Mellékhatások nélkül a szorongásmentes tanulásért

gyermekalkatok_homeopatia_6Meglesz az ötös, csak nyugi!

Minden szülő azt szeretné, ha gyermeke a legjobbat hozná ki magából. Ehhez persze az kell, hogy szorongások nélkül, nyugodtan tudjanak összpontosítani, kellően a topon maradni. Leküzdhetjük a nehézségeket, ha náluk is bevetjük a mellékhatásmentes gyógymódot!

Az alkati szer adásával segíthetjük gyermekünk szervezetét, hogy megküzdjön a betegségekkel, szorongásmentesen járjon az iskolába, és jól bírja a napi megpróbáltatásokat, vizsgákat. Attól függően, mi jellemzi a csemetét, sokféle szer közül választhatunk. Meg kell figyelni, milyen a természete: önbizalom-hiányos, fáradékony, szorongós, vagy éppen túl mozgékony? Indulatos, pörgős? Vannak-e alvási problémái, gyakori betegségei? És még sorolhatnánk a kérdéseket, amelyeket a homeopátiás orvos rendelésén egyeztetünk a szakemberrel.

Már előre szorongó diákoknak

Gelsemium ? A gyermek nyugtalanul alszik. Félénk, érzékeny, lámpalázas állapotában remegős, leblokkol. Rossz hír hallatán állapota rosszabbodik.

Argentum nitricum ? Rossz álmok, felriadás esetén segít. Olyan gyermeknek adandó, akiszintén fél egy jövőbeni eseménytől, és kapkodóssá válik. Hasfájás, hasmenés is jellemzi.

Ignatia ? Sóhajtozás, ásítozás jellemző. Valamilyen ellenkezés váltja ki, a panasza viszont figyelemelterelésre megszűnik. Viselkedése ellentmondásos.

 

Kimerült, szorongó, rosszkedvű gyerekeknek

Kalium phosphoricum ? Nagyon kimerült, de ingerlékeny, ideges, emiatt nem tud aludni. Álmában beszél, rémeket lát ,?holdkórosság? jellemzi.

Staphysagria ? Gyanakvó, nagyon érzékeny. Úgy érzi, megbántották, méltánytalanság történt vele az iskolában. Ellenkezés váltja ki az álmatlanságot.

Natrium muriaticum ? Nagy alvásigényű, ébredéskor fáradt. Iskolában figyelemzavarok jelentkeznek. Jellemzik a szélsőségek. Evészavarok is előfordulhatnak, például anorexia.

Arsenicum album ? Nagyon aprólékos, gondos, rendszerető, érzékeny, szorongó gyermek. Éjjel 1?3 óra között átmegy a szülői ágyba.

Calcium phosphoricum ? Gyors növekedés, növési fájdalmak, serdülőkorban fejfájás jellemzi. Fáradékony. Figyelemzavarok, tévesztések jellemzik.

 

?Idegeseknek?, pszichomotoros nyugtalansággal küzdőknek

Nux vomica ? ?Pörgős? gyermek, önkényeskedő, ellentmondást nem tűrő. Hajnali 3?4 óra között felébred, és nem tud visszaaludni, pont akkor sikerül újra álomba szenderülnie, amikor már kelnie kell.

Zincum ? Éjszaka, nappal, az iskolában is lábát ?remegteti?, mozgatja. A tanulás is nagyon nehezére eshet, pedig értelmes.

 

Figyelemzavarokkal küzdőknek

Barium carbonicum ? Nagyon nehezen tanuló, lelassult gyermek. Nagy szorgalommal igyekszik. Az iskolai nehézségek hatására gyakran beteg. Nyirokcsomó-megnagyobbodással kísért mandulagyulladások jellemzik.

Calcium carbonicum ? A tanulásban lassú, nagyon igényli a védelmet, a család biztonságát. Kissé elhízott, egészen kis korától beteges.

 

Önbizalom-hiányosoknak

Lycopodium ? Önbizalomhiányát ?felfuvalkodottsággal? kompenzáló, kicsit koravénnek tűnő gyermek, vékony. A felfúvódás az emésztésénél is gyakori. Fejfájás kísérheti.

Silicea ? Értelmes, vékony, önbizalom-hiányos. Betegségeire a gennyedés jellemző.

 

Dr. Földi Ágnes

házi gyermekorvos, homeopátiás orvos