1111111

Változás – Orvos II. tanfolyam!

Az Orvos II. tanfolyam utolsó szemináriumának időpontja megváltozott!

Ördögből angyalka: mire jó a Belladonna?

Sankaran szerint a Belladonna alapérzése, a külvilág felől érkező hirtelen fenyegetettség, ami elől az életben maradás érdekében menekülnie kell. Betegség esetén tünetei gyors hirtelenséggel kezdődnek, gyakran heves szívdobogással, szorongással, félelemmel járnak, azonban a panaszai gyorsan enyhülnek.

Leggyakoribb alkalmazási területei a következők:

INFLUENZA SZERŰ LÁZAS BETEGSÉG – ha a láz hirtelen felszökő, magas, a beteg arca kipirult, teste forró, végtagjai hidegek, szája száraz, pupillái tágak. Szomjúsága változó, hideg, savanyú italt kíván, fázós, ingerlékeny. Lüktető fájdalmai vannak.

TOROKGYULLADÁS, FÜLGYULLADÁS, GÉGE – LÉGCSŐHURUT – ha a torok, légcső, gége vörös, duzzadt, lüktet, a betegnek szárazság érzése van éles, hasogató fájdalommal.  A nyelés fájdalmas, a beteg ingerült, arca, füle piros.  Panaszait erős izzadás, száraz köhögés, nyelési nehézség kíséri.

KÖHÖGÉS – kruppos és száraz köhögések kezdeti szakában alkalmazható, ha a köhögés rohamokban jelentkezik, fájdalmas, az arc vörös, lüktető fejfájás, száj- és torokszárazság kíséri. A tünetek zajra, fényre, fekve romlanak.

FEJFÁJÁS – sikeresen alkalmazható különféle típusú fejfájás esetén, úgy, mint kiugró vérnyomás okozta, hőhullámhoz társuló, változó korban fellépő fejfájás, napszúrás vagy lázas betegség esetén jelentkező fejfájásos panasznál, ha a fájdalom hirtelen lép fel, pulzáló, az arc vörös, fényre, zajra, rázkódásra a tünetek fokozódnak, a pupilla tág, a beteg ingerült. Gyermekkori jellegtelen fejfájás esetén Gelsemiummal kombinálva szünteti meg a panaszokat.

GÖRCSÖS ÁLLAPOT – hirtelen kezdetű epe- és vesegörcs esetén, kisgyermekeknél előforduló lázgörcs megelőzésére, de makacs csuklás esetén is adható.

FOGZÁS – csecsemőknél fogzás idején, ha a fájdalom nagyon erős, a kicsi nyugtalan, rugdos, harap, sikoltozik, ajkai és ínye vörös, duzzadt, szája forró, száraz. Felnőtteknél is segít fogfájás, fogideggyulladás alkalmával, ha a fájdalom hirtelen lép fel, lüktető, az arc duzzadt, vörös és forró, de időnként elsápad, érintésre, huzatra a fájdalom erősödik.

ROVARCSÍPÉS, NAPÉGÉS – a szúrások, csípések helyén a terület megduzzad, a bőr vörösen elszíneződik, helyileg lüktető fájdalom jelentkezik.

FELÜLETI VÉNAGYULLADÁS – hirtelen kialakuló, felületes gyulladás első fázisában adható, a bőr meleg, az érintett ér duzzadt, pulzál, lüktető fájdalom kíséri.

MENSTRUÁCIÓS PANASZOK – hevesen kezdődő, erős, görcsös fájdalom, mely lefelé sugárzik, a vérzés hamarabb jelentkezik, bő, forró, világos színű. A fájdalom enyhül helyi meleg hatására. Szívdobogás, szapora pulzus, szomjúság és ingerlékenység kíséri.

ÉRZELMI- HANGULATI PROBLÉMÁK – leginkább akkor segít, ha a személy, mikor egészséges, angyalként viselkedik, de ha beteg, olyan, mint az ördög, nyugtalan, felbőszült, dühöng, kiabál.

Dr. Kiss Anikó

Ui: Bármely, homeopátiával kapcsolatos kérdéssel hívja az Együtt a Homeopátiáért! Egyesület alapdíjas tanácsadó vonalát a 06 70/ 376 06 06-os telefonszámon!

 

 

 

Phosphorus

Kedves Andrea!

Elképzelhető, hogy  bevett Phosphorus okozta ezeket a tüneteket, mintegy primér rosszabbodásként, de ez azt jelenti, hogy jó a szer, csak eleinte túl hevesen reagált a  férje szervezete. A következő alkalommal elég lesz 1×5 szemet bevennie, de később ez nem várható, hogy ismét ilyen tünetek lépjenek fel.

Jó egészséget kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

 

 

Ízig-vérig Pulsatilla

Ilyenkor alkati szert is kell választani, melyhez szükséges a homeopátiás szerek részletes ismerete, a fogékony alkat felismerése.

A Pulsatilla a boglárkafélék családjába tartozó kökörcsin növényből készült szer.

Tekintsük át, ki is az ízig-vérig Pulsatilla?

KÜLSŐRE gyakran szőke, kék szemű, vékony testalkatú, bőre áttetsző, márványos rajzolatú. Könnyen elpirul, keze, lába fázós. A másik Pulsatilla típus vastagabb testalkatú, barna hajú, élénkebb.

MAGATARTÁSI jellemzők: általános alapérzése a szelídség, a lágyság. Éhezik a szeretetre, szüksége van a figyelemre, de szégyellős. Könnyen megsértődik, igényli a vigasztalást. Ragaszkodó, könnyen kezelhető, engedékeny. Időnként gyanakvó, féltékeny lehet. Szorongásra hajlamos, fél az újdonságoktól. Kedves, jóindulatú emberek társaságát keresi, akiktől megkaphatja a számára szükséges szeretetet. Ha nem kap törődést, elhagyatottnak érzi magát. Gyermekeknél jellemző, hogy napközben álmos, fáradt, estére egyre élénkebb. Nehezen fekszik le és alszik el, rossz álmai lehetnek, fél a sötétben.

