1111111

HPV

Kedves Tímea!

Szedjen a beteg a Papilloma c30 -ból napi 1×5 szemet egy hónapig, a Thuya 30 ch-ból heti 1×10 szemet, immunerősítés miatt az Echinacea 5 ch-ból napi 1×5 szemet hétfőtől-péntekig, s az alkati szerét heti 1x, vagy heti 3×5 szemmel.

Jó egészséget kívánok,

Üdvözlettel: Ildikó

bárányhimlő

Kedves Viktória!

Igen, nagyon jól szedi a szereket. A Rhus toxicodendront és a Mezereumot szedje addig, míg teljesen meg nem gyógyul. Emellett a himlő hegek megelőzésére szedjen az Antimonium tartaricum 9ch-ból napi 1×5 szemet, s a nyirokcsomók-torokgyulladás megszűnésére a Mercurius solubilis 15 ch-ból napi 2×5 szemet.

Gyógyulást kívánok,

Üdvözlettel:

dr. Zarándi Ildikó

 

Fejfájások kezelése homeopátiával

Korunk egyik népbetegsége a fejfájás, szinte nincs is olyan ember, akinek ne fájt volna a feje. A fejfájások hátterében betegségek állhatnak (pl.: vérszegénység, arcüreggyulladás, látásprobléma). Mielőtt házi patikánkhoz nyúlnánk, vizsgáltassuk ki magunkat.

A homeopátiában a fejfájások kezelése aszerint történik, hogy a fejfájások milyen szervek tüneteihez kapcsolódnak, melyik szerv talaján alakul ki a betegség. Ennek megfelelően a kezelés az alábbiak szerint alakul:

  • emésztőrendszeri tünetek,
  • érrendszeri betegségek,
  • kimerültség talaján kialakult fejfájások.

A fejfájás kezelésére számos homeopátiás készítmény létezik, így jelenleg csupán pár szer említésére nyílik lehetőség.

Kimerültség, érzelmi leterheltség talaján kialakult fejfájások

Acidum phosphoricumot alkalmazzunk: fiatal, gyors növésű, túlzott munkavégzés, akut betegség miatt fáradt egyén, vagy túlzott lelki megterhelés miatt kimerült beteg esetében. A fejfájás nyomásérzettel jelentkezik a fejtetőn és a tarkón. Emlékezetzavar, szellemi lelassulás, gondolkodásra való képtelenség társul a tünetek mellé. Ebben a leterhelt állapotban a beteg már a jónak sem tud örülni.

Kalium phosphoricumot: A fejfájás szellemi túlterheltség következtében alakul ki, legtöbbször tarkótájékról indul. Ez a homeopátiás szer főleg az iskolások, egyetemi hallgatók gyógyszere. Az evés átmeneti javulást eredményez, a beteg ingerlékeny.

Natrium chloratum:  A fejfájás gyakran visszatér, melynek hátterében érzelmi csalódás, gyászreakció áll. A beteg szeret egyedül lenni.

Emésztőrendszeri problémák miatt fellépő fejfájás

Iris versicolor: Gyakran hétvégén, szabad- vagy pihenőnapokon rendszeres időközönként fellépő fejfájás, melyet hányinger, nagy mennyiségű hányás, látászavar előz meg. A hányás nyálkás, nyúlós gyakran égető.

Lycopodium: Jobb oldali szemüreg körüli fejfájás, mely stresszre, vagy étkezés kihagyására jelentkezik. Gyakran délután 16-20 óra között erősödik a fájdalom.

Kalium bromatum:

Szemüreg feletti migrén főleg jobb oldalon indul pontszerű látászavarral. A panaszokat gyomorégés, hányás kíséri. A beteg ilyenkor kívánja a sört, a gyomra azonban rosszul bírja és a fejfájás is erősödik tőle.

Érrendszeri problémák miatt fellépő fejfájás

Ezek a betegek gyakran szenvednek magas vérnyomástól, érelmeszesedéstől.

Belladonna:

Hirtelen fellépő lüktető fejfájás, ilyenkor az arc kipirosodik. Vérnyomás kiugrás, magas vérnyomás is előfordulhat. Javulás elsötétített, csöndes szobában alvásra jön létre.

