. Az ORNL amerikai kutatóintézet tudósai a víz olyan, eddig ismeretlen tulajdonságait fedezték fel, amelyek ellentmondanak a klasszikus fizika törvényeinek, miszerint pl. a víz kvantum mozgásra is képes.

Beszéljünk arról, hogy nem bizonyítható a homeopátia kémiai alapú kísérletekkel, hiszen itt fizikai alapelvű működésről van szó.

Beszéljünk arról, hogy ez a terápia nem halt el, hanem több, mint 220 éve működik!

Beszéljünk arról, hogy Kossuth Lajos, Széchenyi István, Deák Ferenc, Vörösmarty Mihály is homeopátiával gyógyult? Ők is csalás áldozatai voltak?

Beszéljünk arról is, hogy Magyarországon (is)  orvos kezéhez rendelt terápia a homeopátia, azért, hogy az orvosi tudás és felelősség birtokában dönthesse el az orvos azt, hogy egy betegnek homeopátiát, kémiai gyógyszert vagy mindkettőt ad.

A kémiai gyógyszerekre szükség van! Életeket lehet megmenteni vele! Gyógyítani lehet vele! Nem gyógyszerellenesek vagyunk!

Gyógyítás pártiak vagyunk a beteg érdekét és gyógyulását szem előtt tartva!

 Aki homeopátiát rendel, tudja, hogy sokszor a betegek sok mappával érkeznek, az addigi leleteikkel, kezelésükkel, de a tüneteik nem múltak el, s ezért jönnek el homeopátiás kezelésre, ahol sok esetben meggyógyulnak! Nyilván nem minden esetben! A homeopátiás kezelésnek is vannak határai!

– A homeopátiát gyakorló orvosok tapasztalataikkal, a gyógyult betegeikkel tudják bizonyítani a homeopátia hatásosságát.

– Vannak a PubMed-en bőven tudományos munkák, ahol a homeopátiás vizsgálatok pozitív eredményei szignifikánsak, bizonyíthatóak. Ezekben a vizsgálatokban a homeopátia szabályait figyelembe vették. Ezekről is olvashatnak a szkeptikusok.

– Ezeket a vizsgálatokat nem vették bele azokba a meta analízisekbe amit pár éve az ausztrál gyógyszeripari támadás, most az EASAC készített. (A metaanalízis azt jelenti, hogy nem önálló, új kutatást végeznek, hanem átnézik, és szubjektíve válogatnak az elmúlt évek kutatásaiból, s ebből vonnak le következtetéseket!

                                                                                                                                                                                              Egy nemrégiben publikált átfogó jogi áttekintés (  Prof. Dr. Wolgang Voit, Anforderungen an die Verkehrsfähigkeit homöopathischer Arzneimittel, Pharmarecht 2017, 369 ff.  ) bemutatja, hogy a jelenlegi EU szabályozás teljes egészében biztosítja a homeopátiás gyógyszerek minőségét és biztonságosságát, mivel az az összes többi gyógyszertermékre is vonatkozó standardokon alapul. Az Amerikai Egyesült Államok gyakorlatától eltérően, az EU tagállamainak kompetens hatóságai ellenőrzik ezeknek a standardoknak a teljesülését a termékek forgalomba hozatalát megelőzően a regisztrációs/forgalomba hozatali eljárás során.

Ha valaki nem szeretne homeopátiával gyógyulni, ne tegye!

Ha valaki szeretne homeopátiával gyógyulni, gyógyuljon és őt ne gátolják!

Írták a  szelíd gyógymód tapasztalt képviselői,

az MKHOA kuratóriumi orvosai

1