A Magyar Klinikai Homeopátiás Orvosok Alapítványa (MKHOA) válasza a “Homeopátia a nagy átverés?” (2012. 02.08-án megjelent) c. cikkre

Magyarországon – és sok más országban – a homeopátia orvos kezéhez rendelt terápia a Magyar Tudományos Akadémia állásfoglalása alapján, azaz kizárólag orvosok gyakorolhatják.

A kutató biológus professzor tollából íródott cikkből kimaradt fontos tényeket soroljuk fel:

  • A homeopátiás gyógyszerek az Európai Unió előírásainak megfelelően törzskönyvezett készítmények, melyek gyógyszertárakban kaphatóak.
  • Az Európai Unióban 45.000 homeopata orvos működik és a világon 500 millió ember használ homeopátiás gyógyszereket.
  • Uniós felmérések szerint az Európai Unió tagállamai lakosságának legalább harmada használ homeopátiás gyógyszereket, a francia és német háziorvosok 30-70%-a rendel pácienseinek homeopátiás készítményeket.
  • A homeopátia hatásos és biztonságos gyógymód. A megjelent cikkben nem történt említés arról a 163 pozitív eredményű vizsgálatról, amely igazolja a homeopátia hatékonyságát placebo, illetve kémiai gyógyszerek ellenében.
  • Növekszik az igény arra, hogy az embert ne csak a fizikai betegsége, hanem a testi-lelki-szellemi egysége alapján kezeljék. Ezt az egységet figyelembe vevő gyógymódok kerülnek napjainkban előtérbe, s egyre népszerűbbé teszik a homeopátiát is.

 

Szentágothai János professzor, aki Kossuth díjas anatómus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és 1977. és 1985. közötti 8 év alatt elnöke is volt, önéletrajzából egy idézet:
“A papa  dr. Schimert Gusztáv  különleges ember volt, kétszeresen is eretnek: orvosként mint homeopata, nem amikor ? mint a reformkorban ? a  felső (tíz)ezer és a szellemi elit ilyen orvosokhoz járt, hanem amikor ez megvetés, sőt gyűlölet tárgya volt a hivatalosok szemében. Pedig kivételes orvosi egyéniség volt: kiváló diagnoszta, zsebre vághatott az akkori nagyképű nagy klinikusaink közül nem is egyet.”

Tapasztalataink szerint a homeopátiás orvosok, nemcsak a betegeiket, hanem a családjukat, gyermekeiket és magukat is sok esetben homeopátiával kezelik.
Senki nem gondolhatja komolyan, hogy egy homeopátiás orvos kockáztatná a szerettei és a betegei életét, ha az nem lenne hatékony és mellékhatás-mentes?

 

Szeretnénk, ha a jövőben is egyre többen ismernék meg a homeopátia gyógyító erejét.
MKHOA alapítványunk ezért továbbra is mindent meg fog tenni.

 

Magyar Klinikai Homeopátiás Orvosok Alapítványa
www.mkhoa.hu