Időskori barna foltok? Hiánytünet is lehet

Manapság sokan képzeljük magunkat aktívnak öregkorunkra. Emellett igyekszünk megőrízni bőrünk fiatalságát is, hiszen a kozmetikai ipar szerencsére elég nyomást gyakorol ránk. A Schüssler-féle arcdiagnosztika más szempontból értékeli bőrünk változásait, a ráncok mellett a bőrszín -és a turgor is számítanak.

Gyakran idős hölgyeken figyelhetőek meg az ún. időskori barna foltok, melyek főleg a kezeken, a kézfejen jelennek meg. A tünet a 12. Schüssler-só, a Calcium fluoratum hiányára utalhat. Szakértő szemek ebben a hiányállapotban arcunkat gipsz fehérnek észlelhetik.

Habár Dr.Schüssler nem tartotta fontosnak ezt a sót -kivette terápiás rendszeréből-, sokat használják gennyes folyamatok lezárásban, például makacs gennyes pattanásos bőr, akne esetén.

Sajnos a Kálcium az egyik legnehezebben hasznosuló ásványi anyagunk, így hiányában különféle egyéb tünettel is találkozhatunk.

Étrend tipp!

Ahhoz, hogy a Schüssler-kúra még hatékonyabb legyen, érdemes magas kálcium tartalmú ételeket fogyasztanod, ezeket illeszd étrendedbe: borsó, lencse, hagyma, fokhagyma, rozs, spenót, fejes saláta, citrusfélék, rebarbara.