Bőrproblémák terhességben

Terhesség során az egész szervezet működése megválozik, nincs ez másképp a bőrrel sem. Van, akinek már az első hónapokban érdemes egy jó stria elleni kérmet beszerezni, másoknál a bőrviszektés, vagy éppen különféle barna foltok megjelenése okozza a problémtát.De szerencsére a megfelelő  Schüssler-só kúraszerű alkalmazásával a bőrtünetek enyhíthetők.

Tanácsok bőrviszketés esetén

Sok kismama panaszkodik bőrviszketésről, különösen a has bőrének területén. Természetesen először ki kell zárni, hogy a folymat hátterében nem áll-e cukorbetegség, vagy májeltérések. Ha a háttérben nincs semmilyen alapbetegség, abban az esetben Nr.7. Magnesium phospohricum  (D6) napi 3×1 tabletta alkalmazása javasolt.

Várandósság alatt fokozódik a szervezet magnézium-igénye, ezért nem meglepő ha magas magnézium-foszfát tartalmú ételeket kívánsz, mint péládul a kakaó, a szójabab vagy a borsó és a citrusfélék.

Teendők barna foltok esetén

A hormonális változásoknak köszönhetően gyakran megfigyelhető, hogy a bőrön, különösen az arcon barna foltok jelentkeznek. Jó, ha tudod, hogy a különféle pigmentációs eltérések a Nr.6  Kalium sulfuricum, a Schüssler-féle terápiás rendszer 6.sójának hiánytünete lehet.

Az enyhe fokú hiányt  a belső szemzugban kialakuló sárgás-barnás elszíneződések jellemzik, melyek „A” vonalban az orrgyöktől az állcsúcsig terjedően a száj körül alakulhatnak ki.  Később már az egész arcra kiterjedően, de főként a homlokon és a száj környékén zavaró barna foltok jelenhetnek meg. A jellegzetes elszíneződéseket sárgás, lemezesen hámló, korpás fejbőr kísérheti.

Ha már kialakult a májfolt, érdemes mielőbb Nr.6 Kalium sulfuricum tabletta napi háromszori szedését megkezdeni.

Tipp!

A Schüssler-sók kedvező áron ide kattintva online is megrendelheted>>