Graphites (Grafit)

A grafitot a ceruzabél gyártásánál használják. Ez egy igen finom fekete por, zsíros tapintású, oldhatatlan vízben és alkoholban, szilíciumkarbonátot tartalmaz. Patogenetikus hatását a bőrre, emésztőrendszerre és az endokrin mirigyekre fejti ki.

Fő terápiás indikációk:

  • Bőr, bőrszármazékok(haj, köröm, stb.):
    Hólyagos kiütések, melyekből viszkózus, sűrű, tapadós, sárga, mézhez hasonló váladék szivárog. Sárgás pörkök. Irritáció esetén vérzés. Viszketés. Rosszabbodás melegtől és mosakodástól. A Graphites indikált veleszületett allergiás ekcéma, apró, gennyes hólyagok, felpállás esetén. Egyéb bőr jellegű indikációk: keloidos hegesedések, fájdalmas köröm körüli szemölcs, vastag, törékeny vagy foszladozó körmök, az ujjbegyek megvastagodott bőre repedezett, száraz, merev és töredező haj.
  • Emésztőrendszer:
    Puffadással járó emésztési zavarok, székrekedés székelési inger nélkül. Aranyér fájdalmas és váladékozó repedésekkel, fájdalmas erőlködés nélkül.
  • Endokrin, anyagcsere és pszichikai zavarok:
    Aktivitás csökkenése, lustaság, határozatlanság, közömbösség, túlérzékenység, elhízás, fázékonyság, vérszegénység, az anyagcsere lelassulása. A férfiaknál szexuális impotencia. A nőknél késlekedő menstruációk, nem túl bőséges. Menopauza előtti állapot. Mindkét nemnél pajzsmirigyelégtelenség.

 

Modalitások:
Rosszabbodás: hidegtől, az ágy melegétől, menstruáció alatt.
Javulás: szabad levegőn végzett mozgástól, evéstől (gyomor).