1111111

Letölthető homeopátiás vizsgálatok (pdf)

Homeopátia életveszélyes szepszis esetén, ICU

A gyermekkori otitis media homeopátiás kezelése összehasonlítás a konvencionális terápiával

HISTAMINUM

 

A homeopátia bizonyítására

A szkeptikusok részéről támadás indult a homeopátia ellen.

Most gyűrűzött be hazánkba ez a folyamat, ami tavaly indult Angliából, ahol a háttérben a gyógyszer lobbi kezdeményezésére a Brit Alsóház Tudományos és Technológiai Bizottsága támadni kezdte a homeopátiát, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy csökkentsék a homeopátiás szerek támogatottságát. Nem sikerült, a vitákban a homeopátia kerekedett felül és továbbra is az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata által ugyanolyan mértékben támogatott gyógymód maradt, mint addig is!

Magas potenciák (C200-LM6) egyszeri bevételekor azonban előfordulhat, hogy primér rosszabbodás lép fel az egyénnél, a szerre jellemző heves tünet alakulhat k, pl. C1000 Aconitumnál heves szívdobogás magas pulzusszámmal, c1000 Sulfurnál égő érzettel járó hasmenés, c200 Aurumnál erős depressziós érzet, akár öngyilkossági szándék késztetésével.

Nem kívánok rosszat a szkeptikusoknak, de tudnék ajánlani többféle szert, kombinációban, ami biztos hogy okozna különböző érzeteket az uraknak.
A primér rosszabbodás nem kötelező, hogy megjelenjen, így lehet, hogy Vágóéknak semmilyen tünetük nem lesz, de ha lenne sem biztos, hogy bevallanák.

Mindezzel ismétlem, a homeopátia mellékhatás-mentességét bizonyítják, nem a hatástalanságát!

A homeopátia bizonyításáról több kísérlet is ismert, amit a XX. és XXI. Században végeztek.

A homeopátia fejlődő tudomány, amíg Hahnemann kb.600 féle gyógyszert kísérletezett ki, addig ma már több, mint 4000 homeopátiás gyógyszert ismerünk. A betegségek is változtak, ahogy a technikai civilizáció is, a mai kor betegségeit (mint pl. autoimmun folyamatok, kórokozók által terjesztett betegségek, pszichés betegségek) is kiválóan lehet homeopátiával kezelni. A betegek nagy része azért jön homeopátiás rendelésre, mert a jelenlegi hagyományos orvoslás nem tudta meggyógyítani!

Kísérletek és kutatások:

  • Az Oscillococcinum influenzaszerű tüneteket enyhítő hatása, amit három, egymástól függetlenül dolgozó kutatócsoport is vizsgált (Ferley és mtsai, 1989; Casanova és Gerard, 1992; papp és mtsai, 1998).
  • A Kalium bichromicum 30 CH homeopátiás szer hatásának vizsgálatát krónikus hörghurutban és tüdőtágulatban (krónikus obstruktív tüdőbetegségben) szenvedő, kritikus állapotú, korábban dohányzó betegeknél. Itt a makacs, letapadó torokváladékra gyakorolt hatást vizsgálták (Frass és mtsai, 2005).
  • Az Aspirinum 15 CH bevétele felfüggeszti az aszpirin trombózisgátló hatását és trombus képződik.
  • Az Arsenicum album 7 CH adása megszünteti a beinjekciózott arzén mérgezési tüneteit, azaz a kísérleti állatok túlélték a halálos dózisú arzén beadását.
  • A Histaminum 15 CH csökkenti a bazofil sejtek degranulációját, azaz megszünteti a felszabaduló histamin hatását.
  • Tengerimalacok egy csoportjának Apis 30 CH golyókat adtak, majd ionizáló sugárzásnak tették ki őket. Az Apist kapott egyedeknél látható volt a védőhatás: tünetek nem vagy alig jelentek meg rajtuk, szemben a kontroll csoporttal, ahol lassan javuló égési sérülések alakultak ki.
  • Monilia albicans 30 CH-val meg lehet akadályozni a gyümölcsfák monília fertőzését.
  • Masaru Emoto japán fizikus kísérleteket végzett a vízzel, abból a megfontolásból kiindulva, hogy a víz nem úgy viselkedik, ahogy a mai kémiai alapelvek szerint kellene, hiszen +75 C helyett (amelynél a molekulasúlya miatt kellene) + 100 C-on forr fel. Fagyáskor kitágul éskönnyebb lesz, ahelyett, hogy ?szabályosan? összehúzódna és nehezebbé válna. Kutatásai eredményei azt igazolják, hogy a víz képes tárolni információt arról az anyagról, amellyel érintkezett és azután átvinni az érzékenyített élő szervezetekre.

 

Luc Montagnier  a HIV egyik felfedezője, aki 2008-ban elnyerte a Nobel-díjat nagy horderejű kijelentést tetti a homeopátiával és a homeopátiás dózisokkal kapcsolatosan: Nem állíthatom, hogy a homeopátiának mindenben igaza van. Pillanatnyilag annyit mondhatok, hogy a nagyfokú hígításoknak van létjogosultsága.

Valaminek a nagymértékű hígításai nem tekinthetők pusztán semminek.
Ezek olyan vízstruktúrák, amelyek az eredeti molekulákat utánozzák.
Egy 2009-ben közzétett tanulmányban Montagnier kimutatta, hogy egyes bakteriális DNS szekvenciák képesek elektromágneses hullámokat gerjeszteni, még az erősen (akár 1018-ig) hígított vizes oldatokban is.
Kimutatta, hogy amikor a sok, egymást követő hígítás és a homeopátiában használt ütve rázás után már elvileg nincs molekula az oldatban, az eredeti anyag elektromágneses tulajdonságai tárolódnak és erős biológiai hatást képes kifejteni.
Ez a tanulmány nagymértékben hozzájárul az egyre bővülő homeopátiás bizonyíték bázishoz. (Forrás: The Huffington Post)

Montagnier szerint Európában egyfajta félelem övezi a homeopátiás bizonyítások témáját. Egy francia orvostudósra, dr. Jacques Benveniste-re utal, aki homeopátiás
dózisokkal kapcsolatos kutatásokat végzett. Montagnier modern Galilei-nek tartja őt.
Benveniste-t mindenki visszautasította, mivel túlságosan messze ment. Elveszített mindent, a laborját, a pénzét….Úgy gondolom, hogy javarészt igaza volt, a probléma azonban az, hogy az eredményeit nem lehetett 100%-osan reprodukálni.Azt hallottam, hogy egyeseknek sikerült reprodukálni Benveniste eredményeit, de félnek közzétenni ezt, az értetlenek részéről megnyilvánuló intellektuális terror miatt.

Egy friss európai sikerről is be kell számolni: Svájcban, 2005-ben, az akkori egészségügyi miniszter törölte a homeopátiát (és más alternatív
gyógymódokat) az alapbiztosítási finanszírozásból. Egy 2010-es népszavazáson azonban a szavazók 67%-a más véleményen volt, és ennek eredményeképpen 2012-től a homeopátia és még négy alternatív gyógyászat hat éves próbaidőre visszakerül a támogatott eljárások közé és az orvosképzésbe.
www.aerztezeitung.de  című orvosi honlapon jelent meg ez a cikk.

 

 

Nobel díjas tudós bizonyítja a homeopátia tudományos alapjait – eredeti cikk (angolul)

Nobel laureate gives homeopathy a boost
From: The Australian
July 05, 2010 12:00AM

A NOBEL laureate who discovered the link between HIV and AIDS has suggested there could be a firm scientific foundation for homeopathy.

French virologist Luc Montagnier stunned his colleagues at a prestigious international conference when he presented a new method for detecting viral infections that bore close parallels to the basic tenets of homeopathy.
Although fellow Nobel prize winners — who view homeopathy as quackery — were left openly shaking their heads, Montagnier’s comments were rapidly embraced by homeopaths eager for greater credibility.
Montagnier told the conference last week that solutions containing the DNA of pathogenic bacteria and viruses, including HIV, “could emit low frequency radio waves” that induced surrounding water molecules to become arranged into “nanostructures”. These water molecules, he said, could also emit radio waves.
Start of sidebar. Skip to end of sidebar.
Related Coverage
Dingle ‘dependent’ on homeopath, Coroner Perth Now, 23 Jun 2010
Dingle ‘in awe of homeopath’ Perth Now, 16 Jun 2010
Cancer patient found ‘writhing in pain’ Adelaide Now, 15 Jun 2010
Death puts homeopathy in dock Perth Now, 9 Jun 2010
Doctors slam `bogus’ therapy Adelaide Now, 18 Apr 2010
End of sidebar. Return to start of sidebar.
He suggested water could retain such properties even after the original solutions were massively diluted, to the point where the original DNA had effectively vanished. In this way, he suggested, water could retain the “memory” of substances with which it had been in contact — and doctors could use the emissions to detect disease.
To a lay person this may sound tenuous. For a scientist it is highly provocative in its similarity to the principles said to underpin homeopathy.
Homeopathic medicines work on the principle that a toxic substance taken in minute amounts will cure the same symptoms that it would cause if it were taken in large amounts.
Scientists completely reject this, claiming there is no evidence to show that water can retain or transmit information and that homeopathic treatments have never been proven in full clinical trials.
Montagnier’s claims come at a particularly sensitive time, with the British Medical Association last week calling for the National Health Service to stop spending pound stg. 4 million ($7.2m) a year on homeopathy.
The growing concern of doctors is linked to homeopathy’s rising popularity. Users of homeopathy include the Queen and David Beckham.
Montagnier was awarded the Nobel prize in 2008 for research carried out in the 1980s that confirmed the link between HIV and AIDS. The breakthrough opened the way to new treatments that have extended the lives of millions of people.
Last week, he was speaking at the Lindau Nobel laureate meeting in Germany where 60 Nobel prize winners had gathered, along with 700 other scientists, to discuss the latest breakthroughs in medicine, chemistry and physics.
Cristal Sumner, of the British Homeopathic Association, said Montagnier’s work gave homeopathy “a true scientific ethos”.
The Sunday Times
http://www.theaustralian.com.au/news/health-science/nobel-laureate-gives-homeopathy-a-boost/story-e6frg8y6-1225887772305

 

Homeopátiás esettanulmány: Álmatlan kislány

et_almatlan_kislanyA beteg jelen panaszai
20 hónapos kislányt hozott az édesanyja a rendelőbe. Panaszolja, hogy a kislány éjszaka teljesen felébred, kimegy az álom a szeméből, játszani és sétálni akar. Tejet is kér, és meg is iszik 250 ml rizstejet. Már nem veszik ki az ágyból, ezért megsértődik és sír. Alvásával két hónapja van gond. Vidéken voltak, a szüleivel aludt. Hazatérésük óta felébred éjszakánként. Este édesapja fürdeti. Akkor is sokat iszik. Egyedül, hamar elalszik. lámpára sincs szüksége. Édesanyja megemlíti még, hogy ha megüti magát, kék foltjai sokáig megmaradnak.

Homeopátiás státus:
Időre született, súlya 3950 g.
hossza 56 cm.
A köldökzsinór a nyakára tekeredett. Apgar értéke 7/9.
Négy és fél hónapig szopott. Később tápszerekkel próbálkoztak, de abbahagyták, mivel hányást vagy székrekedést okoztak. Rizstejre tértek át.
Jól fejlődött.
Az oltásokkal nem volt gondja. Ritkán volt beteg. Egy alkalommal popsikiütése lett. Fogzáskor náthás lett, belázasodott és hányt. Nem fázós., nem izzad.
Széklete 2x van naponta, normális. Mindenre nagyon figyel. Mondja, hogy nagyon szereti a szülőket, de nem bújós. A pici babákat szereti. Könnyen barátkozik és könnyen feltalálja magát. Déltájt elfárad, ebédel és magától megy aludni.

Fizikális státus:
Jól fejlett, egészséges, magas növésű szőke kislány.  A rendelőben is nagyon aktív, járkál, megnéz dolgokat, kérdez, játszik.

Terápia, homeopátiás szerek
Cipripedium 9 CH 1×5 szem
Jalapa D12 1×5 szem
Phosphorus 15 CH heti 1×10 szem

2. konzultáció 1 hónap múlva
Alvása rendeződött, majd ismét rosszabbodott a helyzet. Zokogva ébredt, kiabált és cipeltette magát.

Terápia, homeopátiás szerek
Stramonium 15 CH heti 3×5 szem
Phosphorus 15 CH heti 1×10 szem
Alvása egy hét alatt rendbejött

3. konzultáció 3 hónap múlva
Kistestvére született. Újszülöttkori sárgaság miatt a testvérével édesanyja több hétig kórházban volt. Most már újra együtt van a család. Egy éjszaka ismét zokogott, rugdosott, nem lehetett felébreszteni. A Stramoniumot 1x kellett bevennie és azóta minden rendben.

Mit, miért?
Cipripéium: Éjszaka közepén vidáman ébred és játszani akar.
Jalapa: Álmatlanság miatt játszani akar, és sokat beszél.
Stramonium: rémálmok, félelem éjjel, nehezem ébreszthető páciens
Phosphorus: hosszú termetű, napközben elfáradó, éjjel szomjas, érzékeny, alvásproblémás alkatra.

Dr. Pozsonyi Györgyi
gyermekorvos, homeopátiás orvos

Arnica és Bellis perennis a szülés utáni vérzés kezelésében

Kettős-vak, placebo-kontrollált, RCT, Shaare Zedek Medical Center, Jerusalem. 40 résztvevő random módon kiválasztva:

? Arnica montana 6c & Bellis perennis 6c (n = 14),
? vagy Arnica montana 30c & Bellis perennis 30c (n = 14),
? Vagy duplán placebo (n = 12).
? 48 óra után az Arnica/placebo ?t leállították, Bellis/placebo-t folytatták a gyermekágyi folyás megszünéséig

Fő mérési eredmények: Hemoglobin szintek (Hb) 48 és 72 órával a szülés után

Eredmények: 72 órával a szülés után, az átlagos Hb szint hasonló maradt a homeopátia után (12.7 versus 12.4) összehasonlítva a szignifikáns csökkenéssel a placebo csoportban (12.7 versus 11.6; p < 0.05),

? Aktív csoport: átlagos eltérés ?0.29 (95% CI ?1.09; 0.52)
? Placebo: ?1.18 (95% CI ?1.82; ?0.54) (p < 0.05).

