Schüssler-sók várandósoknak

A terhesség első hetei számos kellemetlen panasszal járhatnak együtt, ilyen például a tehességi hányinger-hányás, amelyek akár az első trimeszter végéig fennállhatnak. 

A panaszok csökkentésében megbízható segtséget nyújthat  a Nr.2. Calcium phosphoricum ásványi só, melyet D6-os potenciában, napi 4×1 tabletta adagolásban javasolt alkalmazni. 

Ha még nem tetted meg, mindenképpen keresd fel fogorvosod, ugyanis a terhesség alatt gyakran jelentkezhetnek fogászati panaszok. Kálcium hiányában gyakoriak a törékeny fogak, fokozódhat a caries hajlam.

A kálcium-foszfát természetes forrásai: a tejtermékek, a tojás, olajos magvak és a száraz hüvelyesek. A zöldésgek közül magas a kalcium tartalma a spenótnak, és a brokkolinak. A Foszfor természetes forrásai: tej-és tejtermékek, tojás, halak, húsok, olajos magvak és a banán.

Hiányjelek: 

Tipikus jel az arc viszos fénylése, ezt gyakran csak gyakorlott vizsgáló észleli. Sok kismama tapasztal körmein fehér foltokat, melyek szintén a Kalcium-foszfát ásványi anyag megnövekdett igényét és hiányállapotát jelzik.

Tipp:

Ha gyakran észlelsz szellemi megerőltetés kapcsán fejfájást,esetelg koncentrációs zavart,keress fel egy arcdiagnosztikában jártas gyógyszerészt!

A kálcium fontos ásványi anyag, hiányáról itt tájékozódhatsz>>

A Schüssler-sók kedvező áron ide kattintva online is megvásárolhatóak >>