Babát szeretnénk!

terhesseg_1Szabályozható a női ciklus, erősíthetőek a hímivarsejtek

Húsz éve még igencsak furcsállták az  emberek a harminc feletti kismamát. Manapság ez természetes. Ám egyáltalán nem biztos, hogy mindig minden elsőre “összejön”. Sokszor szervi ok nélkül sem fogan meg a nő, s a kesergés, a feszültség akár még a párkapcsolat rovására is mehet. Rengeteg az állítólag segítő módszer, de kérdés, melyikkel lesz eredmény.

Egy nő – azt szokták mondani- két dologért tenne meg bármit: egyrész azért, hogy legyen gyereke, másrészt azért, hogy ne legyen gyereke.

A beültetés nem mindig hoz eredményt

Mostanában kitolódott az életkor, amikor a családok gyermeket vállalnak. A munkába állás, a karrierépítés, az életkörülmények stabilizálása kerül előtérbe az iskolák befejezése után, és ha ezek a célok már reálisak, s több közülük megvalósult, akkor “jöhet a baba”. Gyermekvállaláshoz persze egészséges szervezetre is szükség van. Napjainkban egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy bár egészséges a leendő szülőpár, mind a nő, mind a férfi, az asszony mégsem esik pár hónap alatt teherbe. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulniuk, s kivizsgálások sora következik. Ezek a vizsgálatok nagyon fontosak, hiszen lappangó, kevés tünetet adó problémákra derülhet fény, és kezelésük megoldást hozhat a babaváráshoz is. Sokszor viszont nem találnak szervi eltéréseket, nem áll fenn hormonális probléma sem, mégis halad az idő, s nem jelentkezik a gólya. A hagyományos gyógyászat ekkor külső segítséget tud adni, s inszeminációk (mesterséges megtermékenyítések), lombikprogramok követhetik egymást.

Feloldható a lelki és a testi gátlás

Külső beavatkozás nélkül vagy akár amellett is igen hatékony segítséget adhat  a homeopátiás kezelés, amely a szervezet működését harmonizálja, és a nőknél stimulálja a peteérés és megtermékenyülés folyamatát. Férfiaknál is lehet hatni a lassúbb vagy kevesebb számú hímivarsejt-termelődés stimulálására.

Nagyon fontos az  egyén alkati szerének a meghatározása, majd szedése, mert az testi-lelki szinten egyensúlyt teremt. Amikor a homeopátiás orvos kikérdezi a gyermekre vágyó nőt, gyakran kiderül, hogy  testi funkciók megfelelően működnek ugyan, szervileg egészséges az illető, ám a háttárben érzelmi problémák rejlenek. Ez is oka annak, hogy sok idő telik el, míg megérkezik a várva várt kisbaba. Ilyen esetekben a megfelelően kiválasztott homeopátiás szer segít feldolgozni az érzelmi problémát, hozzájárul a belső feszültségek, görcsök, félelmek, szorongások megszüntetéséhez. Emellett vannak konkrét tüneti szerek, melyek kifejezetten a női hormonális ciklust tudják stabilizálni, mind az ösztrogén-, mind a sárgattestfázisban.

Akinek összejött!

Négy év próbálkozás, három hónap alatt sikertörténet

Egy esetet szeretnék elmesélni, ami példázza az eddigieket.

32 éves hölyg jelentkezett a homeopátiás rendelésen. 5 éve férjnél van, s boldog házasságban él. 4 éve már, hogy gyermeket szeretnének, de próbálkozásaik sikertelenek. Jártak már kivizsgáláson, ahol minden leletük negítív volt. 3 alkalommal inszemináció is történt, sajnos eredménytelenül, s túl vannak már egy lombikprogramon is, amely szintén nem hozta meg az eredményt. Úgy gondolták, hogy a következő lombikprogram előtt megpróbálnak természetesebb módszereket is.

Kikérdezéskor többek között elmesélte, hogy egyetemista korában optimista beállítottságú, cserfes, könnyen barátkozó típus volt, de a házassága első évében édesanyja hosszas betegség után meghalt. Utolsó hónapjaiban sokat ápolta, s nehezen dolgozza fel az elevsztését. Azóta csöndesebbé vált, sokszor eszébe jutnak az utolsó hetek, s a kollégaái is észrevették, hogy otthon ülővé vált, nehezen mozdul ki, nem jár már társasági összejövetelekre.

Sokat gondolkodik a babavárás nehézségeiről is, nem érti, miért nem sikerül neki, környezetében, barátnőinél már több kisbaba született, s vágyakozva babázik velük. Mostanában szinte minden gondolata e körül forog.

A nő hormonális ciklusa rendben van, ám észrevette, hogy időnént 4-5 napos menses helyett csak 2-3 napig tart a menstruáció. Étkezésében is változott az ízlése, a sós ételeket kívánja. Fázósabb lett, sokat alszik, időnként fáj a feje,  ami régebben nem volt jellemző. Mindezek alapján a Natrium chloratum alkati szert kapta, s emellé a gyász fedolgozását segítő Ignatia amara golyócskát. A peteérés minőségi serkentésére javasoltam a Folliculinum szedését, a ciklus második felének minőségi javítására pedig a Luteinum golyócskát. A következő hónapban szabályos időre megjött a mensese, 5 napig tartott. Hangulata vidámabb lett, s szabad idejében több társasági programra is elment a férjével. A kezelés második hónapjának végén késett a menstruációja, s elvégezte a terhességi tesztet: legnagyobb örömére pozitív lett!

Azóta egészséges várandósság és szülés után, jelenleg öt hónapos a kisbabája. Sok hasonló kortársának pedig javasolja, hogy érdemes a homeopátiás kezelést is kipróbálni.

 

Dr. Zarándi Ildikó

Belgyógyász, homeopátiás orvos