Gyakori kérdések

Hogyan készülnek a homeopátiás gyógyszerek?

A kiindulási anyagokat lépésenként hígítják, s minden egyes hígítási lépésnél dinamizálják, ami intenzív összerázást jelent.   

Mi a célja a homeopátiás kezelésnek?

..a szervezet öngyógyító mechanizmusainak aktiválása.

Mik a homeopátiás kezelés előnyei?

…. A homeopátiás gyógyszerek mellékhatásokat, allergiát nem okoznak. A homeopátiás gyógymód jól kombinálható a hagyományos gyógyszerekkel.  A legtöbb homeopátiás szer várandósság alatt és újszülött kortól alkalmazható.

Kit tekintünk a homeopátia atyjának?

Hahnemann első tudatos kísérlete során megfigyelte, hogy a kínafakéreg kivonata kis adagban gyógyítja a maláriát, nagy adagban azonban egészséges emberben maláráihoz hasonló tüneteket vált ki. Felfedezése újabb gyógyszer kísérletek sorozatát […]

Mióta ismert a homeopátiás gyógymód?

…….ezért ezt az évet tekintjük a homeopátia születési évének. Életét a homeopátia kutatásának szentelte, kidolgozta a potenciálás és a gyógyszervizsgálat részleteit. Csaknem 120 gyógyszer homeopátiás gyógyszerképét írta le.

Hányféle homeopátiás gyógyszer létezik?

….napjaiknban már 5000 homeopátiás gyógyszerképet ismerünk.

Mik a homeopátiás szerbevételi szabályok?

……….A szer bevétele előtt és után fél órával nem tanácsos enni és inni, valamint kerülni kell a kávét, a mentolos, az aromás és bármilyen illóolajat tartalmazó anyagok használatát.

Hogyan tárolja a homeopátáis szereket?

A homeopátiás szereket az elektromágneses és a mikrohullámú sugárzást kibocsátó eszközöktől (computer, TV, mikrohullámú sütő, mobil eszközök) legalább 1,5-2 méter távol tárolhatjuk.

Hogyan adagoljuk a homeopátiás szereket?

A homeopátiás szerek adagolásánál figyelembe kell venni a tünetek erősségét. A betegség kezdeti szakaszában gyakrabban, akár óránként is adagolhatjuk, azonban a tünetek javulásának megfelelően az adagolást csökkenteni kell.

Tejcukor-érzékeny vagyok, szedhetem?

…. ezek közül a Peithner KG által forgalmazott DHU termékcsalád ún.monokomponensű golyócskái szacharóz vivőanyaggal készülnek, így laktózt nem tartalmaznak.