Egy laikus beteg gyakorlati tanácsai 2.

et_allergias_asztmaEgy laikus beteg gyakorlati tanácsai a homeopátiás gyógyszerek adagolásával kapcsolatban

Egy laikus beteg gyakorlati tanácsai 1. c. cikk folytatása 

4. Elővettem 3 műanyag dobozkát (rácsavarható vagy rápattintható fedéllel), és a Reggel-Délben-Este napszaki adagolásnak megfelelően vastag filctollal ráírtam egy-egy dobozkára az R, D, ill. E betűt, így könnyen eligazodtam, mikor melyik dobozban lévő gyógyszereket kell majd beszednem. Fontos, hogy a dobozkák műanyagból (vagy esetleg üvegből, ill. fából) le-gyenek, és semmi esetre sem fémből.

5. Este (miután már bevettem az aznap esti gyógyszeradagomat, és az esti dobozka is ki-ürült) kényelmesen és alaposan odafigyelve összeállítom a másnapi teljes gyógyszeradago-mat, így reggel vagy napközben már nem kell kapkodnom ezzel a nem túl gyors adagolási műveletsorral.

6. A Boiron gyártmányú fiolákból a nagyobb golyók adagolása viszonylag egyszerű, ezt jól megfigyelheti ezen a honlapon. Ne felejtse el kicsit lehúzni a kupakot, így könnyebben el tudja majd tekerni. Ha az aktuális adagnál esetleg több golyó jutott a kupakba (időnként egy tekerésre több golyó is a kupakba kerül), a felesle-get rázza vissza a kupakból a fiola fejre állított felső részébe (semmi esetre se rakja vissza kézzel), majd csavarja vissza a kupakot ? úgy, hogy közben ne essen ki a következő napszak-ra vagy másnapra eltett felesleggolyó.

7. Van egy osztrák gyártmányú gyógyszerfiolám, amit meglehetősen komplikáltan kell használni. A recézett fiolaaljat csavarás közben ki kell húzni a fiolatestből. A műanyag fiola-aljban van egy átlátszó csövecske, benne apró golyócskákkal. Állítsa függőlegesre a csövecs-két úgy, hogy a recés fiolaalj felül legyen. Ezután csavarás közben húzza le a fiolaaljat a cső-ről, majd a csőből rázza ki a szükséges golyómennyiséget egy kis műanyagkanálba, és azzal tegye be a napszaknak megfelelő gyógyszerdobozkájába. (Kézzel vagy fémkanállal ne nyúl-jon hozzá.)

 

A cikket folytatjuk: Egy laikus beteg gyakorlati tanácsai 3.

Mielőbbi gyógyulást!

 

Gyógyszeradagolás táblázat: letöltés

HOMEOPÁTIÁS GYÓGYSZEREK ADAGOLÁSA

REGGEL

DÉLBEN

ESTE

HÉTFŐ

KEDD

SZERDA

CSÜTÖRTÖK

PÉNTEK

SZOMBAT

VASÁRNAP