1111111

A szépség Schüssler-sói

Van egy  különleges diagnosztikai illetve terápiás módszer, amely esetében összefonódik a szépség és a betegségmegelőzés fogalma: ez a Schüssler-féle arcdiagnosztika.

Az arcunkon látható finom ráncok, redők és elszíneződések nemcsak esztétikai problémát jelentenek, de testünk jelzései is arra vonatkozóan, hogy valami nem megfelelően működik, szervezetünk hiányt szenved valamiben. Ha észleljük az elváltozásokat, az nem csak a szépség megőrzésében segíthet, de bizonyos betegségek megelőzhetővé is válnak általa. Az 1800-as évek második felében dr. Wilhelm Schüssler homeopátiával foglalkozó orvos dolgozta ki azt a sajátos rendszert, amelynek középpontjában tizenkét, a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi só áll. Ha valamelyikből csak nagyon kevés van a szervezetünkben, akkor hiányállapot, betegség lép fel, ennek jelei pedig az arcon redők, elszíneződések formájában láthatóak. Ha olvasni tudunk ezekből a jelekből, akkor kiválaszthatjuk a megfelelő Schüssler-sót is, ami megoldást jelent a problémára.

Szarkalábak, ráncok, bőrhibák az arcon

Két olyan ásványi só is van – a Calcium fluoratum és a Silicea -, amelyek kifejezetten a kötőszövetek és a bőr rugalmasságáért felelnek, így hiányuk elernyedt izmokhoz, ráncokhoz vezet. Ezek hiánya tehető felelőssé az arc korai öregedéséért, a szem körül kialakuló szarkalábakért is. A  Calcium fluoratum-hiány esetén jellemzően ún. kockaredők jelennek meg: ezek a belső szemzugból legyező irányban szétterjedő ráncok, melyeket függőleges irányú ráncok kereszteznek. A belső szemzug vöröses-barnás elszíneződése is gyakori tünet. Ha pedig a tükörben alaposan megvizsgáljuk arcunkat, és apró kis ráncokat látunk a száj és a szem körül, egy hosszú harántredőt a homlokon, a fül előtt pedig párhuzamos, függőleges ráncokat, akkor a Nr.11. Schüssler-só, a Silicea arcdiagnosztikai tüneteivel szembesültünk. A Siliceát a szépség sójának is nevezik, mivel a szilícium elősegíti a kötőszövetek felépítését, a kollagén rostok képződését. Előfordul a porcokban, bőrben, erekben, ízületi szalagokban, inakban. A test rugalmasságának egyik építőnyaga. Hiánya egyéb tünetekkel is társulhat, a teljesség igénye nélkül: visszértágulat, aranyér, hajhullás, haj- és körömtöredezés. Nem érdemes megvárni, míg a ráncok belevésődnek a bőrünkbe, jobb tenni ellene!

Belülről ható sók

A szelíd gyógymódok közül alternatív megoldást jelentenek a Schüssler-sók, melyek a probléma okától indulnak a megoldás felé és nem csak a tüneteket fedik el. A Schüssler-sók az ingerterápia elvén működnek, ez azt jelenti, hogy a Schüssler-só abban segíti a szervezetet, hogy a hiányzó ásványi anyag (itt a Silicea) felszívódását segíti elő a normális vegyes étrendből. Míg a különféle arckrémek kívülről pótolják a hiányzó komponenseket, a só belülről hat, mintegy megtanítja a szervezetnek, hogyan tudja önmaga előállítani a segítséget, hogyan tud szintetizálni, hogyan aktiválhatja az öngyógyító, regeneráló mechanizmusokat a szépség és az egészség érdekében. Természetesen vannak határok, hiszen egy hetven éves ember bőre már nem fog visszafiatalodni, de ezzel a módszerrel eredményeket érhetnek el bármelyik korosztályhoz tartozó férfiak és nők egyaránt, sokféle elváltozás, bőrhiba esetében a kamaszkori pattanásoktól kezdve a vízhiányos, májfoltos bőrig. Fontos, hogy egyéni, személyre szabott arcdiagnosztika alapján, homeopátiás szakember válassza ki a megfelelő terápiát.

Recept: 1+11

A hiánytünetek észlelése után 2-3 hónapos tablettás kezelés javasolt, egyik nap 3×1 tabletta Calcium fluoratum D12, a másik nap 3×1 tabletta Silicea D12 másfél liter buborékmentes vízben feloldva és ezt napközben elkortyolgatva. Fontos homeopátiás szabály, hogy belülről kifelé gyógyulunk. Tartós eredmény eléréséhez először a belső hiánytüneteket kell rendezni, de jó tudni, hogy kiegészítésként vannak krémek is. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy-egy kúra után fiatalosabb, élettelibb lesz az arcbőr, árad belőle a vitalitás, és valóban rugalmasabb lesz a bőrfelület.

A sóterápia mellett érdemes néhány alapvető életmódi jó tanácsot is betartani: figyeljünk a helyes táplálkozásra, igyunk napi 2-3 liter folyadékot, mozogjunk sokat, ez nem csak oldja a stresszt, hanem elősegíti testünk rugalmasságának megőrzését, a kötőszöveti renyheség és ezáltal a ráncképződés folyamatának lassulását.

A Schüssler-sókat kedvező áron INNEN rendelheted meg!
Dr.Fodor Enikő

Utazási betegség homeopátiás kezelése

…háromféle panasz fordul elő: viselkedésbeli, emésztési és érzékszervi. A gyerekek és felnőttek egy része meglehetősen nehezen viseli az utazást, de szerencsére van megoldás a problémák kezelésére.

