A szépség Schüssler-sói

Van egy  különleges diagnosztikai illetve terápiás módszer, amely esetében összefonódik a szépség és a betegségmegelőzés fogalma: ez a Schüssler-féle arcdiagnosztika.

Az arcunkon látható finom ráncok, redők és elszíneződések nemcsak esztétikai problémát jelentenek, de testünk jelzései is arra vonatkozóan, hogy valami nem megfelelően működik, szervezetünk hiányt szenved valamiben. Ha észleljük az elváltozásokat, az nem csak a szépség megőrzésében segíthet, de bizonyos betegségek megelőzhetővé is válnak általa. Az 1800-as évek második felében dr. Wilhelm Schüssler homeopátiával foglalkozó orvos dolgozta ki azt a sajátos rendszert, amelynek középpontjában tizenkét, a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi só áll. Ha valamelyikből csak nagyon kevés van a szervezetünkben, akkor hiányállapot, betegség lép fel, ennek jelei pedig az arcon redők, elszíneződések formájában láthatóak. Ha olvasni tudunk ezekből a jelekből, akkor kiválaszthatjuk a megfelelő Schüssler-sót is, ami megoldást jelent a problémára.

Szarkalábak, ráncok, bőrhibák az arcon

Két olyan ásványi só is van – a Calcium fluoratum és a Silicea -, amelyek kifejezetten a kötőszövetek és a bőr rugalmasságáért felelnek, így hiányuk elernyedt izmokhoz, ráncokhoz vezet. Ezek hiánya tehető felelőssé az arc korai öregedéséért, a szem körül kialakuló szarkalábakért is. A  Calcium fluoratum-hiány esetén jellemzően ún. kockaredők jelennek meg: ezek a belső szemzugból legyező irányban szétterjedő ráncok, melyeket függőleges irányú ráncok kereszteznek. A belső szemzug vöröses-barnás elszíneződése is gyakori tünet. Ha pedig a tükörben alaposan megvizsgáljuk arcunkat, és apró kis ráncokat látunk a száj és a szem körül, egy hosszú harántredőt a homlokon, a fül előtt pedig párhuzamos, függőleges ráncokat, akkor a Nr.11. Schüssler-só, a Silicea arcdiagnosztikai tüneteivel szembesültünk. A Siliceát a szépség sójának is nevezik, mivel a szilícium elősegíti a kötőszövetek felépítését, a kollagén rostok képződését. Előfordul a porcokban, bőrben, erekben, ízületi szalagokban, inakban. A test rugalmasságának egyik építőnyaga. Hiánya egyéb tünetekkel is társulhat, a teljesség igénye nélkül: visszértágulat, aranyér, hajhullás, haj- és körömtöredezés. Nem érdemes megvárni, míg a ráncok belevésődnek a bőrünkbe, jobb tenni ellene!

Belülről ható sók

A szelíd gyógymódok közül alternatív megoldást jelentenek a Schüssler-sók, melyek a probléma okától indulnak a megoldás felé és nem csak a tüneteket fedik el. A Schüssler-sók az ingerterápia elvén működnek, ez azt jelenti, hogy a Schüssler-só abban segíti a szervezetet, hogy a hiányzó ásványi anyag (itt a Silicea) felszívódását segíti elő a normális vegyes étrendből. Míg a különféle arckrémek kívülről pótolják a hiányzó komponenseket, a só belülről hat, mintegy megtanítja a szervezetnek, hogyan tudja önmaga előállítani a segítséget, hogyan tud szintetizálni, hogyan aktiválhatja az öngyógyító, regeneráló mechanizmusokat a szépség és az egészség érdekében. Természetesen vannak határok, hiszen egy hetven éves ember bőre már nem fog visszafiatalodni, de ezzel a módszerrel eredményeket érhetnek el bármelyik korosztályhoz tartozó férfiak és nők egyaránt, sokféle elváltozás, bőrhiba esetében a kamaszkori pattanásoktól kezdve a vízhiányos, májfoltos bőrig. Fontos, hogy egyéni, személyre szabott arcdiagnosztika alapján, homeopátiás szakember válassza ki a megfelelő terápiát.

Recept: 1+11

A hiánytünetek észlelése után 2-3 hónapos tablettás kezelés javasolt, egyik nap 3×1 tabletta Calcium fluoratum D12, a másik nap 3×1 tabletta Silicea D12 másfél liter buborékmentes vízben feloldva és ezt napközben elkortyolgatva. Fontos homeopátiás szabály, hogy belülről kifelé gyógyulunk. Tartós eredmény eléréséhez először a belső hiánytüneteket kell rendezni, de jó tudni, hogy kiegészítésként vannak krémek is. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy-egy kúra után fiatalosabb, élettelibb lesz az arcbőr, árad belőle a vitalitás, és valóban rugalmasabb lesz a bőrfelület.

A sóterápia mellett érdemes néhány alapvető életmódi jó tanácsot is betartani: figyeljünk a helyes táplálkozásra, igyunk napi 2-3 liter folyadékot, mozogjunk sokat, ez nem csak oldja a stresszt, hanem elősegíti testünk rugalmasságának megőrzését, a kötőszöveti renyheség és ezáltal a ráncképződés folyamatának lassulását.

A Schüssler-sókat kedvező áron INNEN rendelheted meg!
Dr.Fodor Enikő