Vizesedés homeopátiás kezelése kismamáknál

Van, hogy a lábakon jelentkezik különösen hosszú álldogálás, járkálás után, de előfordul, hogy megterhelő mozgás nélkül is jelen van. Vizesedés felléphet bármely testtájon, testrészen: az ujjakon, az arcon, a szemhéjakon, a nemi szerveken. Mielőtt homeopátiás készítményt alkalmaznánk, keressük fel előbb kezelőorvosunkat, mert a vizesedés hátterében veseprobléma illetve vérnyomásgond (pl.: magasabb vérnyomás, fehérjevizelés) is állhat. Amennyiben nincs semmi kóros elváltozás, nézzünk szét a homeopátiás készítmények között.

Ha a duzzanat a bokákon, az ujjakon, a kezeken és a szemhéjakon jelentkezik és ehhez még fáradtság is társul, akkor a Natrium chloratumot szedjük. Általában a vékony testalkatú kismamákra jellemző ez a fajta vizesedés.

Amikor a reggeli duzzanat, vizesedés az arcot vagy az ujjakat érinti, és az ujjak duzzadtak, bedagadtak különösen éjszakai kar- és kézzsibbadás után, akkor a Bovistat szedjük.

A Natrium sulfuricum Schüsslert laboratóriumi körülmények között a víz kivonására használják, ezt a jótékony hatását alkalmazzuk az élő szervezetben is: ott ahol vizesedés van, a felesleges vizet remekül eltávolítja. Általában a gömbölyűbb, hízásra hajlamos kismamáknak jó, amikor a duzzanat különösen a lábakon, bokákon jelentkezik. Ezeknél a hölgyeknél gyakori a hasmenés és a csípőtájéki narancsbőr előfordulása.

A cellulitis másik ellenszere a Thuja occidentalis, de ennek felírását bízzuk homeopátiás orvosra.

A szülés után fennmaradó szeméremduzzanat csökkentésére Apis mellificat szedjünk.

Mindezek mellett ne feledjük el, hogy pihenjünk, amennyit csak tudunk. Járkáljunk kevesebbet, és ha a lábunk duzzad, polcoljuk fel.

Dr. Balogh Andrea