V. Magyar Homeopátia Kongresszus beszámoló

V.MHK

 

A kongresszus előadásai megrendelhetőek:

DVD I. , DVD II. , DVD III.

Több mint kétszázan vettek részt a 2013. május végén megtartott, V. kongresszuson.

Örömmel hallgattuk a fővédnökünk Professzor Dr. Réthelyi Miklós Miniszter Úr köszöntőjét, majd védnökünk Dr. Hegyi Gabriella PhD. a CAM Tanszék vezető, és a Komplementer Medicina Szakmai Kollégium vezetőjének bevezetőjét.

Igen színes és sokféle témakört érintő előadásokat hallgathattunk meg, melyek lelkesítő hangulatot és pozitív együttgondolkodást biztosítottak.

Nagyon érdekes és további gondolatokra inspiráló előadást hallottunk a homeopátiás vizsgálatok kutatási eredményeiről, illetve a homeopátia működésének energo-informatikai megközelítéséről, majd a neuralgiák, neuropathiák homeopátiás kezelési stratégiáiról, lehetőségeiről. Többféle autoimmun kórképnél, illetve komplex nőgyógyászati hormonzavaroknál több esetbemutatás támasztotta alá a homeopátiás terápia eredményességét.

Gyermekgyógyászati témakörben előadóink saját praxisukból merítve mutatták be a gyermekkori alvászavarok, húgyúti fertőzések, légúti gyulladás – reflux dilemma, Asperger ?,  Tourette szindróma, serdülőkori vérzészavarok sikeres kezelési lehetőségeit.

Ismert, hogy a homeopátiás orvosok empátiában gazdag orvosok, így bemutatásra került a Bálint módszer, a pszichoterápia és a Bach-csepp terápia is, melyek karöltve működhetnek együtt a homeopátiával.

Érdekes és részletes szer ismertetést hallottunk a daganatos betegek szervspecifikus kezeléséről, fogászati témakörben a fogszuvasodás homeopátiás prevenciós lehetőségeiről, a Bach- bélnozódák alkalmazásairól.

A mindennapi praxisban a hagyományos kezelésben nehézséget jelentő krónikus ízületi panaszok és a hepatitis C fertőzés homeopátiás kezeléseinek sikeréről is színes előadások hangzottak el, valamint a homeopátiás praxis orvos-jogi vonatkozásaiban kaptunk hasznos gyakorlati tanácsokat. Hallhattunk gondolatébresztő és tettre sarkalló adatokat a magyarországi homeopátia helyzetéről napjainkban.

Élvezetes előadások hangzottak el a három homeopátiás állatorvos előadótól is, akik a saját gyakorlatukból hoztak példákat, így tanulhattunk az álatok sürgősségi betegellátásáról, a Phosphorus sokszínű használatáról állati kórképekben, és a hortobágyi halgazdaság speciális homeopátiás kezelésének köszönhetően a minőségi halhús és a vízi növények egészségéért tett erőfeszítésekről, eredményekről is átfogó képet kaptunk.

Köszönet illeti meg az előadók komoly, sok tudást adó, hasznos és érdekfeszítő előadásait, valamint a homeopátiát értő és gyakorló orvos-gyógyszerész hallgatókat, résztvevőket.

Reméljük sikerült sok tapasztalatot átadni, cserélni, és egymástól sokat tanulni, a cél az, hogy folytassuk lelkesen a homeopátiás munkát, gyógyítást a saját örömünkre és alapvetően a betegek gyógyítása érdekében.

Bízunk benne, hogy egy év múlva összejövünk újból!

A kongresszuson készült fotókat itt lehet megnézni

 

Dr.Zarándi Ildikó

CEDH igazgató