Szabaduljon meg a stresszes iskolakezdéstől!

Hogyan fogja érezni magát, beilleszkedik-e, lesznek-e sikerei, bírja-e az iramot? Talán kevesen tudják, hogy a homeopátia segíthet a stressz, a szorongás leküzdésében, a szellemi teljesítmény növelésében.

Egy-egy új feladat, vagy egy eddig nem ismert szituáció legtöbbünkből erős szorongást, stresszt vált ki, olykor egyenesen a külvilág fenyegetésének éljük meg. A félelem kapcsolódhat konkrét tárgyhoz is, de a szorongás sokszor irracionális, megfoghatatlan. Az új intézménybe lépés, óvoda-, iskolakezdés is egy ilyen új helyzet, amely a gyerekeket és a szüleiket egyaránt megviseli, hiszen új elvárásokat támaszt, új kapcsolatokban, helyzetekben kell jól megfelelni. 

A tartós, különösen intenzív és régóta fennálló szorongásokkal, fóbiákkal, pánikkal  mindig szakemberhez kell fordulni. Ám a napi, alkalmi stressz, az enyhébb szorongások sikerrel kezelhetők a homeopátiából jól ismert szöveti-sókkal. Ezeket bármelyik korosztályhoz tartozók szedhetik a kisgyerekektől az iskolás korosztályon át egészen a szülők, nagyszülők generációjáig.

Így segít a szöveti-só terápia

Hasznos ásványi só például a " természetes nyugtatónak" tekinthető kálium-foszfát, amely segíti az agy szürkeállományának működését is. Jól alkalmazható kimerültség esetén, új helyzetekhez, változásokhoz való alkalmazkodással kapcsolatos szorongások oldására, a feszültség csökkentésére, tanulási nehézségekre, vagy éppen koncentrációs zavarokra. Elősegíti a tanulást, erősíti az akaraterőt és a szellemi ellenálló képességet, sőt, az önbizalmat is növeli. A kálium-foszfát, D6 potenciájú tablettából napi 3×1 szedése javasolt.

Kisgyerekeknél érdemes a kálium-foszfátot kalcium-foszfáttal kombinálni. Az előbbi a memória befogadóképességét javítja, abban segít, hogy könnyebben rögzüljenek az információk,míg az utóbbi a tanuláshoz szükséges kitartást támogatja.

Új intézmény, új közösség

Fontos szöveti-só a magnézium-foszfát, amit „mentális görcsoldónak” is nevezhetünk. Sok kisgyermeket megvisel az új közösségbe való beszoktatás. A régiről való leválást és az új helyzethez való átállást négy só: a magnéziumfoszfát, a kálium-szulfát, a nátrium-klorid és a kálium-foszfát kombinált adásával támogathatjuk.

Lámpaláz, vizsgadrukk

Már a kisiskolások  életét is megkeserítheti, iskolai teljesítményét jelentősen ronthatja egy gyakori alkati probléma, a lámpaláz, ami a későbbi életkorokban a sorsdöntően fontos napokat, felvételiket, vizsgákat, fellépéseket, versenyeket stb. teheti tönkre, nagyobb megpróbáltatások, megmérettetések előtt okozhat gondokat. Ilyenkor is ajánlott egy homeopata orvos felkeresése, aki kiválasztja a megfelelő alkati szert. A magnézium-foszfát kálium foszfáttal párosítva segít abban, hogy ne görcsöljünk rá a feladatra, ugyanakkor a teljesítőképesség, és az agy befogadóképessége javuljon.