A homeopátia bizonyítására

A szkeptikusok részéről támadás indult a homeopátia ellen.

Most gyűrűzött be hazánkba ez a folyamat, ami tavaly indult Angliából, ahol a háttérben a gyógyszer lobbi kezdeményezésére a Brit Alsóház Tudományos és Technológiai Bizottsága támadni kezdte a homeopátiát, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy csökkentsék a homeopátiás szerek támogatottságát. Nem sikerült, a vitákban a homeopátia kerekedett felül és továbbra is az Egyesült Királyság Nemzeti Egészségügyi Szolgálata által ugyanolyan mértékben támogatott gyógymód maradt, mint addig is!

Magas potenciák (C200-LM6) egyszeri bevételekor azonban előfordulhat, hogy primér rosszabbodás lép fel az egyénnél, a szerre jellemző heves tünet alakulhat k, pl. C1000 Aconitumnál heves szívdobogás magas pulzusszámmal, c1000 Sulfurnál égő érzettel járó hasmenés, c200 Aurumnál erős depressziós érzet, akár öngyilkossági szándék késztetésével.

Nem kívánok rosszat a szkeptikusoknak, de tudnék ajánlani többféle szert, kombinációban, ami biztos hogy okozna különböző érzeteket az uraknak.
A primér rosszabbodás nem kötelező, hogy megjelenjen, így lehet, hogy Vágóéknak semmilyen tünetük nem lesz, de ha lenne sem biztos, hogy bevallanák.

Mindezzel ismétlem, a homeopátia mellékhatás-mentességét bizonyítják, nem a hatástalanságát!

A homeopátia bizonyításáról több kísérlet is ismert, amit a XX. és XXI. Században végeztek.

A homeopátia fejlődő tudomány, amíg Hahnemann kb.600 féle gyógyszert kísérletezett ki, addig ma már több, mint 4000 homeopátiás gyógyszert ismerünk. A betegségek is változtak, ahogy a technikai civilizáció is, a mai kor betegségeit (mint pl. autoimmun folyamatok, kórokozók által terjesztett betegségek, pszichés betegségek) is kiválóan lehet homeopátiával kezelni. A betegek nagy része azért jön homeopátiás rendelésre, mert a jelenlegi hagyományos orvoslás nem tudta meggyógyítani!

Kísérletek és kutatások:

  • Az Oscillococcinum influenzaszerű tüneteket enyhítő hatása, amit három, egymástól függetlenül dolgozó kutatócsoport is vizsgált (Ferley és mtsai, 1989; Casanova és Gerard, 1992; papp és mtsai, 1998).
  • A Kalium bichromicum 30 CH homeopátiás szer hatásának vizsgálatát krónikus hörghurutban és tüdőtágulatban (krónikus obstruktív tüdőbetegségben) szenvedő, kritikus állapotú, korábban dohányzó betegeknél. Itt a makacs, letapadó torokváladékra gyakorolt hatást vizsgálták (Frass és mtsai, 2005).
  • Az Aspirinum 15 CH bevétele felfüggeszti az aszpirin trombózisgátló hatását és trombus képződik.
  • Az Arsenicum album 7 CH adása megszünteti a beinjekciózott arzén mérgezési tüneteit, azaz a kísérleti állatok túlélték a halálos dózisú arzén beadását.
  • A Histaminum 15 CH csökkenti a bazofil sejtek degranulációját, azaz megszünteti a felszabaduló histamin hatását.
  • Tengerimalacok egy csoportjának Apis 30 CH golyókat adtak, majd ionizáló sugárzásnak tették ki őket. Az Apist kapott egyedeknél látható volt a védőhatás: tünetek nem vagy alig jelentek meg rajtuk, szemben a kontroll csoporttal, ahol lassan javuló égési sérülések alakultak ki.
  • Monilia albicans 30 CH-val meg lehet akadályozni a gyümölcsfák monília fertőzését.
  • Masaru Emoto japán fizikus kísérleteket végzett a vízzel, abból a megfontolásból kiindulva, hogy a víz nem úgy viselkedik, ahogy a mai kémiai alapelvek szerint kellene, hiszen +75 C helyett (amelynél a molekulasúlya miatt kellene) + 100 C-on forr fel. Fagyáskor kitágul éskönnyebb lesz, ahelyett, hogy ?szabályosan? összehúzódna és nehezebbé válna. Kutatásai eredményei azt igazolják, hogy a víz képes tárolni információt arról az anyagról, amellyel érintkezett és azután átvinni az érzékenyített élő szervezetekre.

 

Luc Montagnier  a HIV egyik felfedezője, aki 2008-ban elnyerte a Nobel-díjat nagy horderejű kijelentést tetti a homeopátiával és a homeopátiás dózisokkal kapcsolatosan: Nem állíthatom, hogy a homeopátiának mindenben igaza van. Pillanatnyilag annyit mondhatok, hogy a nagyfokú hígításoknak van létjogosultsága.

Valaminek a nagymértékű hígításai nem tekinthetők pusztán semminek.
Ezek olyan vízstruktúrák, amelyek az eredeti molekulákat utánozzák.
Egy 2009-ben közzétett tanulmányban Montagnier kimutatta, hogy egyes bakteriális DNS szekvenciák képesek elektromágneses hullámokat gerjeszteni, még az erősen (akár 1018-ig) hígított vizes oldatokban is.
Kimutatta, hogy amikor a sok, egymást követő hígítás és a homeopátiában használt ütve rázás után már elvileg nincs molekula az oldatban, az eredeti anyag elektromágneses tulajdonságai tárolódnak és erős biológiai hatást képes kifejteni.
Ez a tanulmány nagymértékben hozzájárul az egyre bővülő homeopátiás bizonyíték bázishoz. (Forrás: The Huffington Post)

Montagnier szerint Európában egyfajta félelem övezi a homeopátiás bizonyítások témáját. Egy francia orvostudósra, dr. Jacques Benveniste-re utal, aki homeopátiás
dózisokkal kapcsolatos kutatásokat végzett. Montagnier modern Galilei-nek tartja őt.
Benveniste-t mindenki visszautasította, mivel túlságosan messze ment. Elveszített mindent, a laborját, a pénzét….Úgy gondolom, hogy javarészt igaza volt, a probléma azonban az, hogy az eredményeit nem lehetett 100%-osan reprodukálni.Azt hallottam, hogy egyeseknek sikerült reprodukálni Benveniste eredményeit, de félnek közzétenni ezt, az értetlenek részéről megnyilvánuló intellektuális terror miatt.

Egy friss európai sikerről is be kell számolni: Svájcban, 2005-ben, az akkori egészségügyi miniszter törölte a homeopátiát (és más alternatív
gyógymódokat) az alapbiztosítási finanszírozásból. Egy 2010-es népszavazáson azonban a szavazók 67%-a más véleményen volt, és ennek eredményeképpen 2012-től a homeopátia és még négy alternatív gyógyászat hat éves próbaidőre visszakerül a támogatott eljárások közé és az orvosképzésbe.
www.aerztezeitung.de  című orvosi honlapon jelent meg ez a cikk.