Nem kell félni a fogorvostól

fogorvos_webCsökken a fájdalom, enyhül a vérzés

Sokan állítják, az összes doktor közül a fogorvosoktól félnek a legjobban. Hiszen már a csukott ajtón kihallatszódó fúró hangjától is visszariadnak, és akkor még a fájdalom…Könnyebb összeszedni a bátorságunkat, ha tudjuk, hogy több olyan homeopátiás szer létezik, amelyek enyhítik a fájdalmat, csökkentik szorongásainkat, s még fogainkat is védhetjük, gyulladt ínyünket kezelhetjük alkalmazásukkal!

Félévente fogorvos. Ez az orvosi javaslat. Valóban fontos, hiszen elsárgult fogainkkal mosolyogva szépségünkből is vesztünk, egy-egy gyulladt fog pedig még más betegségeket is kiválthat. Szánjuk rá magunkat: tetessük rendbe fogainkat, szedessük le fogköveinket! A téli időszakban talán könnyebb ez, s bátorságot meríthetünk abból, ha tudjuk, a homeopátia ebben is támogat minket.

Idegeseknek Chamomilla, lüktetésre Belladonna

Amennyiben mégsem jutunk el időben a fogorvoshoz, és megfájdul a fogunk, a kezelésig többféle homeopátiás gyógyszert alkalmazhatunk a fájdalom enyhítésére.

Ha hideg váltja ki az elviselhetetlen fájdalmat, amely miatt szorongunk, Aconitumot, a szúró, égő fájdalommal, rózsaszínű duzzanattal járó, hidegre enyhülő fogfájásnál Apist, lüktető fájdalommal járó piros duzzanat esetén Belladonnát, melegre javuló, egő fájdalomnál Arsenicum albumot javasolt szedni. Annak, aki rosszul tűri a beavatkozást, ideges, szeszélyes, Chamomilla ajánlott.

Túlérzékenyeknek Ignatia, gyökérkezeléshez Hypericum.

A fogászati beavatkozás előtt, ha félünk a fogorvostól, félelmünk csökkentésére több homeopátiás szert is igénybe vehetünk.

A Gelsemium az előre szorongó, remegő betegnek adandó a beavatkozás előtti napon és a kezelés napján.

Az Aconitum a rettegő, pánikra hajlamosaknak hatásos.

Az Argenitum nitricum a siető, nyugtalan, izgalmában hasmenéses, az Ignatia a túlérzékeny, sírásból nevetésbe váltó, fecsegő páciens számára javasolt.

A vérzést csökkenti az Arnica és a Phosphorus.

A beavatkozás utáni fájdalomra Arnica és az idegi fájdalmak (például gyökérkezelés) csillapítására Hypericum adható.

A gennyes gyulladásokra Hepar sulfur és Pyrogenium javasolt.

Ínygyulladásnál Belladonna választandó, ha az íny lüktetően fáj, gyulladt, piros, a Mercurius solubilis pedig gyógyír a gyulladt, vérzékeny ínyre, melyet nyáladzás, bűzös szájszag kísér.

Dr. Buki Mária

belgyógyász, háziorvos, homeopátiás orvos

Megelőzhető az ínygyulladás!Az ínygyulladásokat megelőzhetjük rendszeres fogmosással, amelyhez kiválóak a Homeodent fogkrémek, ugyanis fluort és az ínygyulladást csökkentő homeopátiás szereket tartalmaznak. Mivel mentolmentesek, bátran használhatók homeopátiás kezelés mellett is.