JELLEGZETES  TÜNETEK

  • Fájdalmai változóak és változatosak,
  • kedveli a friss levegőt, keze, lába hideg,
  • gyakran van hidegség érzése, borzongása, pedig tart a melegtől,
  • nem bírja a fülledt meleget és az átfázást
  • ágy melegben viszketés lép fel,
  • szédül a magasban,
  • vágyik zsíros, fűszeres ételekre, fagylaltra, pedig ezeket rosszul tűri,
  • kevés a folyadékigénye.

BETEGSÉGEKRE VALÓ HAJLAM

  • akut és krónikus orrváladékozás, szénanátha, ismétlődő orr- és garatgyulladás, melyre jellemző, hogy orra éjjel el van dugulva, nappal folyik, a váladék bő, sárga, nem irritáló, szag- és ízérzése csökkent.
  • visszatérő hörghurut, elhúzódó köhögés, mely éjjel száraz, napközben hurutos, produktív jellegű
  • kötőhártya gyulladás: szeme érzékeny a huzatra, fényérzékeny és viszket
  • fülgyulladás
  • emésztőszervi panaszok: zsíros ételeket nehezen tolerálja, emésztése lassú, nehéz, hajlamos puffadásra. Édesség, fagyalt fogyasztása után gyomorpanaszai vannak. Széklete változó, reggelente rossz a szájíze
  • visszérrendszeri problémák: arcon, combon, lábon visszértágulat (seprűvénák), nyáron, melegben végtagjai nehezek, fájdalmasak, hidegben végtagjai jéghidegek
  • nőgyógyászati problémák: menzesz rövid, késik, premenstruális tünetek előzik meg, alhasi nyomásérzés, hangulatzavar. Előfordulhat nem fertőzéses, folyékony, tejszerű folyás

Barna bőrű és hajú személy is lehet Pulsatilla alkat, ha betegségekre való hajlama, különleges kísérő tünetei vagy személyiségi jegyei alapján sok egyezést mutat. Fontos hangsúlyozni, hogy a magatartási jellemzők nem szükségesek, de önmagukban nem is elegendőek a szer javaslatához. Homeopátiás alkati szer kiválasztása homeopátiás orvos feladata.

Dr. Kiss Anikó

 

Klubnap – Budapest – 2015. május

A CEDH Klubnapokon egy betegség homeopátiás terápiás protokolljainak megbeszélése után rátérünk a fő témakörre, a klinikai esetmegbeszélésekre, a mindennapi gyakorlat alapján.

A klubnap témája: Vulvovaginitisek kezelése

Előadó: Dr. Zarándi Ildikó

Klubtagsági kedvezmények igénybevételéhez szükséges az érvényes Klubtagsági kódszám.

mióma kezelése

Kedves Hajnalka!

Mind a várandósság alatt, mind a szoptatás alatt lehet kezelni homeopátiával a miómát. A homeopátiás kezelés nem jut át az anyatejbe és a terhesség alatt a méhlepénybe sem, így a babára nem hat, de anyukának tudja javítani a problémáját. Szedjen az Aurum muriaticum 15 ch-ból heti 3×5 (hé,sze,pé) szemet, a Thuya 30 ch-ból heti 1×10 szemet, s az alkati szerét is érdemes lenne szednie, ami személyre szabottan csökkenti az Önre jellemző betegségek hajlamokat, és immunerősítő hatású.

Jó egészséget kívánok,

Üdvözlettel: dr. Zarándi Ildikó

 

Segítség! Egészség!

A dokumentum megnyitásához kattintson a lenti képre!

Bármely, homeopátiával kapcsolatos kérdéssel hívja az Együtt a Homeopátiáért! Egyesület alapdíjas tanácsadó vonalát a 06 70/ 376 06 06-os telefonszámon!

 

szemideg bénulás vagy myasthemia

Kedves Zsuzsanna!

A férjének a Causticum ch30 mellett az Aconitum 30ch-t javasolnám, s ezekből napi 2-3×5 szemet is, hogy az induló parézis minél hamarabb javuljon.

A Physostigma ch15 a szem akkomodációs izmaira hat, azaz a közel-távollátást tudja karbantartani, a férjének nem ilyen jellegű a panasza, hanem vsz. a hideg szél és a megerőltetés indíthatta el.

Javulást kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

A Klinikai Homeopátia ára 2015-ben

Klinikai Homeopátia

Éves előfizetés: 6.300 Ft Klinikai akció_2015.január

Éves klubtagsági díj: 7.620 Ft

Éves előfizetés + klubtagsági díj: 11.580 Ft

Ha most megrendeli erre az évre a Klinikai Homeopátia évi 4 számát, akkor ajándékként megkapja a “Bevált homeopátiás ajánlások gyakori problémákra” című könyvet is.

Amennyiben megrendeli a fenti mellé erre az évre a Homeopátiás Magazin évi 4 számát is, akkor ajándékként megkapja még a “28 gyakori panasz – 28 bevált megoldás” című, naptár formájú kiskönyvet is.

Homeo akció_2015.január

csontsérüléshez még kérdés

Kedves Anikó!

Az említett golyócskák mellett már nem kell a Traumeel tablettt szedni, az jó lehet akut sérülésnél, de alacsony potenciájúak a szerek benne, így krónikusabb esetben jobb a magasabb potenciájú monoszerek használata.

Javulást kívánok, üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó