Golyócskák a szülőszobán – avagy homeopátiás szerek szülés alatt

Természetesen a leendő anyukának fontosabb dolga is van, minthogy odafigyeljen a szerek szedésére, így szükséges egy segítő kéz támogatása az apuka vagy a szülésznő személyében. Az alábbi szereket alkalmazzuk a megfelelő indikációkban!

Caulophyllum C12

A szülés beindulásakor, amikor a méh összehúzódások rendszeresen jelentkeznek, erősségük fokozódik és megkezdődik a méhszáj tágulása. Adagolás: 15 percenként 5-5 golyócska.

Cimicifuga C12

Fájásgyengeség esetén: a méhösszehúzódások görcsös fájdalommal járnak, de elégtelenek, a szülés folyamata elakad. A kismama viselkedése: „Nem bírom tovább, megőrülök, úgy fáj!” – őrjöng, kiabál. Adagolás: 15-30 percenként 5-5 golyócska.

Gelsemium C15 vagy C30

Gyenge méhösszehúzódások, a méhtevékenység akár le is állhat. A kismama viselkedése: „Nem bírom, nincs több erőm! Félek! Nem fog sikerülni!” – gyenge, remeg, fél. Főleg először szülő nőknél van rá gyakran szükség. Adagolás: 15-30 percenként 5-5 golyócska.

Pulsatilla C15 vagy C30

Változékony (hol túl erős, hol túl gyenge), rendszertelen fájások. A kismama viselkedése: érzékeny, sírós, vigasztalást, támogatást, szerettei társaságát és friss levegőt igényel. Adagolás: 15-30 percenként 5-5 golyócska.

Arnica C30

Sebgyógyulást elősegítő és gyorsító szer. Fájdalom- és vérzéscsillapító hatású. Adagolás: vajúdás kezdetén, kitolási szak (baba feje megjelenik) megindulásakor, szülés után 5-5-5 golyócska. Majd a szülés utáni naptól kezdve 10-14 napig naponta 2×5 golyócska.