A COCCULUS INDICUS gyakran alkalmazott szer, ha az utazót heves hányinger, hányás és erős szédülés gyötri, és emellett az erős illatok, az alváshiány, a vizuális ingerek rontják panaszait. A tünetek melegben enyhülnek.

A kinetózis bármely fajtájának kezelésére alkalmas a TABACUM, melyet sápadtság, nyálfolyás, hideg verejtékezés, hányinger, hányás, szédülés, ájulásérzés és heves szívdobogásérzés esetén választhatunk. A legkisebb mozgás és meleg rontja az állapotot, hűvös levegő és a szem behunyása javítja.

Ha a sápadtság, szédülés, hányinger fentről lefelé történő mozgáskor és előrehajláskor rosszabbodik, továbbá a beteg érzékeny a hirtelen, éles zajokra, akkor BORAX  alkalmazása javasolt. Kifejezetten jó hatása lehet hajón és repülés során.

A szereket már napokkal indulás előtt el lehet kezdeni, majd utazás előtt 1 órával és induláskor ismételni.

Ha nincs idő, vagy nem tudunk választani, egyszerű megoldás a VERTIGOHEEL tabletta alkalmazása, mely különböző eredetű szédüléses panaszokra javasolt, így utazási betegségre is. Hatóanyagai között szerepel az Anamirta cocculus, a Conium maculatum, a Petroleum és az Ambra grisea. A készítmény 12 éves kortól adható.

További lehetőség az IPECA, amennyiben a betegnél erős nyálfolyás, hányinger és bő hányás jelentkezik, és azután sem csökken a hányinger. Nyelve ilyenkor tiszta.

BRYONIA adható, ha a legkisebb mozgásra, még a szem mozdításakor is fokozott hányinger, hányás lép fel.

PETROLEUM javasolt, ha az utazó menetiránnyal szemben ülve rosszul van, és szédülése, hányingere csökken, ha eszik, lehunyja szemét, vagy meleg levegő éri.

Ha az utazási betegséget erős félelem és stressz is kíséri, kiegészíthetjük lelki túlérzékenységre való szerekkel is.

Mindenkinek problémamentes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

Dr. Kiss Anikó

Ui: Bármely, homeopátiával kapcsolatos kérdéssel hívja az Együtt a Homeopátiáért! Egyesület alapdíjas tanácsadó vonalát a 06 70/ 376 06 06-os telefonszámon!

Alvászavar, kimerültség? Kéz a kézben jár

Az alvás alapvető szükségletünk, tartós hiánya vagy rendszeres akadályozottsága kimerültséghez, fáradtsághoz vezethet. Ráadásul, a kialvatlanság nappal koncentrációs problémákat, feledékenységet okozhat. Emellett nem csupán az idegrendszerünket terheli meg a kialvatlanság, de az immun-, sőt hormonrendszerünk is kimerülhet. Hogyan segíthet a homeopátia? 

Az alvászavar többféle lehet

Van, aki álmatlansággal küzd, bár lenne minőségi ideje az alvásra. Mások nyugtalanul alszanak:  rémálmok, stressz, esetleg légzésproblémák miatt nem tudnak aludni. Sőt, van aki éppen ellenkezőleg, aluszékonysága miatt érzi magát kellemetlenül. Bármi is okozza a problémát, érdemes mielőbb megoldást találni.

Homeopátiás lelkületek és alvászavarok

Bár személyiségünk egyedi, néhány alapvető különbség segíthet eldönteni, melyik homeopátiás "mono" gyógyszerképe áll a legközelebb alvászavarunkhoz:

Argentum nitricum: vizsga, fellépés, félelem esemény előtt, izgatott várakozás jellemzi.

Arsenicum album: szorong, nyugtalan, félelem jellemzi munkahelyi gondok miatt, vagy az egészésg elvesztése miatti aggodalom miatt éjszaka felébred, járkál.

Cocculus: szellemi és fizikai túlerőltetés, felborult alvási ciklus: éjszakai álmatlanság, nappali aluszékonyság jellemzi.

Ignatia:   az alvászavar kiváltó oka a bánat, a veszteség, szerelmi csalódás, esetleg féltékenység lehet. Gyakori sóhajtzás, gombócérzés is kísérheti az állapotot, gyakori felébredés, kimerültség mellett.

Kálium phospohricum:  napjaink leggyakoribb szere lehet, ha a "hétköznapi gondok" miatt nem tudunk aludni: a túlzásba vitt tanulás, a szellemi megerőltetés, az üzleti problémák, a fizikai fáradtság és a betegségek utáni lábadozás esetén alkalmazható. Ilyenkor Schüssler terápiás rendszere alapján segíthet a Kalium phosphoricum D6, mely az agy természetes energiaforrásaként ismert szöveti só.

A Kaliuim phosphoricum D6 ide kattintva online kedvezően megvásárolható! 

Olvass még többet a Kálium phosphoricum hiánytüneteiről>>

 

 

 

 

Homeopátia és Egészség – Magazin Mindenkinek!

nyári újság

Megjelent a nyári szám!

A tartalomból:

  • Baba-mama harmónia
  • Megoldások epeproblémákra
  • Megtörtént esetek

Előfizetésnél kérjük írjon az info@mkhoa.hu e-mail címre, vagy telefonáljon a 06/1 209 5782 telefonszámra.

Az éves előfizetés díja 1640 Ft/ év.

A 2016/17-es tanévben az újság eddigi előfizetői árán nem szeretnénk változtatni, hogy senkit ne terheljünk jobban, de az újság előállítási költségeinek növekedése miatt az újságot 4 havonta tudjuk majd kiadni egy évben, azaz évi három lapszám lesz, 2016. őszén, 2017. telén és nyár elején. 2017. őszétől indul majd a következő éves előfizetés. Megértésüket  előre is köszönjük!