Gyógyuljunk gyorsabban télen is homeopátiával: Az arcüreggyulladás

Arcüreggyulladás
Mi jellemző a betegségre?

A megfázás ráhúzódhat az arcüregekre, ami sűrűbb orrváladékozást eredményez, akut esetben az arcüregek és a homloküreg fájdalmasak, már előrehajlásra vagy nyomásra is. Hurutos jellegű köhögés, elhúzódó köhécselés és szemduzzanat, hőemelkedés, sőt, láz is kísérheti az állapotot.

Mennyi ideig tarthat?
Ha 1 hét alatt a panaszok nem szűnnek, forduljanak orvoshoz. Gyakran elhúzódóvá válik e folyamat, akár hónapokig is, ilyenkor az arcüreg már nem fáj, de mint gyulladásos góc ott marad, s más szervek vándorló gyulladása, belobbanása kapcsán kell megtalálni és megszüntetni a gócot.

Milyen homeopátiás szereket adhatunk?
Az akut arcüregfájdalom ellen kiváló hatású szer a Mezereum, ha már a fej előrebillentésekor lüktető fájdalmat érez az üregekben a beteg.

Hydrastis szedése ajánlott a hurutos köhögés csillapítására, ha a köpet színe fehér, az orrváladék a garatfalon csorog hátrafelé, ezért a torokban kaparó érzés jelentkezik, gyakori köszörülésre kényszerítve a beteget.

Kalium bichromicum javasolható, ha a köhögés enyhén hurutos, a köpet és az orrváladék zöldes-sárgás színű, s rugalmasan tapadós, lecsöppenni nem tud, ?dugaszokat? fúj a beteg az orrából.
Dr. Zarándi Ildikó
belgyógyász, homeopátiás orvos