1111111

A Schüssler-féle ásványi sók alkalmazási területei

Schüssler-sók

A Schüssler-féle terápiás rendszer 8. sója

Arcod redői, ráncai, elszíneződései különféle hiányállapotokra utalnak és megmutatják Neked, hogy melyik szöveti sóra van szüksége a szervezetednek!

Natrium chloratum, a só és vízháztartás sója!

Táplálkozási ajánlásunkban, ebben az esetben inkább a nagy sótartalmú ételek fogyasztásának mérséklését javasoljuk! Sokunknál viszont az elégtelen folyadékbevitel hatására folyadékháztartásunk kibillenhet egyensúlyából –erre is érdemes odafigyelnünk!

Arcdiagnosztikai hiánytünetek:

  • tág pórusok,
  • zselatinos bőrfénylés –nem letörölhető,
  • arc cipószerű puffadtsága,
  • piros csík a haj-homlokvonal határán

A következő betegségeknél alkalmazható a Natrium chloratum: allergiás panaszok, depressziós panaszok, hajhullás, herpesz, hüvelyszárazság, kattogó ízületek, napszúrás, narancsbőr, roborálás, szem fényérzékenysége esetén.

Ajánlott potencia: D6 potencia.

 

Egészségtipp csak Neked!

Akut allergiás panaszok esetén – szénanátha, nyálkahártya hurut, száraz bőr- megoldást hozhat a Natrium chloratum. Akut esetekben óránként 3-3 tabletta Natrium chloratum D6-ot és Ferrum phosphoricum D12-t oldjunk fel másfél liter bubokékmentes vízben és a nap folyamán kortyolgassuk el az így elkészített folyadékot. Ha tüneteinknél inkább az orrdugulás dominál, akkor a két ásványi só mellé napi 3 tabletta Kalium chloratum D6-ot is tegyünk a palackba. Allergiás időszakban a napi 3×1 tabletta Natrium chloratum D6 és 3X1 tabletta Ferrum phosphoricum D12 együttes alkalmazása javasolt!

 

 

 

A Schüssler-féle terápiás rendszer 7.sója

Arcod redői, ráncai, elszíneződései különféle hiányállapotokra utalnak és megmutatják Neked, hogy melyik szöveti sóra van szüksége a szervezetednek!

Magnesium phosphoricum– a természetes görcsoldó!

Magnesium phosphoricum beépüléséhez a következő élelmiszereket ajánlott fogyasztani a Schüssler-féle kúra alatt: sötét levelű zöldségek, fényezetlen rizs, borsó, citrusfélék, kakaó, tea, kesudió, szójabab, tej, tejtermékek, tojás, halak, húsok, burgonya.

Arcdiagnosztikai jelek: gyermemeknél jellemző a "magnézium -pirosság", amikor mindkét arcfél feltüntően kivörösödik.Felnőtteknél a nyakon és mellkason is megjelenhetnek a vörös foltok. Mindezek mellett gyakori a csukáls, a különféle görcsös fájdalmak.

A következő betegségeknél alkalmazható a Magnesium phosphoricum:

aranyeres panasz, álmatlanság, csuklás, epegörcs, fejfájás, gombócérzés a torokban, gyomorgörcs, harántcsíkolt izmok görcse, hasmenés, kólika, köhögés, lumbago, lábikragörcs, menstruációs görcs esetén.

  • D6 potencia.

 

Egészségtipp csak Neked!

A Magnesium phosphoricumot a „nagy görcsszernek” is hívják, erre a szerre érdemes gondolni, ha bárhol a szervezetben sima- vagy harántcsíkolt izomgörccsel találkozunk.

A tapasztalatok szerint akkor érhetjük el a legteljesebb és leggyorsabb görcsoldó hatást, ha a Magnesium phosphoricumot az un. „forró hetes” formula szerint alkalmazzuk, vagyis akut görcsös állapotokban 10 darab Magnesium phosphoricum D6 tablettát feloldunk 2 dl forró vízben és a forró italt 5-10 percenként elkortyolgatjuk!

Ebben a formában jól alkalmazható, ha görcsöl a lábunk, vese- vagy epegörcsünk van. Hasi panaszoknál -gyomorgörcs, hányásos hasi görcsök, illetve görcsös hasmenés esetén- is ezt az ásványi-sót érdemes alkalmazni! Ha a görcsök idegesség következtében alakultak ki, pl. görcsös fejfájás vagy görcsös hasmenés esetén, akkor szedjünk a Magnesium phosphoricum mellé 2 órán át 1 tabletta Kalium phosphoricum D6-ot is, később áttérhetünk napi 3×1 tabletta Kalium phosphoricum D6 alkalmazására. Menstruációs görcsök esetén Magnesium phosphoricum „Forró hetes” formulája alkalmazható, a menstruációt kísérő ödémás tüneteknél naponta 3×1 tabletta Natrium sulfuricum D6 együttes szedése javasolt. A menstruáció előtt 2-5 nappal napi 3×1 tabletta Magnesium phosphoricum D6 szedésével csökkenthetőek a görcsök, illetve naponta 3×1 tabletta Natrium sulfuricum D6 szedésével csökkenthető az ödéma.