Glonium:

A fejfájás a Bellasdonna tüneteinél sokkal kifejezettebb, nagyon erősen lüktető, feszülő érzéssel jár. Az arc kivörösödött. Gyakori a vérnyomás-emelkedés. Fekete, színes, szigetszerű látótérkiesés is jelentkezhet főleg, ha a páciens lehajtja a fejét.

Hormonális zavarokhoz társuló fejfájás

Cyclamen:  A menstruációs fejfájás és migrén gyógyszere. A fejfájást látási zavar vagy szédülés előzi meg, alhasi fájdalommal. A fájdalom leginkább a menstruáció alatt, szabad levegőn és kávéfogyasztás után jelentkezik.

Actea racemosa:  Akkor érdemes használni, ha a fejfájás a menstruációs vérzés arányában jelentkezik. A menstruáció fájdalommal jár.

Természetesen a fejfájások kezelésében nagy jelentősége van az alkati szereknek is.

dr. Balogh Andrea

 

részleges szemideg-bénulás

Kedves Sági Zoltánné!

Igen, a Causticum stimulálja a szemideg működését, szedjen a 30 ch-ból napi 1x 5 szemet, s emellé a Calabar = Physostigma venenosum c15-ből is napi 1×5 szemet.

Javulást kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

A védőoltások során lehetséges mellékhatások enyhítése homeopátia útján

Védőoltásokat legtöbbször csecsemőkorban, illetve gyermekkorban adunk be az életkorhoz kötött kötelező védőoltások (tetanusz, a szamárköhögés, torokgyík) miatt.  Járványügyi helyzetben (pl.: Heptitis A – A típusú fertőző májgyulladás), a megbetegedési veszély miatt, a betegség elhárítása érdekében alkalmazunk védőoltást. Ma már több olyan oltás is van, amelyek nem tartoznak a kötelezően beadandó védőoltások közé, mégis gyakran kérik a szülők ezek beadását: ilyen például a Meningococcus okozta agyhártyagyulladás elleni oltás, a Rotavírus elleni vakcina.

Felnőttkorban ritkábban adunk védőoltást, ezek beadása főleg az alábbi esetekben történik meg:

1. megbetegedési veszély esetén – pl. a környezetünkben hastífuszos beteg van, kóbor kutya harapott meg minket, akinek veszettség elleni oltása ismeretlen,

2. munkaköri megbetegedés kivédése érdekében – pl. erdőben dolgozóknak kullancs elleni agyhártyagyulladás adása,

3. külföldi utazás előtti oltás – pl. egyes Földközi-tenger menti országokba való utazáskor fertőző májgyulladás elleni védőoltás adása.A legtöbb esetben az oltásoknak nincs mellékhatása, ha mégis, azok igen enyhék. A leggyakrabban előforduló tünetek, melyek normális reakcióknak számítanak: a láz, nyugtalanság, feszültség, az oltás helyén fájdalom, duzzanat, bőrpír keletkezése, egyes oltásoknál lazább széklet jelentkezhet. Lehetnek oltásra specifikus tünetek is, például a kanyaró – mumpsz – rózsahimlő (MMR) elleni oltás, melynek beadása után 7-10 nappal hőemelkedés, láz, apró piros kiütések (főleg a törzsön), illetve nyaki nyirokcsomó duzzanat keletkezhet.

Az egyik leggyakoribb mellékhatás a láz. Ennek kivédésére kiválóan alkalmazható az Atropa Belladonna (maszlagos nadragulya).

Az oltás beadásának helyén keletkezett bőrpír, duzzanat, fájdalom csökkentésére, az oltás beadása után két órával tehetünk hideg vizes borogatást. Szájon át Apis mellifica át adható, illetve ha a terület kékes elszíneződést mutat, akkor alkalmazzunk Ledum pallustret.

Oltással együtt járhat – különösen a Pertussis elleni oltások esetén (szamárköhögés elleni oltás) –idegesség, nyugtalanság. Csecsemőknél, kisdedeknél kiváló hatású ilyen esetre a Viburcol kúp, mely a nyugtalanságot csillapítja, ami egyes oltások során fellépő lazább székletek állagának rendezésében is segítségünkre lehet.

Ha az oltások során fellépő mellékhatásokat akarjuk kiküszöbölni, akkor oltás előtti este Siliceát az oltás estéjén pedig Thujat vegyünk be. Az oltás utáni immunválasz támogatására öt napig Thymunlin adása javasolt.

