Szépítő kovasav: Silicea

A Silicea az igazi “esztétikus nő” Schüssler-sója: hiányában hajhullás, a haj-és a köröm töredezettsége, pattanásos bőr figyelhető meg, de jelentős szerepe van a striák elleni küzdelemben is.

Egy kis arcdiagnosztika

Az életkor előrehaladtával főként az erek és a bőr szilícium tartalma csökkenhet. Ez mindkét esetben kevésbé ruglamnas struktúra kialakulásához vezet. Ha csupán a bőrünkön érezzük a Silicea hiányát, a már említett esztétikai problémákkal kell szembe néznünk. Viszont, ha már a ruglamas erek falára is kiterjed a Silicea ásványi só hiánya, akár krónikus betegségek (aranyér, visszér)  kialakulásához is vezethet. Éppen ezért fontos, hogy idejében ismerjük fel a hiányállapotot: az arc korai öregedése, a fokozott ráncképződés, a fül előtti függőleges ránc, homlok harántredő, a körömvég lemezes szétválása Silicea hiányra utalhatnak.

Étrend tipp!

A Silicea beépüléséhez a következő élelmiszereket ajánlott fogyasztani a Schüssler-féle kúra alatt: teljes kiőrlésű liszt, búzakorpa, árpa, rizs, spenót, cékla, petrezselyem, mazsola, banán, zöldbab, mogyoró.

Egészségtipp!

A visszér a vénák kóros kitágulása, főleg a hölgyeket érintő betegség, a betegek között kétszer annyi a nő, mint a férfi. Elsősorban alkati megbetegedés, az öröklött hajlam nagy szerepet játszik, de kialakulásában számottevő a folytonos megterhelés. Épp ezért többnyire az álló foglalkozásúakat sújtja. A probléma az, hogy a visszér rontja a láb vérkeringését, súlyosabb esetekben trombózis (vérrögképződés) lehet a szövődménye.

A betegség kezdetén a láb bedagad, a boka megvastagszik, viszket a bőr, és mindez enyhe fájdalommal jár. Később előfordulhatnak éjszakai izomgörcsök, a bőrön vöröses-barnás elszíneződés látható, esetleg le is hámlik, vagy nedvedzik. A vénák aztán egyre erőteljesebben látszanak át a bőrön, kisebb-nagyobb lila dudorok tapinthatóak.

Ha észleled ezeket a tüneteket akkor itt az idő, hogy mielőbb belefogj egy 2-3 hónapos kúrába! A Schüssler-féle terápiás rendszerben kétféle ásványi-só, a Calcium fluoratum D12 és a Silicea D12 segítségedre lesz: mindkét sóból napi 3×1 tabletta, naponta váltakozva, másfél liter buborékmentes vízben feloldva, napközben elkortyolgatva! A kúrát kiegészíthetjük Ferrum phosphoricum D12, napi 3×1 tablettával is, ha a visszér gyulladásos folyamataiban.

A Schüssler-sók kedvező áron vásárolhatóak meg az Aranysárkány Patikában, vagy akár ide kattintva online is megrendelheted>>

Fontos: Silcea Schüssler-só nem alkalmazható, ha bármilyen idegen test van a szervezetünkben mint például stent, pacemaker, csavar, implantátum.

Multidiszciplináris klinikai komplexum. Ez az ajánlott intézmény egy Bécsben található magánklinikai komplexum, amely kényelmes körülmények között, magas színvonalú diagnosztikát és kezelést biztosít a pácienseknek. Minden vizsgálatot a legmagasabb kategóriába tartozó szakorvosok végeznek. A Tapasztalatok a gyógyszerrel kapcsolatban klinikai komplexum felszereltsége innovatív és robotizált, ami a modern orvoslásban a lehető legjobb eredményeket biztosítja. A klinikán a diagnosztikai programokat járó- és fekvőbeteg-ellátásban egyaránt végzik.