Az influenza kezelése homeopátiás szerekkel

influenza_oscilloA homeopátiás szerek nem a kórokozó influenzavírusra hatnak, hanem a szervezet saját védekező rendszerét segítik, ezért alkalmazhatjuk az alább ismertetett protokollt más felső légúti betegségek esetén is, melyek az influenzával hasonló tünetekkel járnak. Fontos, hogy segítsük szervezetünk regenerálódását pihenéssel és vitaminok (C, D) egyidejű szedésével is.

 

Az influenza homeopátiás kezelésének előnyei:

a betegség gyorsabb lefolyása (gyorsabb gyógyulás);
a betegség enyhébb lefolyása (enyhébb tünetek, szubjektíve könnyebben elviselhető, a szervezet számára kevésbé megterhelő a betegség);
szövődmények kialakulási esélyének csökkenése.

 

OSCILLOCOCCINUM + Echinacea + Gelsemium

OSCILLOCOCCINUM + Echinacea + Eupatorium

Az OSCILLOCOCCINUM az egyik legismertebb homeopátiás szer a világon.

Kiszerelése: egy dobozban 6 db pellet (kis tubus) van, melyekben egyenként 1 grammnyi apró cukorgolyócska található, a globulusok felületére impregnált hatóanyaggal.

Adagolás: az első tünetek (hidegrázás, végtag- és izomfájdalmak, magas láz, fejfájás, elesettség) megjelenésével egyidőben egy tubus tartalmát elszopogatni vagy kis vízben feloldva elkortyolgatni, majd ezt a folyamatot 6-6 óra elteltével megismételni. Másnap két, harmadnap egy tubusdózis az ajánlott adag. Egy szövődménymentes vírusfertőzés ez idő alatt meggyógyul.

Az Oscillococcinum betegtájékoztatóját erre a linkre kattintva letöltheti:

A másik három szer monokomponensű (=egy hatóanyagot tartalmazó) golyócska, tubusos kiszerelésben.

Az Echinacea alapanyagú szer kasvirágból készül (a kasvirágból készülő fitoterápiás készítményeket széles körben alkalmazzák az immunrendszer erősítésére).

Adagolás: alacsony potencia (!!!), 5 CH? így a szer nemcsak homeopátiás, hanem fitoterápiás hatást is kifejt ? napi 3-4x 5 golyócskát szopogassunk el belőle, szervezetünk immunvédekező reakciójának erősítése érdekében.

A Gelsemium alapanyagú szert az influenza típusos adinámiás lázas tüneteire alkalmazzuk: a tartósan magas láztól elesettség, remegés, izomgyengeség jelentkezik, a ?láz levett a lábamról? találó kifejezés ilyenkor. A beteg rendkívül fáradt, aluszékony, alig bírja szemeit nyitva tartani. Gyakran jelentkezik tarkótáji fejfájás is, mely a szemek felé kisugározhat.

Az Eupatorium alapanyagú szer kifejezetten hatásos, ha a vezető tünetek az izom- és csontfájdalmak. A ?mindjárt kettétörik a gerincem? vagy ?beszakad a hátam? kifejezések gyakran hangzanak el ilyenkor. Egy másik jellemző tünet a szemgolyó megkeményedésének és fájdalmának érzete.