Egy laikus beteg gyakorlati tanácsai 1.

et_allergias_asztmaEgy laikus beteg gyakorlati tanácsai a homeopátiás gyógyszerek adagolásával kapcsolatban

1. A patikában célszerű az első gyógyszeradaggal együtt venni egy rézszál-betétes gyógy-szertartó zacskót is (kétféle nagyságban kapható), melyben a gyógyszereket az elektronikus sugárzásoktól védetten lehet tárolni és szállítani is. (Így már a patikából is biztonságosan vi-heti haza a gyógyszerét.) A zacskó visszahajtható fedelét sajnos nem lehet patenttal vagy más módon rögzíteni, ezért egy erősebb befőttes gumival átfogtam, így nem csúszhatnak ki a fio-lák a zacskóból szállítás közben a táskámban.

2. Ha már a második patikában is azt mondják, hogy egyes, Önnek felírt szerek nem kapha-tók, akkor kérje a patikus tanácsát a helyettesíthetőséggel kapcsolatban. Ha esetleg nem adják meg a helyettesítő szer adagolását, ne felejtse el megkérdezni, mert az el fog térni az eredetileg felírt szer adagolásától, hiszen más a hígításának típusa és/vagy mértéke. Ezen a honlapon megtalálhatja a lakása közelében lévő homeopátiás gyógyszertárakat, az ott kapható szerek szerint kategorizálva.
3. Hatféle homeopátiás gyógyszert szedek, eltérő napi és napszaki adagolással. Az adagok összeállítása nekem az első napon elég áttekinthetetlen feladat volt, ezért elkészítettem a mel-lékelt adagolási táblázatot, melyet a felírt gyógyszerekkel és adagolásokkal aztán kitöltöttem. Ha Önnek esetleg nincs nyomtatási lehetősége, kockás vagy akár sima papíron is készíthet hasonló táblázatot ceruzával is. A táblázatba, a gyógyszer neve és adagolási mennyisége mel-lé, a fiola, tubus, ill. üvegcse színét is felírtam (ami hígításfokozatonként, ill. gyógyszertartó típusonként eltérő), így aztán könnyebben és gyorsabban eligazodtam a különféle fiolák és üvegcsék között.

A cikket folytatjuk: Egy laikus beteg gyakorlati tanácsai 2.

A cikket folytatjuk: Egy laikus beteg gyakorlati tanácsai 3.

 

Mielőbbi gyógyulást!

 

Gyógyszeradagolás táblázat: letöltés

HOMEOPÁTIÁS GYÓGYSZEREK ADAGOLÁSA

REGGEL

DÉLBEN

ESTE

HÉTFŐ

KEDD

SZERDA

CSÜTÖRTÖK

PÉNTEK

SZOMBAT

VASÁRNAP