Megkezdődött az ovi és a bölcsőde!

Immunerősítés homeopátiával

Aki vitte már gyerekét élete első ?intézményébe?, annak bizony ismerős a közösségi lét kezdetével és a hideg idő beköszöntével a rendszer: egy hét ovi, két hét otthoni gyógyulás. Tüsszögés, láz, nátha a gyereknél, a szülőknek kiesés a munkából, a nagyi hadrendbe állítása (már ha van egyáltalán).
A beszoktatás ideje és a későbbi megfázások könnyebben átvészelhetők, ha a kicsik immunrendszerét megerősítjük a kis golyócskák segítségével.

Már rögtön a hűvös, csapadékos időszak kezdetén érdemes a kicsik szervezetét felkészíteni a megfázásveszélyre. Fontos odafigyelni a vitamindús étkezésre, a megfelelő mozgásra és szabad levegőn tartózkodásra, de ez sajnos nem mindig elég!
Ha el akarjuk kerülni az őszi-téli sorozatos betegeskedést és jelentősen csökkenteni a náthásan vagy lázasan otthon töltött napok számát, érdemes kipróbálni a homeopátiás gyógymódot mint az immunerősítés egyik természetes módszerét.

 

Mi az az alkati szer?

A homeopátiás alkati szer a megelőzés szintjén igen nagy segítséget nyújt a szervezet immunrendszerének edzésében, erősítésében. Hogy mi is ez pontosan? A ?homeopátiás alkat? az ember testi-lelki egységét jelenti, a családban előforduló betegséghajlamokkal együtt. Tapasztalatból tudjuk, hogy egy-egy homeopátiás alkatú ember milyen típusú betegségekre lesz hajlamos, s az alkatának megfelelő homeopátiás szer adásával megelőzhetjük, csökkenthetjük a rá jellemző betegségek számát, illetve azok könnyebb lefolyásúvá, szövődménymentesebbé válnak.

Lehet kevesebb sírással is!

Óvodakezdésnél gyakori probléma, hogy a gyermek nehezen szakad el édesanyjától, akivel eddig a nap minden órájában együtt volt. Sírással próbálja visszatartani az anyukát, hogy ne menjen ki az óvoda kapuján, de az óvó nénik tudják: ha a szülőt már nem látja a gyermek, akkor a kicsi könnyen beilleszkedik az új környezetbe. Ezt a fájdalmas elszakadást lehet megkönnyíteni a Pulsatilla pratensis golyócska szedésével, s ezáltal zökkenőmentes lesz az átállás.

 

Mindenkinek segít a kasvirág

Szinte alighogy elkezdődik a bölcsőde vagy az óvoda, rögtön megjelennek a légúti megbetegedések. Ezeket meg tudjuk előzni, ha a kicsi alkati szerét ősztől tavaszig ritkán, de rendszeres időközökkel adjuk, például heti vagy havi adagolásban.
Ismerünk jól bevált szereket, melyek minden gyermeknek javasolhatóak. Ilyen az Echinacea angustifolia golyócska, mely kasvirágból készül, és elismert immunerősítő hatású, főleg a vírusos légúti problémák ellen. Fontos a golyócskánál, hogy alacsony potenciában váltja ki az immunerősítő hatást, s nem kell rendszeresen szedni, hanem szünetekkel tarkítva. Ajánlható a Vincetoxicum is, mely a kerti paprikából készülő homeopátiás szer, s hasonlóan jó hatást fejt ki. Felváltva is lehet szedni e szereket az erős és egészséges immunrendszer elérése érdekében.

Z. I.