NOBEL ? díjas tudós bizonyítja a homeopátia tudományos alapjait

A Nobel-díjas tudós, aki felfedezte az összefüggést a HIV vírus és az AIDS betegség között, kijelentette, hogy a homeopátiának szilárd tudományos alapja van.

A francia virológus, Luc Montagnier döbbentette meg munkatársait egy rangos nemzetközi kongresszuson, amikor bemutatott egy új, a vírusfertőzés kimutatására alkalmas módszert, amely nagymértékű hasonlóságot mutat a homeopátia alapelveivel.
Montagnier egy szeptemberi kongresszuson mondta ki, hogy a kórokozó baktérium vagy vírus DNS-ét tartalmazó oldat, és ez a vírus lehet a HIV vírus is, “képes alacsony frekvenciájú rádióhullámok kibocsátására”, amelyek kiváltják a környező vízmolekulák “nanostruktúrába” rendeződését. Ezek a vízmolekulák, szerinte, szintén képesek rádióhullámok kibocsátására.
Megerősítette, hogy a víz képes ezt a tulajdonságát megtartani, még akkor is, amikor az eredeti oldatokat már nagy mértékben felhígították, egészen addig a pontig, amikor már az eredeti DNS valójában eltűnt az oldatból. Ilyen módon, erősítette meg, a víz képes megtartani az “emlékét” annak az anyagnak, amellyel kapcsolatba került ? és az orvosok felhasználhatják ezt az emissziót, ezt a tulajdonságot a betegség kimutatására.
A homeopátiás szerek azon az alapelven dolgoznak, hogy ha az anyagokból nagyon kicsi mennyiséget adunk, akkor az ugyanazokat a tüneteket fogja meggyógyítani, amelyeket ugyanannak az anyagnak a nagy mennyiségű, már mérgező hatású bevétele okozna.
A homeopátiát ellenző orvosok növekvő aggodalma a homeopátia növekvő népszerűségével van összefüggésben. A homeopátiát használók közé tartozik Erzsébet királynő és David Beckham is.
Montagnier 2008-ban kapta meg a Nobel-díjat, az 1980-as években lefolytatott vizsgálatáért, amely igazolta az összefüggést a HIV vírus és az AIDS betegség között. Ez az áttörés nyitotta meg az utat az új kezelések előtt, amelyek emberek millióinak az életét hosszabbították meg.
Szeptemberben adott elő Lindau-ban, Németországban, a Nobel-díjasok találkozóján, ahol 60 Nobel-díjas gyűlt össze, együtt további 700 tudóssal, hogy megvitassák az orvosi, kémiai és fizikai kutatások legutóbbi átütő eredményeit.
Cristal Sumner (British Homeopathic Association) szerint Montagnier munkája a homeopátiának “igazi tudományos alapot” adott.
The Sunday Times