A szédülés homeopátiás kezelése terhesség alatt

A terhesség alatt gyakran találkozunk szédüléssel, aminek több oka is lehet: az egyik fő ok az, hogy a várandósság alatt a vérmennyiség megnövekedik, a hormonális hatásokra az erek kitágulnak, azok falának tónusa lazább lesz, ennek következtében a vérnyomás csökken. Ugyanakkor a nagyobb vérmennyiség miatt a vér mintegy hígul, illetve a szervezet nagyobb igénye miatt vérszegénység alakulhat ki. Mindkét tényező eredményezhet szédüléses panaszokat.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a kismama részt vegyen a rendszeres vérvételeken, ahol fény derülhet a vérszegénységre.

Fontos, hogy ne keljen ki hirtelen az ágyból, hanem szépen forduljon az oldalára, és lassan üljön fel, ezzel elkerülheti a hirtelen szédüléses panaszokat. Ha a szédülés reggel, ébredés után jelentkezik, akkor vegyen be Sepia officinalist és várja meg, amíg a szédülés elmúlik.

Ha a szédülést a hirtelen testhelyzet változtatás, és a legkisebb mozdulat is kiváltja, akkor Bryonia albat szedjünk.

Várandósság alatt, ha lehet, próbáljon meg inkább leülni, és a huzamosabb ideig tartó állva tartózkodást kerülni. Ha ez nem megoldható és ilyenkor szédül, hozzá fulladásérzés, nyugtalanság, ájulásérzet is társul különösen meleg, zárt helyiségben, akkor szedjen Lilium tigrinumot.

Aconitum napellus sedése javasolt, ha a szédülés tömegben jelentkezik.

Mielőtt homeopátiás terápiát alkalmazna, beszélje meg szédüléses panaszait szülész orvosával.

dr. Balogh Andrea