Annak ellenére, hogy kezdetben kevésbé jellemző a kezelt csoportban

Oberbaum M et al. The effect of the homeopathic remedies Arnica montana and Bellis perennis on mild postpartum bleeding – A randomized, double-blind, placebo-controlled study – Preliminary results. Comp Ther Med 2005:13;87-90

Arnica gél hatása patkányokon

Ultrahang hatása Arnica montana-val együtt, patkányok vázizomzatának heveny gyulladásos folyamatára: kísérleti tanulmány
forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19152953

Ultrasonics. 2009 May; 49 (4-5): 466-71. Epub 2008 Dec 24.
Alfredo PP, Anaruma CA, Pi?o AC, Jo?o SM, Casarotto RA.
Postgraduate Program, Department of Speech, Physical and Occupational Therapy, Medicine School, University of S?o Paulo, Gioconda Mussolini 23, Edif. Felipe apto. 11, Jardim Risso, 05587-120 S?o Paulo, SP, Brazil.patriciaalfredo@usp.br

Absztrakt

Jelen tanulmány célja, hogy értékeljük az ultrahang hatását Arnica montana használatával együtt, gyulladásos izomsérülés heveny fázisában. Negyven, Wistar nőstény patkányt (300+/-50 g), amelyeknél műtéti úton megsértették a Tibialis Anterior izmot, négy csoportba osztottunk (n=10 mindegyik): kontroll csoport nem kapott kezelést; az ultrahang kezelést kapott csoport (pulzáló ultrahang, 1MHz, 0,5 W/cm(2) intenzitáson), aktív szakaszok 1:2, 3 perces kezelési idő alkalmanként, napi egy kezelés, három napig); ultrahang és arnica csoport kapott az előzőekkel megegyező paraméterű ultrahang kezelést, kiegészítve arnica géllel; és az arnica csoportot masszázsnak vetették alá arnica géllel, három percig, naponta egyszer, három napig.
A kezelés a műtéti sérülés után 24 órával kezdődött. A műtéti úton okozott sérülés utáni negyedik napon, az állatokat leölték és a sérült, gyulladt izmokat eltávolították a kvantitatív mérés céljára és kvalitatív hisztológiai analízisre.
A négy csoportból gyűjtött adatokat statisztikailag elemezték és a szignifikancia szintet p<0.05-ben határozták meg.
Az eredmények azt mutatják, hogy a mononukleáris sejtek denzitása a három kezelt csoport között nem mutatott különbséget, de az értékek szignifikánsan különböztek (p<0.0001) a kontroll csoport értékeitől.

A polimorfonukleáris sejtek denzitása szignifikáns különbséget találtak a kontroll csoport és az ultrahanggal kezelt, az ultrahanggal és arnicaval és a csak arnicaval kezelt csoportok között; az arnica csoport kisebb denzitást mutatott a polimorfonukleáris sejteket illetően (p=0.0134), összehasonlítva a többi csoporttal.
Az ultrahanggal és az ultrahanggal és arnicaval kezelt csoportok között nem találtak különbséget. Amíg a masszázs az arnica géllel, helyileg alkalmazva hatásos gyulladáscsökkentőnek bizonyult az izomsérülésre, ezek az eredmények az Arnica montana ultrahangos bevitelének hatástalanságát mutatták, az ultrahang látszólag korlátozza vagy minimalizálja annak gyulladáscsökkentő hatását.
 

Homeopátiás esettanulmány: Túlhajszoltság

et_tulhajszoltsag23 éves egyetemista lány jelentkezett a rendelőben nagyon erős fáradtság miatt. Egyszerre három szakot végez az egyetemen. Zenél, társaságba jár, szombatonként dolgozik. Az egyetem első három évében rengeteg programja volt a tanuláson kívül. Az előző tanévben külföldi ösztöndíjat kapott, majd hazatérve itthon is le kellett tennie a vizsgáit. Nagyon kifáradt, fél éven át napi 19-20 óra alvásra volt szüksége.
Mielőtt jelentkezett volna, egy hónapig nem volt képes tanulni, de most újra fokozott tempóban készül az utolsó vizsgákra. Fél, hogy nem lesz elég ereje hozzá. Délután minden nap le kell feküdni pihenni.

Korábbi betegségek:
Egy éve pánikbetegsége kezdődött, amit sok stressz és anyagi gondok előzték meg. Háromszor volt halálfélelemmel járó pánikrohama, majd a szorongása lecsökkent. Később már csak fáradtság jelentkezett kisfokú szédüléssel, fejfájással, ha kiment az utcára. Ha volt ilyenkor társasága, az segített. Jelenleg Rexetint szed, 1×1/4 tbl.-t naponta, valamint Vasalgint 4 naponta 1-et.
10 évvel ezelőtt Salmonella fertőzés kapcsán erősen kiszáradt. 11 kg?ot fogyott, amit 8 év alatt hízott csak vissza.
Születéskor csípőficam miatt kengyelben volt. Most féloldalas terheléstől szúr az ízület, majd magától rendeződik.

Családi betegségek:
Pater epilepsziás, alkoholista volt, már meghalt. Betegsége nagy terheket rótt a családra.
Maternél infarktus, ízületi problémák ,elhízás és vesekő jelentkezett. Anyai nagymamáknak daganatos betegsége volt.

Vizsgálat:
Vékony testalkatú, az átlagnál alacsonyabb növésű. Hangulata vidám, beszéde élénk. A hajas fejbőrön néhány elvakart kis seb látszik.

Módozatok:

  • Délutánra elfárad.
  • Pihenés, alvás jót tesz.
  • Társaságra vágyik.
  • Nem bírja a zajt.
  • Mensese 29 naponként, a dereka fáj olyankor. A mozgás jó rá.
  • Gyakran sír és ez csökkenti nála a feszültséget.

 

Természete:
Kitartónak érzi magát. Jókedvű. Kis közösségekben szeret lenni. Tehetséges a tanulásban, zenében, kézműves munkákban, szeret fényképezni.

Terápia, homeopátiás szerek:
Picrium acidum 30 CH naponta 1×5 szem
Phosphorum acidum 9 CH naponta 1×5 szem

 

Miért?
Picrium acidum a szellemi és testi kimerültség, gyengeség, fáradtság miatt.
Phosphorum acidum szellemi túlterhelés, korábbi párkapcsolati problémák miatt.

Két hét múlva szellemileg és fizikailag is jobb erőben volt, ezért már csak hetente 3x kapta ugyanazokat a homeopátiás szereket.

 

