Ambrosia artemisoefolia – parlagfű

Az Ambrosia artemisoefolia parlagfűből készülő homeopátiás gyógyszer.

A parlagfű a fészkesvirágúak családjába tartozó növény, amely nagyon erős szénanáthás tüneteket okozhat az arra érzékeny embereknél.
Az őstinktúrát az egész növényből készítik, összetevői felelősek a légúti allergiás reakciók kiváltásáért. A parlagfű a szemhéj viszketését, allergiás reakcióját idézi elő, emellett erősíti a vízszerű orrfolyást, időnként görcsös köhögést, sőt, jelentős koncentrációban az arra érzékenyeknél nehézlégzést is okozhat.

Ennek megfelelően a parlagfűből készült homeopátiás szer ezeket a tüneteket csökkenti, illetve megszünteti. Jó tudni, hogy az allergia sajnos bármelyik életkorban megjelenhet! Gyakran előfordul a stresszes időszakban, vagy olyan élethelyzet alatt, után, amikor az illetőt elnyomták, nem tudta saját érzéseit, gondolatait kibontakoztatni. Vannak olyanesetek is, bár ritkábban, amikor a szénanáthás tünetek spontánmódon visszafejlődnek, elmúlnak.

Az ismert parlagfű-allergiásoknak? ami hazánkban nagyon nagy számú beteget jelent, s évről évre egyre többen szenvednek a tünetektől ? magasabb potenciában ajánlott alkalmazni. Szemhéjviszketés jelentkezésekor naponta vagy másnaponta érdemes szedni,azonban ha ez a tünet nem jelentkezik, akkor elégheti egy alkalommal bevenni. Tanácsos azonban a tünetmentes időszakban is szedni, mivel csökkenti a parlagfű-érzékenységet, azaz deszenzibilizáló hatása is van. Ezáltal megelőzhető, illetve csökkenthető a következő évi allergiás tünetek megjelenése.