Visszérpanaszok tüneteinek enyhítése homeopátiás készítményekkel kismamáknál

Ha a sajgó lábduzzanat meleg hatására romlik, a láb bőre márványozott rajzolatot mutat, rajta kis visszerek vannak, és szinte állandóan hideg, akkor Pulsatillat szedjen.

A kifejezetten tágult vénás erek esetében, amikor a gyors séta csökkenti a fájdalmat, és mindezeket aranyér, fáradtság és emésztési problémák kísérik, akkor a Sepia officinalis javasolt.

Lachesis mutust szedjen, ha a túl szoros ruhákat, illetve a meleget nem bírja elviselni, és a lábfájást spontán megjelenő kék folt és égő érzés kíséri.

A szülés előtti hetekben jelentkező lábfájásra, lábfej- és bokaduzzanatra Arnica montanat és Vipera redit szedjen együttesen.

A nehéz láb érzet és a visszeresség kezelésére kifejezetten remek tabletta formájában az Nr.1+11-es Schüssler só szedése, helyileg pedig krémként kenhetőek vele a fájó végtagok.

Mindezek mellett kerüljük a hosszú ideig tartó álldogálást, lehetőség szerint pihenjünk, és lábunkat polcoljuk fel. Kerüljük a szoros zoknik és magas sarkú cipők viselését, ehelyett hordjunk kényelmes, lapos sarkú cipőket és viseljünk rugalmas harisnyát.

Mindazonáltal nagyon fontos, hogy orvosunkkal konzultáljunk panaszunkról, hiszen a háttérben szív- és érrendszeri betegség, illetve veseprobléma is állhat.

Dr. Balogh Andrea