Mi mindenben segíthet a magnézium várandósoknak?

Várandósság alatt szinte minden ásványi anyagra fokozottabban vágyik  szervezetünk, melyre különféle hiánytünetek hívhatják fel a figyelmet. Szerencsére a babavárás és a szoptatás időszaka alatt is van természetes alternatívája a tünetek enyhítésének Schüssler-só formájában.

 A magnézium-foszfát hiányára görcsös állapotok, mint például a kellemetlen lábikragörcs, vagy a csuklás hívhatja fel a figyelmet, főleg a második trimeszterben. Később bőrviszketés, esetleg ingerléknyeség is kísérheti hiányát.

Mindemelett szülés után, a szoptatás alatt összehúzódó méh okozhat görcsös jellegű fájdalmakat. Ráadásul a várandósság önmagában is hajlamosít aranyér kialakulására, melyet gyakran görcsös altáji fájdalom kísérhet, ilyenkor is hasznos segítség a Nr.7 Magnesium phosphoricum forró 7-es formulája! Általános vélemény, hogy a lábikragörcs kialakulásában a kálcium hiányának is szerepe van, éppen ezért midkét ásványi anyag hasznos bevitele elengedhetetlen terhesség során.

Hirtelen kialakuló görcsös jellegű panaszok esetén a  tapasztalatok szerint akkor érhetjük el a legteljesebb és leggyorsabb görcsoldó hatást, ha a Magnesium phosphoricumot az ún. „forró hetes” formula szerint alkalmazzuk, vagyis akut görcsös állapotokban 10 darab Magnesium phosphoricum D6 tablettát feloldunk 2 dl forró vízben és a forró italt 5-10 percenként elkortyolgatjuk!

Miről ismered fel a magnézium hiányt?

Magnézium hiányában nem lesz szükségünk erős sminkre, szinte egyedüli jellemző tünet az arcpír. Felnőtteknél a nyakon és a mellkason is megjelenhetnek vörös foltok, különösen stresszes szituációkban, így korábban is észlehetjük, ha nem megfelelő a magnézium bevitele és /vagy hasznosulása szervezetünkben.

A Schüssler-sók kedvező áron megrendelhetőek innen>