1111111

Adó 1% felajánlás

Amennyiben pozitív tapasztalata van a homeopátiával, kérjük idén is, támogassa adója 1%-ával alapítványunkat!

Célkitűzésünk az egészség megőrzése, a betegségek gyógyítása, megelőzése a homeopátia terjesztésével, segítségével.

Adószám:  18281765-1-43

Köszönjük szépen az adományozóknak a támogatásukat!

koszonjuk

“Orvosi Homeopátia – Homeopatikusoknak is! ” című szakmai lap megjelent!

nyári szakmai címlap

Megjelent a nyári szakmai lap!

Előfizethető, megrendelhető az újság az info@mkhoa.hu e-mail címen, vagy telefonon: 06-1-209 5782.

Éves előfizetési díj nem klubtagoknak 6300 Ft/ év, Klubtagoknak 3960 Ft/év + 6000 Ft klubtagsági díj/év.

Utalható a díj az alapítvány számlaszámára: 10918001-00000093-03840018

A 2016/17-es tanévben az újság eddigi előfizetői árán nem szeretnénk változtatni, hogy senkit ne terheljünk jobban, de az újság előállítási költségeinek növekedése miatt az újságot 4 havonta tudjuk majd kiadni egy évben, azaz évi három lapszám lesz, 2016. őszén, 2017. telén és nyár elején. 2017. őszétől indul majd a következő éves előfizetés. Megértésüket  előre is köszönjük!


 

szakmai tavaszi

Tavaszi szakmai lapszám

Kedvencünk a Natrium chloratum

nincs ez másképp a Nr.8-as Natrium chloratum esetében sem. Természeseten rengeteg rejtett sót fogyasztunk manapság, így az abszólút hiányállapot ritkán fordulhat elő. Ilyenkor, ha a folyadékbevitel nem megfelelő, sajnos folyadékháztartásunk könnyen kibillenhet egyensúlyi állapotából esztétikai és egyéb problémákat okozva. Mit tehetünk ellene?

Ismerjük fel a hiányállapotot: egy kis arcdiagnosztika

Natrium chloratum hiányában főként fényes arcbőr és tág pórusok figyelhetőek meg. Ráadásul, ez a bőrfénylés nem törölhető le (mint a Nr.9-es só hiánya esetén). Először az orr, a szemhéj, a belső szemzug és a homlok területén figyelhető meg az eltérés. Az arcdiagnosztikai tünetek mellett gyakran alakul ki narancsbőr, hiszen a natrium és a klorid ionok a sejt közötti tér legfontosabb elektrolitjai, és fontos szerepet játszanak a folyadékeloszlás szabályozásában.

Vágj bele egy Schüssler-kúrába!

Mivel a narancsbőr hosszú hónapok alatt alakul ki, ezért időt kell adni szervezetünknek, hogy visszanyerje belső egyensúlyát. Tél végén, tavasz elején érdemes mielőbb elkezdeni a terápiát, de ilyenkor is fontos a mozgás és a megfelelő folyadékbevitel.

Tipp!

A Schüssler-sókat kedvező áron  ide kattintva online is megrendelheted!  

 

 

 

 

Schüssler-sók várandósoknak

A terhesség első hetei számos kellemetlen panasszal járhatnak együtt, ilyen például a tehességi hányinger-hányás, amelyek akár az első trimeszter végéig fennállhatnak. 

A panaszok csökkentésében megbízható segtséget nyújthat  a Nr.2. Calcium phosphoricum ásványi só, melyet D6-os potenciában, napi 4×1 tabletta adagolásban javasolt alkalmazni. 

Ha még nem tetted meg, mindenképpen keresd fel fogorvosod, ugyanis a terhesség alatt gyakran jelentkezhetnek fogászati panaszok. Kálcium hiányában gyakoriak a törékeny fogak, fokozódhat a caries hajlam.

A kálcium-foszfát természetes forrásai: a tejtermékek, a tojás, olajos magvak és a száraz hüvelyesek. A zöldésgek közül magas a kalcium tartalma a spenótnak, és a brokkolinak. A Foszfor természetes forrásai: tej-és tejtermékek, tojás, halak, húsok, olajos magvak és a banán.

Hiányjelek: 

Tipikus jel az arc viszos fénylése, ezt gyakran csak gyakorlott vizsgáló észleli. Sok kismama tapasztal körmein fehér foltokat, melyek szintén a Kalcium-foszfát ásványi anyag megnövekdett igényét és hiányállapotát jelzik.

