A Schüssler-féle terápiás rendszer 7.sója

Arcod redői, ráncai, elszíneződései különféle hiányállapotokra utalnak és megmutatják Neked, hogy melyik szöveti sóra van szüksége a szervezetednek!

Magnesium phosphoricum– a természetes görcsoldó!

Magnesium phosphoricum beépüléséhez a következő élelmiszereket ajánlott fogyasztani a Schüssler-féle kúra alatt: sötét levelű zöldségek, fényezetlen rizs, borsó, citrusfélék, kakaó, tea, kesudió, szójabab, tej, tejtermékek, tojás, halak, húsok, burgonya.

Arcdiagnosztikai jelek: gyermemeknél jellemző a "magnézium -pirosság", amikor mindkét arcfél feltüntően kivörösödik.Felnőtteknél a nyakon és mellkason is megjelenhetnek a vörös foltok. Mindezek mellett gyakori a csukáls, a különféle görcsös fájdalmak.

A következő betegségeknél alkalmazható a Magnesium phosphoricum:

aranyeres panasz, álmatlanság, csuklás, epegörcs, fejfájás, gombócérzés a torokban, gyomorgörcs, harántcsíkolt izmok görcse, hasmenés, kólika, köhögés, lumbago, lábikragörcs, menstruációs görcs esetén.

  • D6 potencia.

 

Egészségtipp csak Neked!

A Magnesium phosphoricumot a „nagy görcsszernek” is hívják, erre a szerre érdemes gondolni, ha bárhol a szervezetben sima- vagy harántcsíkolt izomgörccsel találkozunk.

A tapasztalatok szerint akkor érhetjük el a legteljesebb és leggyorsabb görcsoldó hatást, ha a Magnesium phosphoricumot az un. „forró hetes” formula szerint alkalmazzuk, vagyis akut görcsös állapotokban 10 darab Magnesium phosphoricum D6 tablettát feloldunk 2 dl forró vízben és a forró italt 5-10 percenként elkortyolgatjuk!

Ebben a formában jól alkalmazható, ha görcsöl a lábunk, vese- vagy epegörcsünk van. Hasi panaszoknál -gyomorgörcs, hányásos hasi görcsök, illetve görcsös hasmenés esetén- is ezt az ásványi-sót érdemes alkalmazni! Ha a görcsök idegesség következtében alakultak ki, pl. görcsös fejfájás vagy görcsös hasmenés esetén, akkor szedjünk a Magnesium phosphoricum mellé 2 órán át 1 tabletta Kalium phosphoricum D6-ot is, később áttérhetünk napi 3×1 tabletta Kalium phosphoricum D6 alkalmazására. Menstruációs görcsök esetén Magnesium phosphoricum „Forró hetes” formulája alkalmazható, a menstruációt kísérő ödémás tüneteknél naponta 3×1 tabletta Natrium sulfuricum D6 együttes szedése javasolt. A menstruáció előtt 2-5 nappal napi 3×1 tabletta Magnesium phosphoricum D6 szedésével csökkenthetőek a görcsök, illetve naponta 3×1 tabletta Natrium sulfuricum D6 szedésével csökkenthető az ödéma.