Ha valaki azt tapasztalja, hogy oltás beadása után gyakrabban beteg, annak pedig úgynevezett homeopátiás oltáskivezetés javasolható.

dr. Balogh Andrea

 

Pécsi vizsgaelőkészítő – 2*2 nap Budapesten

 

Pécsett, az alternatív és komplementer tanszék szervezésében  idén is lehetőség nyílik homeopátiás záróvizsgát tenni. Ennek alapfeltétele a CEDH nemzetközi diploma.

Vizsga időpontja: 2014. november 21.       ?Részletek

Az egyetemi vizsga alapján kiállított oklevél feljogosít:

  1. a homeopátiás magánrendeléshez szükséges ÁNTSZ engedély iránti kérelem benyújtására.
  2. a homeopátiás orvos (homeopata) név használatára mind hirdetésekben, mind a rendelőben.

Figyelem!

  • Időpontváltozás: október 18. szombat helyett november 1. szombat
  • Új helyszín: CEDH Iroda, 1111 Budapest, Bartók Béla út 28. I. em. 1.

 

 

középfülgyullad?s

Kedves Zsuzsa!

Adjon a kisfiának az Apis 15 ch, kalium muriaticum 9ch, Hydrastis 5 ch-ból napi 2×5 szemet, a Mercurius solubis 15 ch és a mercurius dulcis 15 ch-ból napi 1×5 szemeket.

Emellett célszerű lenne az alkati szerét is szednie, ami felerősíti személyreszabottan az immunrendszerét és csökkenti a betegségeit.

Javulást kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

A pelenkakiütés homeopátiás kezelése

Mint ahogy a nevében is benne van, sok esetben a probléma okozója, maga a pelenka. A bőrön normál esetben is találhatók baktériumok, gombák. Pelenka használatakor a bőr könnyen bemelegszik, bepállik – különösen a melegebb évszakokban – és a vizelet, széklet (főleg ha savasabb) a bőrt könnyen kimarja. Vannak olyan babák, akiknek a bőre a leggondosabb ápolás mellett is gyakran kipirosodik, bőrük érzékenyebben reagál a környezeti hatásokra. A pelenka szerepe nem csak abban van, hogy egy viszonylag zártabb környezetet hoz létre, hanem sok esetben maga a pelenka anyaga is bőrgyulladást eredményezhet.

A bőrgyulladásnak több formája, fokozata ismert. A bőr először kipirosodik, később a gyulladás előrehaladtával, annak fajtájától függően a bőrön hólyagok, gennyes területek, illetve bőrhámlás indulhat el, a gyulladás akár a nemi szervekre, a farpofákra, a combokra is kiterjedhet.

Jó, ha ilyenkor a baba bőrét minél természetesebb módszerek segítségével gyógyíthatjuk meg, és ebben nagy segítségünkre van a homeopátia.

A kezelés első lépéseként fontos, hogy a baba bőrét minden tisztábatételkor folyó víz alatt mossuk le. Lehetőség szerint ne használjunk popsitörlőt, ha mégis, akkor természetes alapú terméket válasszunk. Popsikrémek közül kifejezetten jó hatásúak a gyógyszertári készítmények, melyek védőréteget képeznek a baba bőrén, megakadályozva a gyulladás további terjedését, és a már kialakult gyulladást helyrehozzák. Emellett még kiváló hatású a Calendula, azaz körömvirág krém.

A popsiápolást aromaterápiával is végezhetjük, mégpedig aromavizes öblítéssel. Erre kiváló megoldás a kamilla-rózsa-levendula egyenlő arányú keveréke, melyek nyugtató, bőrgyulladás- csökkentő hatását használjuk ki.

A homeopátiás szerek közül a kicsípett, rózsaszínes popsira az Apis mellifica az használata javasolt.

A lángvörös, meleg tapintatú bőrre kiválóan alkalmazható az Atropa Belladonna(maszlagos nadragulya). Ha a kicsi nagyon nyugtalan, a gyulladás már kiterjed a combokra, nemi szervekre, a hát irányába, ha a bőr ápolása fájdalommal jár, és a fürdés után a tünetek rosszabbodnak, akkor a Sulfur adása javasolt.