 

Homeopátiás Nyári Egészség Fesztivál és Gyermeknap az FMK-ban – 2015. május 30-án!


Nyari_egeszsegfeszt_2015_meghivo

Sok szeretettel várunk kicsiket és nagyokat!

A Schüssler-féle terápiás rendszer 6. sója

 

Arcod redői, ráncai, elszíneződései különféle hiányállapotokra utalnak és megmutatják Neked, hogy melyik szöveti sóra van szüksége a szervezetednek!

Kalium sulfuricum,

 A Schüssler-féle terápiás rendszer 6. sója

  • A Kalium sulfuricum a méregtelenítés sója!
  • A Kalium sulfuricum beépüléséhez a következő élelmiszereket ajánlott fogyasztani a Schüssler-féle kúra alatt: burgonya, banán, zöldségek, aszalt gyümölcsök, tengeri hal, szárnyas hús, tejtermékek, tojás.
  • Arcon fellelhető jelek a következők:
    • belső szemzug barnás elszíneződése
    • arc okkersárga elszíneződése A alakban
    • pigmentációs eltérések az arcon
    • sárgás, lemezes hámlású, korpás fejbőr
  • A következő betegségeknél alkalmazható a Kalium sulfuricum: barna foltok a bőrön, kötőhártya gyulladás, hörghurut, köhögés, influenza, korpás fejbőr, orrmelléküreg gyulladás, terhességi májfolt, vitiligó esetén.
  • D6 potencia javasolt.

Egészségtipp csak Neked!

A salakanyagok eltávolításához, a szervezet természetes élettani folyamatainak helyreállításához, azaz egy átfogó méregtelenítési kúrához háromféle ásványi sót alkalmazhatunk. Az arcdiagnosztika itt is támpontot ad a megfelelő szer kiválasztásában. Ha a belső szemzug barnás elszíneződését látjuk, vagy ha a sárgás-barnás tónus nagyobb területre kiterjed, érdemes belevágni egy Kalium sulfuricum kúrába. Ez a só a szervezet nagytakarítását szolgálja, mivel fokozza a méregtelenítési és kiválasztási folyamatokat. Elsősorban a bőrt és a nyálkahártyát, valamint a májat célozza meg. Ha a szemünk duzzadt, táskás lesz vagy bedagad a lábunk, akkor a vesét is támogatni kell a méregtelenítésben, mindezért Natrium sulfuricumra van szükségünk.

A sejtek közötti térből pedig a Natrium chloratum segít kipucolni az itt lerakódott salakanyagokat –ez utóbbi miatt alakul ki a narancsbőr.

Ha észleled ezeket a tüneteket, akkor itt az idő, hogy belefogj egy 2-3 hónapos kúrába – akár mindhárom ásványi só alkalmazásával, D6 potenciában, napi váltásban, napi 3×1 tabletta, másfél liter buborékmentes vízben feloldva, napközben elkortyolgatva! Figyelem: a méregtelenítő kúra alatt fokozott vízfogyasztás javasolt!

 

 

 

A Schüssler-féle terápiás rendszer 5. sója

Arcod redői, ráncai, elszíneződései különféle hiányállapotokra utalnak és megmutatják Neked, hogy melyik szöveti sóra van szüksége a szervezetednek!

Kalium phosphoricum : a Schüssler-féle terápiás rendszer 5. sója

  • A Kalium phosphoricum a természetes antidepresszáns, az agy energiaforrása!
  • A Kalium phosphoricum beépüléséhez a következő élelmiszereket ajánlott fogyasztani a Schüssler-féle kúra alatt: lencse, fehérbab, szója, szelídgesztenye, kesudió, mandula, mogyoró, csemegekukorica, tojás, hal.
  • Arcon fellelhető jelek a következők:
    • arc szürkés elszíneződése
    • beesett halánték
    • apatikus, érdektelen tekintet  
  • A következő betegségeknél alkalmazható a Kalium phosphoricum: álmatlanság, depressziós hangulat, emlékezeti gyengeség, idegesség miatt fellépő fejfájás, szorongás, idegesség, kimerültség esetén.
  • D6 potencia javasolt.

 

Egészségtipp csak Neked!

A depressziós hangulat sokszor tartósan rányomja bélyegét mindennapjainkra, a Kalium phosphoricum hiánya nyomott, levert hangulattal, szomorúsággal párosulhat, amikor a mindennapi nehézségek leküzdhetetlennek tűnnek. A Kalium phosphoricum D6 hangulati zavarok, depressziós hangulat, túlhajszoltság, kimerültség esetében javasolt, 2-3 hónapos kúraként, napi 3×1 tabletta alkalmazásával. Kiegészíthetjük a hatást napi 3×1 tabletta Magnesium phosphoricum D6-tal, ami a „lelki görcsök” oldására, alvási problémákra javallott. Vizsgaidőszakban, vagy megterhelő szellemi tevékenység időszakában napi 3×1 tabletta Calcium phosphoricum D6, napi 3×1 tabletta Kalium phosphoricum D6, és napi 3×1 tabletta Magnesium phosphoricum D6 együttes, kúraként való alkalmazása javasolt. A vizsgaidőszak kezdete előtt 2-3 héttel érdemes elkezdeni!

