Tavaszi megújulás homeopátiával

Ahogy kora tavasszal szervezetünk ásványi anyag készletei kimerülőben vannak, úgy jelennek meg bőrünkön a különböző hiánytünetek és az ezekhez kapcsolódó problémák, melyek tavasszal leggyakrabban a száraz, vízháinyos bőr, a grízesség vagy éppen a narancsbőr.

A homeopátiás Schüssler-sók közül a Natrium chloratum (Nr.8)-as a megfelelő választás, ha a bőrünk száraz, vízhiányos, ugyanakkor helyenként zsírosan fénylik.  A Natrium chloratum a folyadékháztartás egyensúlyát állítja helyre, amely a tél során megnövekedett rejtett sóbevitel és az aránytalanul kevés folyadék bevitel miatt alakul ki. A Nr.8-as só tartós hiányakor gyakori a naracsbőr kialakulása, melynek eltüntetése nehéz feladat.

A tavaszi méregtelenítés igényét veti fel, ha a bőrünknön ún. grízessget és tejfehér elszíneződést tapasztalunk, amelyek  a Kalium chloratum (Nr.4-es) só hiányára utalnak. 

A fenti tünetek legjobban smik nélkül, nappali fényben lehet láthatóak jól, de szerencsére a legtöbb gyógyszertárban már van Schüssler tanácsadást végző szakmeber, aki segít a megfelelő kombináció kiválasztásában.

Dr.Fodor Enikő

A Schüssler-sókat kedvező áron megrendelheti itt!