A vizsgadrukk homeopátiás kezelése

…Jól jön ilyenkor egy kis segítség, ami a szervezetünk önsegítő mechanizmusait beindítja mellékhatások nélkül. Nézzük hát, melyek ezek a készítmények!

Az első homeopátiás készítmény a sárga jázminból előállított Gelsemium, mely különösen akkor hatásos, ha magától a megmérettetéstől félünk. Akkor is nagy segítség, ha hajlamosak vagyunk a vizsgán leblokkolni illetve elfelejtjük, amit megtanultunk. Az agyunkat ilyenkor zavarosnak érezzük, kezünk remeg az izgalomtól. Az izgalom miatt hasmenés, fejfájás is jelentkezhet.

A Kálium phosphoricum Schüssler sója főleg az idegsejtek és az agy szürkeállományának a működéséhez szükséges. Hiányában fáradtság, hangulatzavar és pszichoszomatikus betegségek léphetnek fel. Ezt a készítményt az agy természetes nyugtatójának is nevezik, illetve az agy energiaforrásának. Különösen jól alkalmazható a vizsgát megelőző ideges álmatlanság esetében, ha az emlékezőképességünk gyenge, ha az idegesség miatt fejfájás alakul ki, ha kimerültek vagyunk, illetve ha azt érezzük, hogy az agyi teljesítményünket fokozni szeretnénk, mert kimerültek vagyunk.

Az Ignatia amarat a Szent Ignác-babból készült homeopátiás készítményt elsősorban a kifejezetten ideges, érzékeny típusúak szedjék. Azok, akik stresszes időszakban a torkukban gombócot éreznek, heves szívdobogással küzdenek, akiknek nehézlégzés érzetük van, ezért nagyokat sóhajtoznak, mert úgy érzik nem kapnak levegőt. Ilyenkor könnyen elsírják magukat, de figyelemelterelésre hangulatuk könnyen javul.

Az Argentum nitricumot a kapkodó, zilált, csapongó gondolkodású egyének szedjék. Náluk gyakori a hasmenés, szédülés, gyomortáji fájdalom, böfögés.

A kékeslila színű havasi sisakvirágból előállított Aconitum napellust hirtelen fellépő, akár halálfélelemig fokozódó ijedtség esetén érdemes szedni.

Az agy fáradásakor, intellektuális kimerültségkor, ingerlékenységkor, szorongáskor a Zincum metallicumot szedjük. Akkor is alkalmazható, ha a lábait az egyén állandóan rázza ülve és állva is.

Amikor a feszültség levezetésére az egyén a kezeivel babrál, matat, amikor álmatlanság, éjszakai rémálmok, fogcsikorgatás, netán alvajárás jelentkezik, akkor a Kálium bromatum javasolt.

Komplex készítmények közül kiemelendő a Nervoheel, összetevőinek köszönhetően remekül csillapítja a vizsga előtt fellépő tünetek együttesét.

Amennyire lehet, figyeljünk oda arra, hogy rendesen együnk, elegendő folyadékot fogyasszunk, sétáljunk minden nap egy keveset és próbáljunk meg aludni, pihenni, regenerálódási időt adva szervezetünknek.

Sikeres vizsgázást!

dr. Balogh Andrea