Dióhéjban a kálciumhiányról

Szerencsére néhány arcdiagnosztikai jel megbízhatóan informál szervezeted ásványi anyag állapotáról.

Teendők az első hónapokban

A terhesség során mielőbb első keresd fel fogrovosod, idejében távolítsátok el az esetlegesen már kialakult fogkövet és figyelj a megfelelő fogápolásra is, ugyanis a várndósság hajlamosít a különféle fogászati problémák kialakulására. 

Ráadásul a  baba "elveszi" amire szüksége van, többek között a fogzománcban és a csontokban található kálciumot is. Ennek sokszor saját fogaid látják kárát, ugyanis a fogak csökkent kálcium tartalma gyakran a fogak romláshoz vezet. A csontok és a fogak mellett az elasztikus rostok (bőr, erek fala) tartalmaz nagy mennyiségben kálciumot.

Két tipikus arcdiagnosztikai jel: az áttetsző fogvégek és a körmökön észlelhető fehér foltok megjelenése esetén nagyon valószínű, hogy szervezeted hiányt szenved a  Nr.1 Calcium fluoratum és a Nr.2 Calcium phosphoricum ásványi sókban, melyet a megfelelő tápanyagokkal kiegészítve javasolt alkalmazni.

Lábtippek várandósoknak

Sok kismama panaszkodik a testsúly gyors változásáról, amely szokatlan terhelést jelenthet a sarok bőrének és a sarokcsontnak egyaránt: a bőr könnyen kiszárad, berepedezik, felszíne sárgás lehet. A csontkinövés elsősroban a lábon jelentkezhet, igen fájdalmas formában.

Ilyenkor a Nr.1 Calcum fluoratum (D12) a megfelelő Schüssler-só.

A Schüssler-sókat kedvező áron  ide kattintva online is megrendelheted >>