Kedvencünk a Natrium chloratum

nincs ez másképp a Nr.8-as Natrium chloratum esetében sem. Természeseten rengeteg rejtett sót fogyasztunk manapság, így az abszólút hiányállapot ritkán fordulhat elő. Ilyenkor, ha a folyadékbevitel nem megfelelő, sajnos folyadékháztartásunk könnyen kibillenhet egyensúlyi állapotából esztétikai és egyéb problémákat okozva. Mit tehetünk ellene?

Ismerjük fel a hiányállapotot: egy kis arcdiagnosztika

Natrium chloratum hiányában főként fényes arcbőr és tág pórusok figyelhetőek meg. Ráadásul, ez a bőrfénylés nem törölhető le (mint a Nr.9-es só hiánya esetén). Először az orr, a szemhéj, a belső szemzug és a homlok területén figyelhető meg az eltérés. Az arcdiagnosztikai tünetek mellett gyakran alakul ki narancsbőr, hiszen a natrium és a klorid ionok a sejt közötti tér legfontosabb elektrolitjai, és fontos szerepet játszanak a folyadékeloszlás szabályozásában.

Vágj bele egy Schüssler-kúrába!

Mivel a narancsbőr hosszú hónapok alatt alakul ki, ezért időt kell adni szervezetünknek, hogy visszanyerje belső egyensúlyát. Tél végén, tavasz elején érdemes mielőbb elkezdeni a terápiát, de ilyenkor is fontos a mozgás és a megfelelő folyadékbevitel.

Tipp!

A Schüssler-sókat kedvező áron  ide kattintva online is megrendelheted!