Miről árulkodnak a ráncaink?

Arcunk sok mindent elárul rólunk: jól látható ha derűsen ébrdeünk és kipihentek vagyunk, ugyanakkor a rossz alvás, és a rossz hangulat éppúgy felismerhető, mint a nyugalom.

A Schüssler arcdiagnosztikában jártas szakemberek még ennél többet is láthatnak arcunkon, mivel a gyógymód gyakorlói szerint a létfontosságú ásványi anyagok – a kálcium, a magnézium, a vas és a kálium – hiánya, vagy nem megfelelő hasznosulása különböző arcdiagnosztikai tüneteket okozhat.

Mire következtethetünk a ráncokból?

Bőrünk rugalmassága az életkor előrehaladtával fokozatosan csökken. Emelett előfordulhat, hogy bizonyos ásványi anyagok iránti igényünk megnő, mint például várandósság, fizikai aktivitás, roborálás vagy extrém szellemi terhelés esetén. Ilyenkor egymástól eltérő arcdiagnosztikai jelek alakulhatnak ki.

A bőr korai öregedéséért, a mimikai ráncok hirtelen elmélyüléséért a Calcium fluoratum hiánya tehető felelőssé. Emellett a fül előtt, vagy a homlokon kialakuló harántredők kialakulása Silicea hiányára utalhatnak. A tapasztalat szerint, ha a szemkörnyéken, illetve a belső szemzugból kiindulóan a bőr vöröses-barnás színű, érdemes elkezdeni egy Calcium Fluoratum D12 Schüssler-kúrát! 

A Calcium fluoratum hiányát gyakran a bőr fokozott elszarusodása és korpaképződés is jelzheti. A hiánytünetek az érfalak rugalmasságának gyengülése következtében aranyeres csomók, visszerek és az érelmeszesedés következményes panaszaival társulhatnak, amely krónikus betegségek fennállása esetén hosszabb ideig tartó kezelés javallt.

Ajánlott potencia: D12 3×1 tabletta. 

Silicea hiányában gyakori panasz a hajhullás, a töredezett hajvégek és a törékeny körömök kialakulása. Ilyenkor érdemes a fenti kúrát Silicea D12 (3×1 tabletta)  szöveti sóval is kiegészíteni. Azonban ha bármilyen idegen test: pacemaker, implantátum, csavar van a szervezetében a Silicea alakalmazása nem javasolt!

 

A Schüssler-sókat kedvező áron megrendelheti itt!