1111111

A vizsgadrukk homeopátiás kezelése

…Jól jön ilyenkor egy kis segítség, ami a szervezetünk önsegítő mechanizmusait beindítja mellékhatások nélkül. Nézzük hát, melyek ezek a készítmények!

Az első homeopátiás készítmény a sárga jázminból előállított Gelsemium, mely különösen akkor hatásos, ha magától a megmérettetéstől félünk. Akkor is nagy segítség, ha hajlamosak vagyunk a vizsgán leblokkolni illetve elfelejtjük, amit megtanultunk. Az agyunkat ilyenkor zavarosnak érezzük, kezünk remeg az izgalomtól. Az izgalom miatt hasmenés, fejfájás is jelentkezhet.

A Kálium phosphoricum Schüssler sója főleg az idegsejtek és az agy szürkeállományának a működéséhez szükséges. Hiányában fáradtság, hangulatzavar és pszichoszomatikus betegségek léphetnek fel. Ezt a készítményt az agy természetes nyugtatójának is nevezik, illetve az agy energiaforrásának. Különösen jól alkalmazható a vizsgát megelőző ideges álmatlanság esetében, ha az emlékezőképességünk gyenge, ha az idegesség miatt fejfájás alakul ki, ha kimerültek vagyunk, illetve ha azt érezzük, hogy az agyi teljesítményünket fokozni szeretnénk, mert kimerültek vagyunk.

Az Ignatia amarat a Szent Ignác-babból készült homeopátiás készítményt elsősorban a kifejezetten ideges, érzékeny típusúak szedjék. Azok, akik stresszes időszakban a torkukban gombócot éreznek, heves szívdobogással küzdenek, akiknek nehézlégzés érzetük van, ezért nagyokat sóhajtoznak, mert úgy érzik nem kapnak levegőt. Ilyenkor könnyen elsírják magukat, de figyelemelterelésre hangulatuk könnyen javul.

Az Argentum nitricumot a kapkodó, zilált, csapongó gondolkodású egyének szedjék. Náluk gyakori a hasmenés, szédülés, gyomortáji fájdalom, böfögés.

A kékeslila színű havasi sisakvirágból előállított Aconitum napellust hirtelen fellépő, akár halálfélelemig fokozódó ijedtség esetén érdemes szedni.

Az agy fáradásakor, intellektuális kimerültségkor, ingerlékenységkor, szorongáskor a Zincum metallicumot szedjük. Akkor is alkalmazható, ha a lábait az egyén állandóan rázza ülve és állva is.

Amikor a feszültség levezetésére az egyén a kezeivel babrál, matat, amikor álmatlanság, éjszakai rémálmok, fogcsikorgatás, netán alvajárás jelentkezik, akkor a Kálium bromatum javasolt.

Komplex készítmények közül kiemelendő a Nervoheel, összetevőinek köszönhetően remekül csillapítja a vizsga előtt fellépő tünetek együttesét.

Amennyire lehet, figyeljünk oda arra, hogy rendesen együnk, elegendő folyadékot fogyasszunk, sétáljunk minden nap egy keveset és próbáljunk meg aludni, pihenni, regenerálódási időt adva szervezetünknek.

Sikeres vizsgázást!

dr. Balogh Andrea

Homeopátiás kutatás indult

Felhívás beavatkozással nem járó vizsgálatban való részvételre, a homeopátia hatékonyságának megfigyelése közösségbe járó gyermekek légúti fertőzéses betegségeinek prevenciójában témakörben

 Logo_bélyegkép

Tisztelt Szülők!

 

3 és 6 év közötti gyermekeket és szüleiket várunk egy, orvosok által felügyelt, a homeopátia hatékonyságának megfigyelésére a gyermekek immunerősítése témakörben tervezett beavatkozással nem járó vizsgálatban való részvételre.

 

A vizsgálat célja az ősztől tavaszig, több hónapon át tartó szezonális immunerősítő homeopátiás kezelés hatékonyságának megfigyelése 3-6 éves korú, közösségbe járó gyermekek bevonásával. 2 csoportot figyelünk meg: a homeopátiás csoportba tartozó gyermekek betegség-megelőzésként rendszeres homeopátiás kezelést kapnak. Akut betegség esetén ők homeopátiás és / vagy hagyományos kezelést kapnak. A másik csoport tagjai nem részesülnek a rendszeres homeopátiás betegség-megelőző célú kezelésben és akut betegség esetén is kizárólag hagyományos kezelésben részesülnek. A vizsgálat időtartama legalább egy vagy két teljes szedési szezon. Egy szedési szezon alatt tervezetten 3 alkalommal javasolt személyes viziten megjelenni a vizsgálati helyszínen.

 

Az alkalmazott homeopátiás és hagyományos kezeléseket a vizsgálatban résztvevő gyermekek szüleiknek kell megvásárolni. A jelentkezők adatait bizalmasan kezeljük.

 

A beavatkozással nem járó vizsgálatot az Egészségügyi Tudományos Tanács Tudományos és Kutatásetikai Bizottsága támogató szakmai-etikai állásfoglalása alapján a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség – és Szervezetfejlesztési Intézet, Országos Gyógyszerészeti Intézete engedélyezte.

 

Amennyiben érdekli a részvétel, kérjük, hogy válasszon a listából, és jelentkezzen az Önöknek legmegfelelőbb rendelésen: Orvoslista

Rohamszerű hiszti

Kedves Szilvi!

A kislányának a hisztijei részben a dackorszak jelensége, de valóban túl hevesek a dühkitörések és nagyon gyakoriak. Adjon a kislányának a Nux vomica 15 ch-ból napi 2×5

szemet.

Javulást kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

 

 

 

 

Homeopátiás tanfolyam laikus érdeklődők részére 2*2 napban- JANUÁR

 

Mit nyújtunk?

  • A mindennapi gyakorlatban jól használható tudást
  • Akkreditált képzést
  • Választható időpontokban

Homeopátiás képzés -MÁJUS- védőnőknek, gyógyszertári asszisztenseknek, egészségügyi szakdolgozóknak

Homeopátiás tanfolyam 2*2 napban védőnők, gyógyszertári asszisztensek és egészségügyi szakdolgozók részére.

Mit nyújtunk?alkati-szerek-3

  • A mindennapi gyakorlatban jól használható tudást
  • Akkreditált képzést
  • Választható időpontokban

Homeopátiás képzés -JANUÁR- védőnőknek, gyógyszertári asszisztenseknek, egészségügyi szakdolgozóknak

Homeopátiás tanfolyam 2*2 napban védőnők, gyógyszertári asszisztensek és egészségügyi szakdolgozók részére.

Mit nyújtunk?

  • A mindennapi gyakorlatban jól használható tudást
  • Akkreditált képzést
  • Választható időpontokban

 

 

klimax?

Kedves Anett!

Szedjen a Luteinum 5ch-ból az ovulációtól, azaz kb. a ciklus közepétől kezdve, napi 1×5 szemet, amíg meg nem jön a menzesz. Ez erősíti a porgeszteron fázist, mert az elhúzódó vérzések hátterében ez szokott gyengébb lenni.

Az is jó, ha szedi az alkati szerét, az éjjeli ébredés megelőzésére be lehet venni a Lachesis c15 és a mercurius solubilis c15-ből 1×5 szemet esténként.

Jó egészséget kívánok,

Üdvözlettel:

Dr. Zarándi Ildikó

 

 

Sikeresen lezajlott az I. Interdiszciplináris Komplementer Medicina Kongresszus

2014. november 14-15-én hagyományteremtő céllal megrendeztük az I. Interdiszciplináris Komplementer Medicina Kongresszust.