Dr. Pozsonyi Györgyi
gyermekorvos, homeopátiás orvos

Luc Montagnier kísérlete

Bakteriális DNS szekvenciákból származó vizes nanostruktúrák által létrehozott elektromágneses jelek
Absztrakt: A DNS egy új sajátságának leírása: bizonyos bakteriális DNS szekvenciák nagy hígítású vizes oldatokban elektromágneses hullámokat képesek létrehozni. Úgy tűnik, hogy ez egy olyan rezonancia jelenség, amelyet nagyon kis frekvenciájú környezeti elektromágneses háttérsugárzás vált ki. A legtöbb patogén baktérium genomiális DNS-e tartalmaz olyan szekvenciákat, amelyek képesek ilyen jeleket létrehozni. Ez utat nyit humán és állati betegségekben krónikus bakteriális fertőzések kimutatására szolgáló nagy érzékenységű rendszerek fejlesztéséhez.
A patogén mikroorganizmusok napjainkban nem csupán a gazdaszervezet immunvédekezéséből eredő nagy és szelektív nyomásának vannak kitéve, hanem a nagyon aktív antivirális és antibiotikumos kezeléseket is túl kell élniük. Nem meglepő, hogy számos utat fejlesztettek ki arra, hogy megmeneküljenek ezekből a kedvezőtlen helyzetekből: úgymint rezisztencia mutációk, a felszíni antigének hypervariabilitása, védő biofilmek, a szöveten és a sejten belüli latencia.
Kezdetben azt vettük észre (Montagnier és Lavallee személyes közlés), hogy bizonyos filtrációs eljárások, amelyek a biológiai folyadékok sterilizálását célozták, jól definiált körülmények között olyan fertőző mikroorganizmusokat eredményezhetnek, amelyek a szűrési folyamat előtt jelen voltak. Mycoplasma pirum-mal fertőzött humán limphocyta kultúra felülúszó folyadékának szűrésekor, a körülbelül 300 nM méretű mikroorganizmus a 100 nM vagy 20 nM pórusátmérőjű szűrőn átszűrve, nyilvánvalóan steril folyadékot eredményezett. Ez a folyadék ugyanakkor 2-3 héten belül, amikor a mycoplasma negatív humán lymphocyta kultúrával inkubálták, képes volt regenerálni az eredeti mycoplasmát.
Hasonlóan, a 20 nM-es filtráció a legkisebb fertőző frakcióját sem tartotta meg a HIV-nek, az AIDS okozójának, amely vírusdarab átmérője átlagosan 100-120 nM.
Az ilyen tipusú szűrésének alávetett fertőző formák természetét vizsgálva a szűrlet egy másik sajátságát találtuk, amely esetleg kapcsolódhat vagy független az előzőtől: megfelelő vizes hígítást követően, bizonyos kis frekvenciás elektromágneses hullámokat képesek létrehozni reprodukálhatóan. Az ilyen hullámok kibocsátása valószínűleg rezonancia jelenségre utal, amely a környezeti elektromágneses zajjal történő gerjesztéstől függ. Ez a jelenség adott méretű polimer nanostruktúrák vizes oldatokban való jelenlétével hozható kapcsolatba. A nem fertőzött eukaryóta sejtek felülúszó folyadéka (médiuma), mint kontroll nem mutatja ezt a sajátságot.
Ebben a közleményben elsőként karakterizáljuk az elektromágneses szignálokat (EMS) és az ezeket keltő nanostruktúrákat, amelyeket bizonyos tisztított baktériumok hoznak létre.
Az analízisekhez a M. pirumon felül egy sokkal könzönségesebb baktériumot az E. Coli-t is használtuk. A HIV vírus által létrehozott nanostruktúrák egy másik közleményben lesznek tárgyalva.
Az M. pirum egy kis körte alakú baktérium sejt, ami hasonló a M. Pneumone-hoz, ami növeszthető szintetikus dúsított közegben (SP4) de szintén szaporodik humán T limphocyták felszínén is. A baktériumtörzs, amelyet a kísérleteinkben használtunk egy egészséges személy véréből származó limphocytákból volt izolálva. Az erős, limphocytákhoz való micoplasma kötést egy specifikus molekula az adhesin hozza létre. Az adhesin génjét korábban a szerzők klónozták és szekvenálták.
A micoplasma elsődleges forrása fertőzött humán T limphocyta kultúra felülúszó folyadéka vagy CEM tumorsejtvonal volt. Mielőtt a kísérlteket elkezdtük, minden sejtkultúrának ellenőriztük az M. pirum szennyezettségét polimeráz láncreakcóval (PCR) és nested PCR-ral. A fertőző M. pirum 106-107 egység/ml 5-6 nap alatt volt elérhető mindkét kultúra szándékos megfertőzését követően.
A tisztított felülúszó folyadék szűrése először egy 45 mikroM (450 nM) ?es Millipore filteren történt a törmelékek eltávolítására, azután 0.1 mikroM (100 nM)-es Millipore szűrőkön, vagy 0.02 mikroM (20 nM)-es Whatman szűrőkön. Ténylegesen, a két 100 nM ?es és a 20 nM-es szűrlet bizonyítottan steril volt, amikor az aliquot-ok SP4 médiumban voltak néhány hétig inkubálva. A mycoplazma DNS nyomainak ismételt keresése PCR-ral és nested PCR-ral az adhesin génre vagy a 16S ribosomalis génre specifius primereket használva, konzisztensen negatív eredményt adott.
Ugyanakkor amikor a szűrleteket humán aktivált T limphocytákkal inkubáltuk 2 hétig (100 nM-es) vagy 3 hétig (20 nM-es), a mycoplasma (feléledt) megjelent a mediumban, az összes eredeti sajátságával együtt, amit korábban észleltünk.
Közvetlenül a szűrést követően ugyanezeknek a szűrleteknek a kis frekvenciás elektromágneses hullámkeltését analizáltuk. Erre a célra egy olyan mérőberendezést használtunk, amelyet Benveniste és Call (1996, 2003) tervezett korábban biológiai aktivitással rendelkező izolált molekulák által keltett jelek detektálására. Az összállítás alapelvét az 1. ábra mutatja.
Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-11. ábra.
Az elektromágnenes jelek (EMS) felfogására és analizálására szolgáló berendezés: (1) Tekercs: rézvezeték orsó, impedancia 300 Ohm, (2) Lezárt műanyagcső, amely amely az analizálandó oldat 1 mL-ét tartalmazza. (3) Erősítő, (4) Számítógép szoftverekkel.
Röviden, A 100 nM-es vagy a 20 nM-es szűrletekből 1 a 10-es hígítási sort készítünk. (0.1+0.9 orvosi tisztaságú steril vízben ). Az első két hígítás (1/10 és 1/100) szérum mentes RPMI médiumban történik azért, hogy elkerüljük a fehérjék deionizált vízben történő esetleges kicsapódását. Minden egyes hígítás 1,5 mL-es szorosan lezárt műanyag Eppendorf csőben történik, amit 15 mp-ig erősen összekeverünk Vortex készülékkel (Vortex ráz és kever). Ez a lépés kritikusnak mutatkozott a jelek létrejöttét illetően.
Miután minden hígítás elkészült (általában 15-20 decimális hígítás) a lezárt csöveket egyesével leolvassuk az elektromágneses tekercsben, ami egy 12 V-os teleppel táplált laptop-hoz kacsolt hangkártyához csatlakozik. Minden egyes emissziót (kibocsátott sugárzást) kétszer rögzítettünk 6 mp-ig, 500 szoros erősítéssel, és különböző szoftverek segítségével tettük láthatóvá a jeleket a számítógép monitorán.
Az összetett szignálok felharmónikusainak analizálására több Furier transzformációs programot használtunk. Minden egyes kísérletben először a belső zaj volt rögzítve, amit a leolvasó rendszer különböző darabjai keltenek (a terkercs magában, a tekercs vízzel töltött csővel). A Furier analízis azt mutatta, hogy a zaj főként nagyon kis frekvenciákból tevődik össze , amely legalábbis részben az 50/ 60 Hz-es környező elektromos áramokból származik. A számítógépet ellátó 12 V-os telep használata csökkentette, de nem tüntette el a zajt, amelyet úgy találtunk, hogy szükséges a specifikus nanaostruktúráktól származó rezonanciajelek keltéséhez.
Amikor az. M. pirum szűrlet hígításainak kibocsátott hullámait (emisszió) rögzítettük az első szembetűnő jelenség, amit észleltünk az volt, hogy bizonyos hígításokban a jelek teljes amplitúdója a háttérzaj fölé emelkedett és a frekvencia is megnőtt. Ez a változás megszűnt ha a vizsgált csövet egy olyan dobozba tettük ami réz vagy mű-metál lemezzel volt védve (David 1998).
Az M. pirum jelek Furier analízise magasabb frekvenciák felé tolódást mutatott, közel az 1000 Hz-hez és többszöröseihez. A profilok azonosak voltak az összes hígításban amplitúdó növekedést mutatva (2c and 2d).
Az első alacsony hígítás rendszerint negatív volt, csak háttérzajt mutatott. Pozitív szignálokat 10-5-10-8 vagy 10-12 tartományokban lehetett kapni. Nagyobb hígítások szintén negatívak voltak (3. ábra).
A pozitív hígítások változtak a filtráció típusának megfelelően. A 20 nM-es szűrlet általában magasabb hígításokban lett pozitív, mint a 100 nM-es szűrletek.
Az eredeti szűretlen szuszpenziók negatívak voltak minden hígításban. A jelenség az összes vizsgált mikroorganizmus esetén megfigyelhető volt.

A szignálokat vizes oldatokban létrehozó struktúrák mérete és sűrűsége
A 20 nM-es szűrlet aliquotját (egy adagját) 5-20% (w/v) szaharóz gradiens (vízben oldott) tetejére helyeztük és 35 000 (fordulat per perc) fordulatszámmal 2 órát centrifugáltuk lengőkaros rotorral. Korábban ezeket a paramétereket használtuk az intakt mycoplasna sejtek sűrűség egyensúlyának meghatározására, ami éles határt mutatott az 1,21-es sűrűségnél. A csövek aljáról gyűjtött frakciókat kettesével összeraktuk és a jelkibocsátásukat vizsgáltuk.
A 4. ábra azt mutatja, hogy a jeleket kibocsátó struktúrák a sűrűségtartomány széles sávjában oszlottak el 1.15-1.25 és nagy ülepedési együtthatóval rendelkeztek.

Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-2 2. ábra

A Mycoplasma pirum szuszpenzióból származó EMS-ek detektálása: Balra: háttér zaj ( egy szűretlen szuszpenzióból vagy egy negatív alacsony hígításból) Jobb: pozitív szignálok (nagy hígításból D7 (10-7). (a): aktuális mérés 2 mp egy 6 mp-es mérésből WaveLab (Steinberg) kezelés után. (b) a jelek részletes analízise (milisecundumos egységekben) (c) Matlab Furier transzformációs analízisek (abcissza 0-20 kHz, ordinata relatív intenzitás, 3D dimenzió: mérések különböző időben). A frekvenciák különböző színekben láthatók (d) Sigview Fourier transzformáció: jegyezzük meg, hogy az új harmónikusok 1000-3000 Hz tartományban vannak.

 

 

 

 

 

 

Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-33. ábra

Az M Pirum vizes hígításából származó jelek egy tipikus rekordja (Matlab software): jegyezzük meg, hogy a pozitív jelek D7-D12 hígításokban vannak.

 

 

 

 

 

 

Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-14. ábra

A Mycoplasma pirum 0,02 mikronos szűrletének cukor sűrűség centrifugálása (35 000 rpm, 2 hr). Az összegyűjtött frakciókat kettesével összeraktuk és D-15-ig hígítottuk majd teszteltük az EMS kibocsátó képességüket. A barok az EMS-re pozitív frakciókat mutatják.

 

Aztán egy klasszikusabb baktérium az E. coli felé fordultunk a laboratóriumi K1-es törzset használva. Az E coli agitált (oxigenizált) körülmények között, spectrométerrel mérve 109 bakteriális egység/mL-t mutatott. A szuszpenziót azután 10 000-es fordutatszámmal 15 percig centrifugáltuk és a felülúszó folyadékot 450 nM-es filteren szűrtük és a filtrátumot ismét átszűrtük egy 100 nM-es szűrőn. A végső szűrletet sterilnek találtuk amikor tápoldattal ellátott agar mediumra helyeztük, és a kibocsátott elektromágneses hullámokat analizáltuk, ahogyan az M. pirum esetén. A szignálokat előállító hígítások 10-8-10-12 tartományba estek olyan Furier transzformáción alapuló profilokkal, mint az M. pirum esetén. (5. ábra). Egy kísérletben néhány nagyon nagy hígítás is pozitívnak mutatkozott a 10-9-10-18 tartományban. A szűretlen felülúszó folyadék egy aliquot-ja (adagja) nem mutatott semmilyen jelet egészen a 10-38 hígításig ismét mutatva a szűrési lépés kritikus jelentőségét a specifikus jelek létrehozásában.
A M. Pirum-tól való egyetlen eltérés az volt, hogy szignál nem jelentkezett 20 nM-es szűrés után sugallva, hogy a szignálokhoz kapcsolódó struktúramérete nagyobb mint 20 nM és kisebb, mint 100 nM.
Aztán arra a kérdésre kerestük a választ, hogy vajon a kisebb hígítások, amelyeknek logikusan nagyobb számú szignált keltő struktúrát kellene tartalmazni miért némák? Amikor 0,1 mL alacsony hígítású negatív oldatot (pl 10-3) 0.4 mL vagy 0.9 mL pozitív (10-8) oldathoz adtuk, akkor ez utóbbi negatívvá vált. Ez arra utal, hogy az alacsony ?néma? hígítások ön-gátlók, feltehetően a rádiózavarokhoz hasonlóan, az ugyanazokat vagy csak a fázistól alig eltérő hullámhosszakat emittáló többszörös források interferenciájának következtében,. Vagy esetleg a nagy számú nanostruktúrák gélt hoznak létre a vízben, aminek következtében rezgések nem tudnak létrejönni.

Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-5-a

Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-5-b

 

Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-5-c

 

 

 

 

Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-5-d

5. ábra

Az E. Coli 0,1 mikronos szűrletéből származó EMS. EMS pozitív hígítások D8-D11. (a) Aktuális mérés (b) millisecundum analízis) (c) Fourier transzformációs analízis Matlab. (b) Fourier transzformációs analízis SigView, NF: nem szűrt

Az oldatok közötti ?homológ cross-talk? bizonyítéka
Azután arra voltunk kíváncsiak, hogy lehetséges vagy sem új szignálokat kibocsátó struktúrák létrehozása hullámtranszferek használatával.

 

Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-66. ábra

A ( E. Coli 0.1 mikronos szűrletéből származó) hígítások közötti ?átbeszélés?. Magyarázatok a szövegben

Jónéhányszor megismételve a következő kísérletet csakugyan ez adódott.
Egy alacsony hígítású (10-3) ?néma? E. coli baktérium- oldatot tartalmazó donor csövet szorosan egy ?hangos? nagy hígítású (10-9) ugyanolyan oldatot tartalmazó ?vevő?cső mellé raktunk. A két cső egy műmetál dobozba volt elhelyezve szobahőmérsékleten 24 órán át. Ezáltal a két cső nem volt kitéve külső elektromágneses zajok hatásának, csak azoknak a jeleknek, amelyeket a csövekben jelenlévő struktúrák keltettek.
A csöveket aztán újra leolvastuk a jeleket felfogó berendezéssel. : a donor cső néma maradt, ugyanakkor a fogadó cső szintén néma lett.
Ráadásul amikor a fogadó cső oldatát tovább hígítottuk (10-10,10-11, 10-12) ezek az oldatok pozitívakká váltak. (6. ábra). Ezek az eredmények azt sugallják, hogy túl sok új nanostruktúra létrejötte a fogadó csövet elnémította, ami további hígítás után újra jeleket tudott kelteni.
Ez a hatás megszűnt, ha a két cső közé műmetál lemezt helyeztünk a 24 órás együttlét alatt, ami a kisfrekvenciás hullámok szerepét mutatta a jelenség kialakulásában.
Hasonló elektromágneses jelek kibocsátása volt megfigyelhető néhány más baktériumtözs esetén is, úgymint: Steptococcus B, Staphylococcus aurens, Pseudomonas aeroginosa, Proteus mirabilis, Bacillus subtilis, Salmonella, Clostridium perfringens, ugyanabban a hígítási tartományban, mint az E. coli és csak a 100 nM-es szűrést követően (a 20 nM-est követően nem).
Fontos megjegyezni, hogy a két cső közötti transzfer hatás -egy néma és egy hangos között ?csak akkor volt észlelhető, ha a mindkettő ugyanannak a baktériumtörzsnek a hígítását tartalmazta. Más szóval a Staphylococcus donor cső csak a Staphylococcus hígítást tartalmazó vevő csővel tud beszélgetni de sem a Streptococcussal, sem az E. Coli-val nem tud és fordítva.
Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a transzferhatást faj-specifikus jelek hozzák létre, de ezek frekvenciáit még analizálni kell.
Végezetül két másik kérdést vizsgáltunk az E. Coli rendszerben: az első a kezdeti baktérium sejtszám szerepe a szűrhető szignált létrehozó struktúrák létrehozásában. Az állandó E. Coli. Tenyészetet leszámoltuk és felszaporítottuk 109 sejt/mL-re és 100 as léptékű(?) hígítási sorban elmentünk az 1 sejt/mL hígításig. Minden egyes hígítást 100 nM-es szűrőn átszűrtünk és a jelkibocsátását mértük. Meglepően, a pozitív hígítások tartománya nem függött szigorúan az E. Coli sejtek kezdeti koncentrációjától, nagyjából ugyanaz volt 109 sejjtől lefelé 10 sejtig azt sugallva, hogy ugyanazt a végső nanostruktúra számot értük el minden koncentrációban.Tehát paradox módon 10 sejt ugyanazt a szignált adta, mint 109.
A leolvasást végző személy lehetséges hatása a leolvasásra szintén érdekelt bennünket.
Ennek a kérdésnek a vizsgálatára két egészséges személyt arra kértünk, hogy egymástól függetlenül mérjék meg ugyanazokat az E. Coli hígításokat, úgy hogy egyik sem tudhatja a másik eredményeit. Az eredményeik teljesen azonosak voltak.
Továbbá az eredmények függetlenek voltak attól is, hogy melyik minta volt leolvasva, hogy leszálló sorban a legalacsonyabb hígítástól haladtunk a legmagasabb felé, vagy felszálló sorban a legmagasabbtól a legalacsonyabb felé.
Végül a laboratórium egyik munkatársa az oldott mintákat véletlenszerűen rakta sorba és a leolvasást végzők a jelöléseket nem ismerték. Ugyanazok a pozitív hígítási tartományok mutatkoztak, miközben minden cső jól el volt különítve a többitől, hogy az oldatok komunikációját (cross-talk-ot) elkerüljük.
Azt is találtuk, hogy az eredmények még a lelvasás helyétől is függetlenek: Ugyanabból a szűretlen E Coli tenyészetből kiindulva a szűrlet pozitív hígításai ugyanazok voltak különböző helyeken Franciaországban (Párizs központjában és külvárosában), Kanadában (Montrealban) és Kamerunban (Yaoundeban). Amint az ábra mutatja a háttérzaj különböző volt a mérés helyétől és idejétől függően. Általában nagyobb volt nagy városokban mint elkülönült helyeken. Ugyanakkor a pozitív jelek mindig tisztán elkülönültek a háttértől a nagyobb frekvencia csúcsok által.

A vizes nanaostruktúrák természete
RNAseA (Promega, 1 ?g/ml, 37 C, 1h), Dnase I (Invitrogen, 10 U/?g DNA, 37C, 18h), Lysozyme (Fisher, 1 mg/mL 37C 10 min), Proteinase K (Promega, 0.12 mg/mL in 1% nátrium dodecyl szulfát, 56C 1 h) ?al történő kezelés nem csökkentette az EMS ?t létrehozó aktivitását a hangos hígításoknak és nem aktiválta a néma hígításokat.
Ugyanakkor a 70 C ?os melegítés 30 percen át visszafordíthatatlanul lecsökkentette az aktivitást, ugyanúgy,mint a fagyasztás 1 órán át -20 vagy -60 C. DMSO-nak (10%) és formamidnak (10%) nem volt hatása.
Lítium kationnal való kezelés, amely a vízmolekulák hydrogén kötését befolyásolja képes volt lecsökkenteni a szignálok intenzitását, de a pozitív hígítéások tartománya nem változott.

A bakteriális molekulák természete, amelyekből a nanostruktúrák származnak
Előkísérleteink során azt vettük észre, hogy az E. Coli szuszpenzió 1%-os formaldehiddel történő előkezelését követően sem változik meg a szűrlet elektromágnenses jelkibocsátó képessége, holott a baktériumokat a kezelés elpusztítja. Ez a kezelés megváltoztatja baktérium sejtek felszíni fehérjéit anélkül, hogy érintené a genetikai állományukat, pl a kettős szálú DNS-t. Ez azt sugallta, hogy a szignálok forrása maga a DNS lehet.
Csakugyan, a bakteriális szuszpenzióból klasszikus fenollal (chloroform technika) kivont DNS megfelelő szűrés és vízben történő oldás után képes volt hasonló EMS kibocsátására, mint az ép baktérium ugyanezen körülmények között. A kivont DNS DNAzzal történő kezelése megszüntette az oldat jelkibocsátó képességét olyan körülmények között amikor a DNS által létrehozott nanostruktúrákat lettek tönkretéve.
Az E. Coli DNS-t Proteináz K-val kezeltük SDS (nátrium dodecyl szulfát) jelenlétében és további fehérjementesítést végeztünk fenol-kloroform keverékével. Az ethanollal történő kicsapást követően létrejövő granulátumot újra szuszpendáltuk TRIS-ben (10-2M, pH 7.6) és az aliquotokat (kis adagokat) 1/100 ban oldottuk vízben.. Az oldatot először 450 nM-es szűrőn leszűrtük, majd a filtrátumot ismét átszűrtük egy 100 nM-es szűrőn. A szűrletet tovább hígítottuk vízben, decimális sorozat hígításban, ahogyan ezt korábban leírtuk.
Ahogyan az ép mikroorganizmus esetén, a DNS hígításokban is a szűrési lépés alapvetően fontosnak mutatkozott az EMS detektálás szempontjából. Ennek hiányában semmilyen jelet nem lehetett észlelni, semmilyen hígításban.
Szemben a mikroorganizmus szuszpenzióval, ahol a szűrés feladata az ép sejtek visszatartása, a 100 nM-es szűrés nem tartja vissza a DNS-t, ami optikai denzitásméréssel kimutathatóan, még mindig jelen van a szűrletben. Ugyanakkor a 20 nM-es Whatman szűrővel történő szűrés visszatartja az EMS-t kibocsátó nanostruktúrákat sugallva, hogy a méretük ugyanabban a tartományban van mint azoké, amelyek az ép baktériumokból származnak.
A DNS esetében, a 100 nM-es szűrés szerepe feltehetően a vízben nagy koncentrációban jelen levő gél-szerű folyadékkristályba rendezett nanastruktúra hálózat disszociációja, ami lehetővé teszi a nanostruktúrák diszperzióját (szétszóródását) a további hígításokban. Ahogyan a 7. ábra mutatja, az EMS-re pozitív hígítások ugyanabban a tartományban voltak, mint amiket az ép baktériumoknál észleltünk, általában 10-7-10-13.

 

Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-77. ábra
A DNáz hatása az EMS létrejöttére. A DNáz kezelt E. Coli DNS oldat és a nem kezelt DNS D2-D15-ig hígítva. Az EMS analízise, ahogyan az 5. ábránál leírtuk. A D2 hígítást (EMS negatív) mint kontrollt mutatjuk. D9 EMS pozitív ( D8-D11 tartományban pozitív hígítások) Jegyezzük meg, hogy a jelek eltűnnek a DNáz kezelt DNS-ből.
A 10-13 nagy hígításban, a számítások azt mutatják, hogy nincs 105 molekulatömegű DNS molekulánál nagyobb, ami valószerűtlenné teszi, hogy a DNS maga hozná létre az EMS-kat, inkább a DNS által létrehozott ?self-sustained? nanostruktúrák.
Általában minden bartérium faj esetén, ami pozitívnak mutatkozik EMS-re a DNS preparátum is pozitív. Egy további bizonyíték, hogy a baktérium által kibocsátott EMS a DNS-ből származik az, hogy hogy DNáz kezelés után az EMS eltűnik.
Az inaktiváció ugyanakkor csak akkor volt teljes, amikor az olyan DNS oldatban , ami maga rezisztens volt a DNáz kezelésre, létrejövő nanostruktúrák korábban teljesen meg lettek semmisítve.
Ez a megsemmisítés történhetett a DNS oldat egy órán át tartó -20 fokon való fagyasztásával, vagy 30 percen át 90 oC-.on való melegítésével.
A melegített (egyszálúsított) DNS lassú hűtése a két komplementer DNS szál újrakapcsolódását (reannealing) eredményezte, ami után DNaz1 kezelés történt 10 U/?g végső koncentrációban 18 órán át inkubálva 37 oC -on 5 mM MgCl2 jelenlétében. A kezeletlen DNS egy aliquotját (adagját) mint pozitív kontrollt tartottuk meg. A DNáz kezelt oldat teljesen EMS mentes volt minden hígításban (7. ábra)
Az E. Coli DNS számos helyén hasító restrikciós enzimmel (EcoRV) kezelt DNS oldatnak nem csökkent az EMS kibocsátó képességét azt sugallva, hogy ez a sugárzás inkább rövidebb mint ritka szekvenciákhoz köthető.

A DNS szekvenciák természete amelyekből az EMS származik
EMS kibocsátására képes baktérium fajták és DNs-ük egy nem teljesen kimerítő feltérképezése azt sugallja, hogy az emberi szervezetre ártalmas baktériumok mind ebbe a kategóriába tartoznak.
Ezzel szemben a probiotikus ?jó? baktériumok mint a Lactobacillus és DNS-e negatív EMS kibocsátásra
Az E. Coli esetében azt találtuk, hogy bizonyos törzsek, amik a gén klónozás plazmid hordozói szintén negatívak (8. ábra)
Ez azt sugallja, hogy csak bizonyos DNS szekvenciákból származik EMS.
Minthogy a patogenitás gyakran együtt jár a mikroorganizmus azon képességével, hogy eukaryota sejthez tud kapcsolódni, különösen nyálkahártya sejtekhez, ezért a vizsgálatainak ismét az M. Pirum DNS-ére fókuszáltuk, ahol egyetlen gén (adhesin 126 kDa fehérje) felelős a mycoplasma emberi sejthez való kapcsolódásáért.
Montagnier-Nobel-dijas-eloadas-88. ábra
Az M. Pirum DNS-ének adhesint kódoló 1,5 kb ?os fragmentuma által létrehozott EMS. A 1,5 kb-os fragmentumot tartalmazó DNS plazmid-ot használtuk az E.Coli vector átalakítására, XL1blue. A teljes DNS-t vontuk ki és hígítottuk EMS vizsgálatra. Bal: Egy negatív (D2) hígítás kontroll háttér zaja. Jobb: A D10-es hígítás pozitív jelei (D9-D12 tartományban). Alul: Jegyezzük meg a az EMS hiányát amit abban a törzsben mértünk, amit csak a plazmiddal alakítottunk át (a DNS fragmentumot nem tartalmazta).
Ezt a gént korábban munkacsoportunk klónozta és szekvenálta. (Tham és mtsai, 1994). A klónozott DNS mint a fehérje N terminusáhozhoz (1.5 Kbp) és C terminusához (5Kbp) tartozó két fragmentum volt jelen két plazmidban.
A két plazmid (pBluescript SK, Stratagene) ami a DNS fragmentumokt tartalmazta egy E. Coli törzsben volt amplifikálva, XL1blue.
Az E. Coli törzs egymagában (plazmiddal és plazmid nélkül), nem bocsátott ki EMS-t semmilyen hígításban.
Ezzel szemben, amikor a törzs olyan plazmiddal volt átalakítva, ami valamelyik adhesin gén fragmentumot tartalmazta, az EMS létrejött (8. ábra).
A két adhesin DNS fragmentumot azután speciális restrikciós enzimmelhasítottuk (N Terminal:1,5 kbp/SpelEcoRI, C Terminal: 6 kbp/HindIII-XbaI) és elektroforézissel izoláltuk 0,8%-os agaróz gélen. Mind a két DNS fragmentum képes volt EMS létrehozására (nem mutatjuk).
Specifikus primereket használva és és PCR-ral amplifikálva a teljes mycoplazma genomiális DNS-éből szintén kinyertük az adhesin DNS egy nagy frakcióját.
Ismét, ez a fragmentum létrehozta az EMS-t, mutatva, hogy az E. Coli-ból származó plazmidból szennyező DNS nem járul hozzá a folyamathoz (nem mutatjuk).

Diszkusszió

A DNS egy új sajátságát fedeztük fel, vagyis, hogy bizonyos szekvenciák képesek elektromágneses hullámok kibocsátására rezonanciában a környező elektromágneses háttérrel történő gerjesztés után.
Az alacsony érzékenységű és specificitású érzékelő és analizáló rendszerünknek köszönhetően a kibocsátott frekvenciák mind hasonlóak és függetlenek a vizsgált baktériumfajoktól.
Ugyanakkor a műanyag csövön keresztül történő információátadásra vonatkozó kísérletünk azt sugallja, hogy az analízis finomításával és a gerjesztő jelek variabilitásának kiküszöbölésével képesek lehetünk specifikus különbségeket tenni az egyes fajok között, még a szekvenciák között is. Hiszen ez a sajátság lehet, hogy általános minden kettős hélixű DNS-re, beleértve az emberi DNS-t.
De a mi mérési körülményeink között úgy tűnik, hogy csak bizonyos bakteriális szekvenciákkhoz kacsolhatók.
Majd elválik, hogy vajon ezek bizonyos, betegségekben érintett génekre korlátozódnak vagy sem.
A máshol közölt kísérletek valóban azt indikálják, hogy ez a detektálás szintén alkalmazható az emberi szervezetre: ugyanazokat az EMS-ket detektáltuk a plazmában és a DNS-ben, amelyet olyan betegek plazmájából vontunk ki, akik Alzheimer kórban, Parkinzon kórban, Sclerosis multiplexben, Rheumatoid arthritisben szenvedtek. Ez azt sugallná, hogy bakteriális fertőzésjelen van ezekben a betegségekben.
Továbbá EMS-ek szintén kimérhetők a vírusok RNS-eiből is, mint a HIV, influenza A, Hepatitis C vírusokból. Ezekben az esetekben az EMS-ek észleléséhez szükséges optimális szűrés 20 nM alatt van?, sugallva, hogy a létrejövő nanostruktúrák kisebbek, mint amelyeket a bakteriális DNS-ek hoznak létre.
HIV vírussal fertőzött betegek esetében, az EMS-eket leginkább azokban lehet detektálni, akik antiretrovirális kezelést kaptak és nagyon alacsony a plazmájuk vírusterheltsége. Ezeknek a bizonyos nanostruktúráknak a folyamatos jelenléte a plazmában hozzájárulhat a virális reservoirhoz, ami megmenekül az antiviralis kezeléstől és feltehetően a vírus genetikai információját hordozza. A nanostruktúrák -amelyek hozzájárulnak az EMS rezonanciához- fizikai természetét még meg kell határozni.
A DNS korai röntgen diffrakciós vizsgálatából tudjuk, hogy a vízmolekulák szorosan kapcsolódnak a kettős spirálhoz és minden kedő tudja a molekuláris biológiában, hogy vizes olddatban a DNS gélt formál kapcsolódva nagyobb számú vízmolekulához.
Továbbá számos fizikai tanulmány leírta hogy a vízmolekulák hosszú hidrogén kötésekkel kapcsolt dipólus polimereket hoznak létre (Ruan és mtsai 2004, Wernet és mtsai 2004).
Ugyanakkor ezek a kapcsolatok nagyon rövid életűnek tűnnek (Cowan és mtsai 2005). Vajon hosszabb ideig maradhatnak fenn az általuk emittált elektromágneses sugárzás által önfenntartóvá válva, ahogy korábban Del Guidice, Preparata és Vitielo (1988) feltételezte?
Vizsgáltuk a bomlásukat, az oldatok EMS-t kibocsátó képességének idejét, miután kivettük őket a háttér által létrehozott gerjesztésből (mumetál dobozokba helyezve őket). Az EMS kibocsátó képességük legalább néhány órán át tartott, de néha akár 48 óráig is fennmaradt mutatva a nanostruktúrák relatív stabilitását.
Az utóbbi alkalmasan specifikus a DNS szekvenciákra hogy bizonyos genetikai információt hordozhassanak?
Ha igen, akkor mi lehet a szerepük a patogenitásban, kiváltképp a krónikus betegségek létrejöttében?
További vizsgálatok, amelyek szoros kollaborációt igényelnek fizikusok és biológusok között, szükségesek ezeknek a problémáknak a megoldásához.
NOBEL ? díjas tudós bizonyítja a homeopátia tudományos alapjait

Bepillantás a homeopátiás kutatásokba

Több, mint 150 klinikai vizsgálat létezik, amelyek a homeopátia hatását vagy placebo-val szemben, vagy más, hagyományos gyógyszerrel szemben vizsgálják és értékelik.

