Pollens

A virágpor-allergiában szenvedők kiváló megelőző és tüneti szere a Pollens homeopátiás golyó. Többféle fű és virág pollenjéből készül, nagy hígítással, ezért a tavaszi, nyári pollenallergiáknál kiválóan csökkenti a panaszokat.
Általánosan szedhető fű-, fa-, virág- és gyomnövény- allergiára. Többek között a vadgesztenye, hárs, erdei fenyő, csomós ebír, útszéli és réti perje, timótfű pollenjeiből készítik a golyócskákat. A keresztallergiák miatt a Pollens már a mogyoró virágzásától, azaz februártól augusztusig virágzó füvek, fák, virágokra fellépő allergiás tüneteknél nagyon jó deszenzibilizáló (érzékenységet csökkentő) hatással bír. Nagy előnye, mint minden homeopátiás szernek, hogy kisgyermekek és terhes anyák is szedhetik!

Megelőzeskeppen: a szezon előtt 1-2 hónappal, heti 1×10 golyó adagban ajánlott a 30 CH-s erősségű hígítás. Ezáltal a szervezetet felkészíti a megfelelő immunválaszra.

A szezon kezdetekor: az adag napi 1×5 golyóra emelhető.

Hatása nagyszerűen kiegészíthető a Histaminummal, mely általános antiallergiás hatású szer. Az allergiás hajlam csökkentésére alkalmas alkati szert is lehet együtt szedni a Histaminummal és a Pollensszel.
Jó tudni, hogy a parlagfű homeopátiás hígítása ebben a gyógyszerben nem szerepel, ezért az erre érzékenyeknél az Ambrosia golyócskát érdemes még szedni. (Az Ambrosiáról a nyári számunkban olvashatnak!)