A kutyus is lenyeli a golyócskákat?

Amint azt már korábbi számunkban olvashatták, kedvenceinket is bízvást kezelhetjük homeopátiával. De vajon hogyan adjuk be nekik a szereket?
A legtöbb állat szívesen elfogyasztja a homeopátiás szereket. Mivel ezek a szájnyálkahártyáról szívódnak fel a legjobban, ezért a beadás előtt és után ne etessük kedvencünket fél óráig. A golyócskákat feloldhatjuk kevés szénsavmentes ásványvízben, és műanyag kanállal vagy egy fecskendőből benyomhatjuk a szájukba. (Az se baj, ha kicsurog, vagy nem nyeli le!) Össze is törhetjük a golyókat két fémkanál segítségével, és a port beönthetjük a szájukba. A madarakat és a rágcsálókat lepermetezhetjük (virágpermetező flakonban, vízben oldjuk fel a golyókat), vagy az itatójukba adagolhatjuk a szert. Megfelelő az is, ha két kanál között összetörjük a golyócskákat, és azt öntjük kedvencünk pofájába. Amennyiben a homeopátiás állatorvos tablettát rendel, azt is érdemes összetörni és kevés vízben feloldva beönteni a kutya, cica szájába. Az se baj, ha nem nyeli le, de kis ideig maradjon a szájüregben az oldat!

Kedvenc sztorik kedvencekről

Ricsi, a hajhullató

Hullámos papagájoknak is adhatunk homeopátiás szert. Ricsi tolla nagyon kihullott, szinte megkopaszodott. Szerette, ha foglalkoznak vele, a vizsgálatot is tűrte. Sulfur golyócskákat írtam föl neki. Csak pár hónap múlva láttam ismét, a látvány döbbenetes volt: szép, tömött toll borította, mintha kicserélték volna!

Johnny, a vőlegény

A kutyus gazdája szomorúan mesélte, hogy gondok vannak kedvence ?szerelmi? életével. Többször próbálták fedeztetni, de Johnny csak rövid érdeklődést mutat, majd faképnél hagyja ?menyasszonyát?. Ismét kiszemeltek neki egy szép szukát, de féltek, hogy újfent kudarcot vallanak. Az udvarlás napján és a megelőző napon Lycopodium adását javasoltam. Nemrég hallottam, hogy a frigy létrejött, és a szép kis szukának kölykei lesznek?

Összeállította:
dr. Bartakovics Katalin
állatorvos, homeopátiás orvos, 1148 Bp., Vezér u. 132.