Homeopátia a KÓRHÁZBAN! 2016. október 22. szombat

Sigrid és mi

Dr. Sigrid Kruse homeopátiás kórházi gyermekorvos osztályvezető, 

a Dr. von Hauner Egyetemi Gyermekkórházból (Ludwig Maximilians  Egyetem, München) tartott továbbképzést, a magyar származású Matthias Dorcsi professzor tanítványaként. Dorcsi professzor által indított klinikai szemléletű bécsi iskolai tanok, klinikai homeopátiás gyakorlat alapján sikeres kórházi esetbemutatásokat hallottunk, interaktívan.

Nagyon jó hangulatú, gyakorlatias továbbképzést kaptunk Dr. Sigrid Kruse homeopátiás osztályvezetőtől. Logikus érveléseket hallottunk, az ismert szereknél is új megvilágításba, új indikációkkal gyarapodott tudásunk, és hallottunk, megismertünk több új szert is, amit jól lehet használni súlyos betegségek akut és krónikus kezelésénél is.

Sigrid doktornő elmesélte, mennyire elfogadott a homeopátia a kórházban, ahol dolgozik, a homeopátiás eredmények alapján terjed a homeopátia sikeressége, és a szülők kérik már előre gyermekeik kezelésében. Münchenben is vannak olyanok, akik nem ismerik a homeopátiát és ezért nem támogatják, kétkedéssel fogadják, de ez ellen a legjobb praktika, ha a sikeres homeopátiás gyógyulásokat publikussá teszik és tanulmányokat írnak.

A homeopátia 1995. óta bizonyít sikeresen a müncheni egyetemi gyermekklinikán néhai Matthias Dorcsi professzor úr kezdeményezésére, felesége, a gyermekorvos Mira Dorcsi felügyeletével és Sigrid Kruse gyermekorvos és csapata munkájával.

Időpont: 2016. október 22. szombat 10,00 – 16,00 óráig

Milyen témákról hallottunk?

„A neonatológiában a hármas fokozatú agyvérzésben szenvedő koraszülötteknél sikerült Sigridéknek a betegség lefolyását jelentősen javítani. Homeopátiás kezeléssel (Arnica, Latrodectus, Helleborus) 17 ilyen gyermek közül 7 (41%) maradványtünetek nélkül gyógyult.

Csecsemőknél nyugtalansággal járó állapotok kezelésére, hasgörcs, haspuffadás esetén.

Az akut betegségek kezelése nagy részben a sürgősségi ambulancián történik, itt megfelelő készlettel is rendelkeznek a leggyakrabban használt homeopátiás szerekből. Jók a tapasztalatok a vírusos, lázzal járó infekciók, mint rhinitis, bronchitis, pharyngitis, tracheitis, vagy gasztroenteritis, fogzásos panaszok, hasi görcsök, bárányhimlő, és rovarcsípés homeopátiás kezelésével.

Krónikus betegségek esetén részletes, 1óráig tartó homeopátiás anamnézis felvétele szükséges. Ennek során minden gyereknél hagyományos orvosi kivizsgálás is történik és készítenek egy rövid videofelvételt is. Az esti szupervízión keresik meg azt a homeopátiás szert, amivel elkezdjük a kezelést.

A krónikus betegségek közül jelentős javulást értünk el kiegészítő homeopátiás kezeléssel allergiás problémáknál (ekcéma, szénanátha, asztma), visszatérő fertőzéseknél (otitis media, húgyúti fertőzések, bronchitis), migrénnél, TIC-nél, epilepsziánál, fejlődési zavarokban, nyugtalansági állapotokban.”

Múncheni dr. Von hauser kórház

Dr. von Hauner Egyetemi Gyermekklinika

kórház1

korhaz