Tipp:

Ha gyakran észlelsz szellemi megerőltetés kapcsán fejfájást,esetelg koncentrációs zavart,keress fel egy arcdiagnosztikában jártas gyógyszerészt!

A kálcium fontos ásványi anyag, hiányáról itt tájékozódhatsz>>

A Schüssler-sók kedvező áron ide kattintva online is megvásárolhatóak >>

 

Dióhéjban a kálciumhiányról

Szerencsére néhány arcdiagnosztikai jel megbízhatóan informál szervezeted ásványi anyag állapotáról.

Teendők az első hónapokban

A terhesség során mielőbb első keresd fel fogrovosod, idejében távolítsátok el az esetlegesen már kialakult fogkövet és figyelj a megfelelő fogápolásra is, ugyanis a várndósság hajlamosít a különféle fogászati problémák kialakulására. 

Ráadásul a  baba "elveszi" amire szüksége van, többek között a fogzománcban és a csontokban található kálciumot is. Ennek sokszor saját fogaid látják kárát, ugyanis a fogak csökkent kálcium tartalma gyakran a fogak romláshoz vezet. A csontok és a fogak mellett az elasztikus rostok (bőr, erek fala) tartalmaz nagy mennyiségben kálciumot.

Két tipikus arcdiagnosztikai jel: az áttetsző fogvégek és a körmökön észlelhető fehér foltok megjelenése esetén nagyon valószínű, hogy szervezeted hiányt szenved a  Nr.1 Calcium fluoratum és a Nr.2 Calcium phosphoricum ásványi sókban, melyet a megfelelő tápanyagokkal kiegészítve javasolt alkalmazni.

Lábtippek várandósoknak

Sok kismama panaszkodik a testsúly gyors változásáról, amely szokatlan terhelést jelenthet a sarok bőrének és a sarokcsontnak egyaránt: a bőr könnyen kiszárad, berepedezik, felszíne sárgás lehet. A csontkinövés elsősroban a lábon jelentkezhet, igen fájdalmas formában.

Ilyenkor a Nr.1 Calcum fluoratum (D12) a megfelelő Schüssler-só.

A Schüssler-sókat kedvező áron  ide kattintva online is megrendelheted >>

 

 

 

 

 

 

Bőrproblémák terhességben

Terhesség során az egész szervezet működése megválozik, nincs ez másképp a bőrrel sem. Van, akinek már az első hónapokban érdemes egy jó stria elleni kérmet beszerezni, másoknál a bőrviszektés, vagy éppen különféle barna foltok megjelenése okozza a problémtát.De szerencsére a megfelelő  Schüssler-só kúraszerű alkalmazásával a bőrtünetek enyhíthetők.

Tanácsok bőrviszketés esetén

Sok kismama panaszkodik bőrviszketésről, különösen a has bőrének területén. Természetesen először ki kell zárni, hogy a folymat hátterében nem áll-e cukorbetegség, vagy májeltérések. Ha a háttérben nincs semmilyen alapbetegség, abban az esetben Nr.7. Magnesium phospohricum  (D6) napi 3×1 tabletta alkalmazása javasolt.

Várandósság alatt fokozódik a szervezet magnézium-igénye, ezért nem meglepő ha magas magnézium-foszfát tartalmú ételeket kívánsz, mint péládul a kakaó, a szójabab vagy a borsó és a citrusfélék.

Teendők barna foltok esetén

A hormonális változásoknak köszönhetően gyakran megfigyelhető, hogy a bőrön, különösen az arcon barna foltok jelentkeznek. Jó, ha tudod, hogy a különféle pigmentációs eltérések a Nr.6  Kalium sulfuricum, a Schüssler-féle terápiás rendszer 6.sójának hiánytünete lehet.

Az enyhe fokú hiányt  a belső szemzugban kialakuló sárgás-barnás elszíneződések jellemzik, melyek „A” vonalban az orrgyöktől az állcsúcsig terjedően a száj körül alakulhatnak ki.  Később már az egész arcra kiterjedően, de főként a homlokon és a száj környékén zavaró barna foltok jelenhetnek meg. A jellegzetes elszíneződéseket sárgás, lemezesen hámló, korpás fejbőr kísérheti.

Ha már kialakult a májfolt, érdemes mielőbb Nr.6 Kalium sulfuricum tabletta napi háromszori szedését megkezdeni.

Tipp!

A Schüssler-sók kedvező áron ide kattintva online is megrendelheted>>

 

 

 

 

Visszérpanaszok tüneteinek enyhítése homeopátiás készítményekkel kismamáknál

Ha a sajgó lábduzzanat meleg hatására romlik, a láb bőre márványozott rajzolatot mutat, rajta kis visszerek vannak, és szinte állandóan hideg, akkor Pulsatillat szedjen.