Természetesen léteznek olyan kutatások is, ahol szignifikáns hatást mutattak ki, amelyek a homeopátiás szerek hatását sejtkultúrákon, növényeken, állatokon tanulmányozzák, vagy a fizikai és kémiai tulajdonságokat vizsgálják. A placebo effektus ezekben a vizsgálatokban nem látható, amíg a homeopátiás szerek hatása igen.

Bastide és munkatársai a Thymulin C30-al stimulálni tudták olyan csirkék komplex immunválaszát, amelyeknél a Bursa fabricii-t embroinális korban eltávolították (ezáltal ki volt zárva a természetes specifikus immunválasz lehetősége).

Ebihalak metamorfózisának sebességét voltak képesek szignifikáns mértékben megváltoztatni Tiroxin C30-al, mégpedig a farmakológiai koncentrációnál tapasztalható hatással ellentétes módon .

Ugyancsak a koncentráció-hatás megfordulását igazolja a következő tanulmány, amely már humán vizsgálat.
Egészséges, szabad akaratú kísérleti alanyoknak C12 potenciáig aszpirint adtak, majd a vérlemezkék viselkedését és a vérzési időt követték. In virto érfal vizsgálatokat végeztek. Megállapították, hogy az acetil-szalicilsav gátolja a tromboxánA2 szintézisét, a vaszkuláris prosztaciklin termelődését, növeli a vérzés kockázatát, kis adagokban az érfallal ellentétes hatást fejt ki, a trombus képződést csökkenti, így az aszpirin képes kis koncentrációban a szívinfarktus, a trombózis az embólia megelőzésére.

Szomorú, hogy a bizonyítékok mellett a homeopátiával szemben szkeptikusok azt hiszik, hogy a homeopátia nem használ, és egy, a Lancet-ben megjelent cikkre hivatkoznak 2005 (23).
Az említett Lancet cikk szerzői megállapítják, hogy csak a magas minőségű vizsgálatokat szabad figyelembe venni. De az összegzésnél figyelmen kívül hagyták a korábban megjelent meta-analíziseket, (Lancet,1997 és British Medical Journal, 1991) melyek nagyon határozottan pozitív eredményt mutattak ki. Nem ítélték elég magas színvonalúnak azokat a tanulmányokat, ahol nagyszámú beteget vizsgáltak, habár kettős-vak próbával szemben történt a klinikai vizsgálat, de bevettek az összehasonlításba olyan vizsgálatokat, amelyek elfogultak voltak. Kizártak az összehasonlításból négy tanulmányt, köztük egy olyat, amely a BMJ-ben jelent meg, 253 alanyt vizsgált, és eredményes volt, és egy, a Lancet-ben megjelent, 144 szénanáthás beteg eredményeit vizsgáló pozitív tanulmányt. Így ennek az összefoglaló tanulmánynak az eredménye, miszerint a homeopátia nem hatásos, nem fogadható el, nem tartható szignifikánsnak.

A WHO megállapította, hogy a gyermekkori hasmenés az egyik legsúlyosabb népegészségügyi problémája a világnak, mivel gyermekek milliói halnak meg évente, a hasmenés következtében fellépő kiszáradás miatt.

Ebből a megfontolásból három kettős-vak kontrollált vizsgálatot vezettek le, az egyénileg választott homeopátiás szer hatásának vizsgálatára, gyermekkori hasmenés esetén. Egyike ezeknek a vizsgálatoknak megjelent a Pediatrics-ban, és mind a három tanulmány arról számol be, hogy a homeopátia hatásos ezekben az esetekben.

Az University of Vienna tanulmánya kimutatta, hogy a krónikus obstruktív tüdő megbetegedéssel kezelt betegek (az USA-ban ez a negyedik halálok!) és a súlyos szepszis, (amikor a kórházba került betegek halálozási aránya általában 50%), halálozási aránya a homeopátiás kezelés mellett felére csökkent!
Nemcsak a fizikai vizsgálatok, hanem az összes, a homeopátiával kapcsolatos vizsgálat alapvető kérdése a pontos tervezés. Hahnemann, aki, a homeopátia alapjait lerakta maga mondta: ?Macht?s nach, aber macht?s genau nach!? (Tedd azt, amit én, de pontosan!), tehát ha a homeopátiás orvoslással kapcsolatos vizsgálatot végzünk, akkor csak akkor kapunk valós eredményt, ha azt a homeopátia alapelveinek figyelembe vételével tesszük ? és ez igaz az alapkutatásokra, az állatkísérletekre, és a klinikai vizsgálatokra egyaránt. Amennyiben a szer készítése, a szer választása nem a megfelelő módon történik, akkor hamis eredményt kapunk. Kiene és Vithoulkas (22, 23) ennél élesebben fogalmaz: ?Mivel alapjaiban más gyógyítási rendszerről van szó (anamnézis, gyógyszerkép, betegségkép, gyógyszerkészítés), és a terápiás cél is másként fogalmazódik meg, így a konvencionális medicinában használt ?kettősvak? próba alkalmatlan, vagy csak korlátozottan alkalmas a homeopátiás gyógymód vizsgálatára és értelmezhetetlen eredményt ad.?

 

Homeopátiás esettanulmány: Kistestvérke

et_kistestverkeMentőorvos kolléganő azzal a panasszal keresett meg, hogy nem esik teherbe, pedig már két éve próbálkoznak a férjével. Ráadásul az utolsó nőgyógyászati vizsgálaton a jobb petefészekben egy 28 mm-es cystát, a bal petefészekben három 10-15 mm-es cystát találtak. Menstruációs ciklusai 5 hónapja megváltoztak, az addigi normális lefolyású ciklusok helyett 8 hetente jelentkezik csak a vérzés, a menses előtti napokon erős émelygés, puffadás jelentkezik, néha kismedencei húzóérzés is fellép. Kéthavonta egyszer migrénes fejfájás is kínozza.

Előzmények:
Van egy 3,5 éves kislánya, a terhesség alatt gesztációs diabéteszes volt.
Néha torokgyulladása van, egyszer volt cystitise, de szövődménymentesen lezajlott. Gyerekkorában ekcémája volt, de kinőtte, herpesze időnként szokott lenni.

Status:
Mindent szeret enni, emésztése rendszeres, kiegyensúlyozott volt mindig.
Nem fázékony alkat, alvása jó, reggel könnyen ébred magától. Szeret szerepelni, a mentőzés mellett kikapcsolódásként nagyon szereti az üvegfestést.

Javasolt homeopátiás terápia
Sulfur 15 CH heti 1×10 golyó (alkati szer)
Thuya 30 CH heti 1×10 golyó (a cysta felszívódására)
Folliculinum 5 CH havi 1×10 golyó a ciklus 8. napján (az utolsó menses 1. napjától számítva)
Luteicum 15 CH havi 1×10 golyó a ciklus 20. napján (a PMS tünetek- progeszteron túlsúly miatt)

2,5 hónap múlva:
Azóta kétszer megjött a mensese, megszűntek a premenstruációs tünetei
A terápia változatlan folytatásában maradtunk, hogy sikerüljön a kistestvérke.
1 év múlva jelentkezett újból, hogy 6 hetes a kisbabája (kislány ő is), és nagyon szépen köszöni a homeopátiás segítséget. A petefészek cystái is elmúltak, miután megtudta, hogy várandós. Terhessége alatt nem szedte a homeopátiás szereket.

 

Dr. Zarándi Ildikó
Belgyógyász, homeopátiás orvos