Ha ezek nem elegendőek, akkor az alábbi módszert próbálhatjuk meg: Medorrhinum adása 1 alkalommal valamint a Belladonna és Croton tiglium (píniadió magja) adása 2 óránként 2 napon át.

Ha a baba popsiján kör alakú hámlások, kör alakú kiütések jelennek meg, melyek gombás bőrfertőzésre utalnak, akkor a Monilia Albicans a heti egyszer és a Borax (nátrium boricum) adása javasolt két napon át.

A gyakran visszatérő pelenkakiütés ellen javasolt a Calcium Carbonicum és a Medorrhinum heti egy alkalommal. Mindezek mellett, amikor csak lehet, a baba popsiját hagyjuk szabadon, hogy friss levegő érje.

Dr. Balogh Andrea
 

A pelenkakiütés homeopátiás kezelése

Mint ahogy a nevében is benne van, sok esetben a probléma okozója, maga a pelenka. A bőrön normál esetben is találhatók baktériumok, gombák. Pelenka használatakor a bőr könnyen bemelegszik, bepállik – különösen a melegebb évszakokban – és a vizelet, széklet (főleg ha savasabb) a bőrt könnyen kimarja. Vannak olyan babák, akiknek a bőre a leggondosabb ápolás mellett is gyakran kipirosodik, bőrük érzékenyebben reagál a környezeti hatásokra. A pelenka szerepe nem csak abban van, hogy egy viszonylag zártabb környezetet hoz létre, hanem sok esetben maga a pelenka anyaga is bőrgyulladást eredményezhet.

A bőrgyulladásnak több formája, fokozata ismert. A bőr először kipirosodik, később a gyulladás előrehaladtával, annak fajtájától függően a bőrön hólyagok, gennyes területek, illetve bőrhámlás indulhat el, a gyulladás akár a nemi szervekre, a farpofákra, a combokra is kiterjedhet.

Jó, ha ilyenkor a baba bőrét minél természetesebb módszerek segítségével gyógyíthatjuk meg, és ebben nagy segítségünkre van a homeopátia.

A kezelés első lépéseként fontos, hogy a baba bőrét minden tisztábatételkor folyó víz alatt mossuk le. Lehetőség szerint ne használjunk popsitörlőt, ha mégis, akkor természetes alapú terméket válasszunk. Popsikrémek közül kifejezetten jó hatásúak a gyógyszertári készítmények, melyek védőréteget képeznek a baba bőrén, megakadályozva a gyulladás további terjedését, és a már kialakult gyulladást helyrehozzák. Emellett még kiváló hatású a Calendula, azaz körömvirág krém.

A popsiápolást aromaterápiával is végezhetjük, mégpedig aromavizes öblítéssel. Erre kiváló megoldás a kamilla-rózsa-levendula egyenlő arányú keveréke, melyek nyugtató, bőrgyulladás- csökkentő hatását használjuk ki.

A homeopátiás szerek közül a kicsípett, rózsaszínes popsira az Apis mellifica az használata javasolt.

A lángvörös, meleg tapintatú bőrre kiválóan alkalmazható az Atropa Belladonna(maszlagos nadragulya). Ha a kicsi nagyon nyugtalan, a gyulladás már kiterjed a combokra, nemi szervekre, a hát irányába, ha a bőr ápolása fájdalommal jár, és a fürdés után a tünetek rosszabbodnak, akkor a Sulfur adása javasolt.

Ha ezek nem elegendőek, akkor az alábbi módszert próbálhatjuk meg: Medorrhinum adása 1 alkalommal valamint a Belladonna és Croton tiglium (píniadió magja) adása 2 óránként 2 napon át.

Ha a baba popsiján kör alakú hámlások, kör alakú kiütések jelennek meg, melyek gombás bőrfertőzésre utalnak, akkor a Monilia Albicans a heti egyszer és a Borax (nátrium boricum) adása javasolt két napon át.

A gyakran visszatérő pelenkakiütés ellen javasolt a Calcium Carbonicum és a Medorrhinum heti egy alkalommal. Mindezek mellett, amikor csak lehet, a baba popsiját hagyjuk szabadon, hogy friss levegő érje. 

Dr. Balogh Andrea
 

Ui: Bármely, homeopátiával kapcsolatos kérdéssel hívja az Együtt a Homeopátiáért! Egyesület alapdíjas tanácsadó vonalát a 06 70/ 376 06 06-os telefonszámon!