A kifejezetten tágult vénás erek esetében, amikor a gyors séta csökkenti a fájdalmat, és mindezeket aranyér, fáradtság és emésztési problémák kísérik, akkor a Sepia officinalis javasolt.

Lachesis mutust szedjen, ha a túl szoros ruhákat, illetve a meleget nem bírja elviselni, és a lábfájást spontán megjelenő kék folt és égő érzés kíséri.

A szülés előtti hetekben jelentkező lábfájásra, lábfej- és bokaduzzanatra Arnica montanat és Vipera redit szedjen együttesen.

A nehéz láb érzet és a visszeresség kezelésére kifejezetten remek tabletta formájában az Nr.1+11-es Schüssler só szedése, helyileg pedig krémként kenhetőek vele a fájó végtagok.

Mindezek mellett kerüljük a hosszú ideig tartó álldogálást, lehetőség szerint pihenjünk, és lábunkat polcoljuk fel. Kerüljük a szoros zoknik és magas sarkú cipők viselését, ehelyett hordjunk kényelmes, lapos sarkú cipőket és viseljünk rugalmas harisnyát.

Mindazonáltal nagyon fontos, hogy orvosunkkal konzultáljunk panaszunkról, hiszen a háttérben szív- és érrendszeri betegség, illetve veseprobléma is állhat.

Dr. Balogh Andrea

Bárányhimlő kezelése homeopátiás szerekkel

Kiütéses gyermekbetegségekkel ma, a 21. században egyre ritkábban találkozunk.
Régebben teljesen normális dolog volt, hogy a gyerekek megkapták, átestek ezeken a többnyire
ártalmatlan betegségeken, és egy életre szóló védettség alakult ki bennük.

Manapság – a kötelező védőoltásoknak köszönhetően – csak elvétve üti fel a fejét egy-egy ilyen fertőzés, viszont ha mindez felnőttkorban jelentkezik, az komolyabb problémát, szövődményeket is okozhat…

Szerencsére a bárányhimlő elleni vakcina nem tartozik a kötelezően beadandók közé, így a szülő
választhat, hogy kéri-e, vagy a kórfolyamat természetes lefolyásával hagyja megbirkózni gyermeke(i)
immunrendszerét. Áltagos, normális védekező képességű szervezetnek ez nem okozhat gondot. Az
viszont nem mindegy, hogy a kis pöttyös betegeket fizikálisan mennyire viseli meg a dolog, hány
kiütésük van, azok mekkorák, mennyi idő alatt múlnak el nyomtalanul, hegmentesen. Ezért érdemes
ilyenkor is a homeopátia „segítő jobb”-ját elfogadni!

Az imént leírt oki terápián kívül a tüneti terápiáról sem szabad megfeledkeznünk. A bárányhimlő
hólyagos stádiumának legfontosabb szere a RHUS TOXICODENDRON, melyet az első hólyagok
megjelenésétől az utolsók beszáradásáig alkalmazunk C 15-ös potenciában: 3 napig 3×5, 2 napig
2×5, majd napi 1×5 golyócska adagolással. Mára elfogadott, hogy a viszkető kiütésekre nem
kenünk rázókeveréket vagy egyéb sűrű krémeket, mert a bőrlégzést akadályozva megkönnyítik a
felülfertőződést. Esetleg szódabikarbónás lemosást alkalmazhatunk vattapamacs segítségével.

Amikor elkezdenek beszáradni a hólyagok, akkor az ANTIMONIUM CRUDUM C15 golyócska a
megfelelő szer (adagolás ugyanaz, mint a Rhus esetén), ha pedig légúti gyulladás, hurut, köhögés
is kíséri a folyamatot, az ANTIMONIUM TARTARICUM C15 indikált. Nagyméretű, zöldes bennékű
felülfertőződött hólyagok beszáradása esetén a MEZEREUM C15 választandó.

Hegek: a fenti protokoll betartása mellett csak ritkán alakulnak ki a gyógyulás után maradandó
hegek. Ilyenkor alkalmazzunk napi 3×1-1 tabletta Nr. 1. Schüssler-sót (CALCIUM FLUORATUM) és Nr.11. Schüssler-sót (SILICEA), mindkettőt D12-es potenciában. Viszkető hegek esetén pedig egészítsük ki a kezelést napi 2×5 golyócska CAUSTICUM C12-vel.