 

Grízesség, tejfehér arcszín, tágult hajszálerek: vajon egyensúlyban van a kálium háztartásod?

Arcod redői, ráncai, elszíneződései különféle hiányállapotokra utalnak és megmutatják Neked, hogy melyik szöveti sóra van szüksége a szervezetednek!

 

Dióhéjban a káliumról:

A kálium a szervezet számára életfontosságú ásványi anyag, melynek normális értéke nagyon szűk határok között mozog. Hiányára jól működő vesék mellett akkor kerülhet sor, ha túl sok kálium vész el a gyomor-bél rendszerén keresztül, például hányás, hasmenés, akut gyomor-hurut miatt, illetve egyes belgyógyászati megbetegedések esetén és bizonyos gyógyszerek alkalmazása mellett csökkenhet a kálium szintje. Bevitelére leginkább a kálium-klorid alkalmas, melyet növényi táplálékokból veszünk fel.

Egyedi jelek, melyek Kalium-chloratum hiányra utalnak

A Kalium-chloratum (Nr.4) hiány arcdiagnosztikájára jellemző a tejfehér arcszín (szemöldök alatt, „tejbajuszként” a száj körül) és szemhéjszélek kivörösödése, állandó kötőhártya irritáció, hajszálértágulatok, sőt, nem ritka ilyenkor a grízesség.

A Kalium-chloratum (Nr.4) a nyálkahártyák és savós hártyák sója, ezért hiányában ezeknél a betegségeknél kerül sor a Schüssler–féle szöveti 4-es só alkalmazására:

·         fülfájás, gyomorhurut, hasmenés, hörghurut, ínhüvelygyulladás, influenza, ízületi gyulladás, köhögés, kötőhártya gyulladás, középfülgyulladás, nátha, torokgyulladás esetén.

·        A javasolt potencia: D6 potencia.

 

Bár hiánya kiegyensúlyozott táplálkozás esetén ritkán fordul elő, a kálium-klorid beépüléséhez a következő élelmiszereket javasolt fogyasztani a Schüssler-féle kúra alatt:

zöldségfélék, burgonya, alma, füge, lencse, olívabogyó, paradicsom, napraforgóolaj, hal, baromfihús, tejtermékek.

Egészségtipp csak Neked!

A Schüssler-féle terápiás rendszerben háromféle ásványi sót használhatunk a megfázás, nátha kezelésére!

A fertőzés és gyulladás úgynevezett „első szakaszában” – ami általában a betegség első óráit jelenti – amikor borzongás, levertség, orrdugulás, vizes orrfolyás, hőemelkedés jelentkezik, negyedóránként szopogassunk el egy tabletta Ferrum phosphoricum  D12-t két órán keresztül, majd napi háromszor egy tabletta szedése javasolt mindaddig, amíg az orrváladék vizes jellegű.

Napi háromszor egy tabletta Kalium chloratum D6-ra van szükség, amikor a szervezetben lévő gyulladás a „második szakaszba” ér, és a váladék jellege opálos, fehér és nyúlós. A Kalium chloratum D6 hatékony nátha, influenza, allergiás nátha, fülkürt-hurut esetén, és sikeresen alkalmazható köhögés csillapítására is!

Napi háromszor egy tabletta Kalium sulphuricum D6 alkalmazható a legtöbb fertőzés és gyulladás „harmadik stádiumának” kezelésére, amikor sárgás, zöldes váladékkal találkozunk.

 

A Schüssler-féle 3-as só hiánytünetei

Különféle gyógyszerek, a kalcium, a csersav vagy a növényekben található fitátok gátolhatják a vas optimális felszívódását. De szerencsére létezik egy több mint 130 éves gyógymód, mely 12 ásványi sóval, a „szervezet élettani funkcionális szereivel” gyógyít! A Schüssler-féle arcdiagnosztika és terápiás rendszer segítségével megtudhatod, mely ásványi sók szükségesek egészséged helyreállításához.

A Ferrum phosphoricum elsősegélyszer, hirtelen kialakuló fertőzések, gyulladások, lázas állapotok kezdeti stádiumának szere, D12-es potenciában. Mindemellett fontos szerepe van a vérszegénység kezelésében is, D6-os potenciában.

A Ferrum phosphoricum beépüléséhez a következő élelmiszereket javasolt fogyasztani a Schüssler-féle kúra alatt: vörös húsok, halak, belsőségek, tojás, olajos magvak, száraz hüvelyesek, paradicsom, paraj, eper, datolya.

Árulkodó jelek, amelyek vashiányra utalnak

A tartósan fennálló vashiány esetén jellemző az arc barnás-lilás (feketés) elszíneződése az orrgyöktől kiindulva a szemek alá terjedve. Akut esetben, kezdődő vírusfertőzés esetén –vasvörösség figyelhető meg a fülön és az arcon.  Nagyon gyakori a köröm hosszanti barázdáltsága.

A vashiány számos egészségügyi problémát okozhat, melyeknél alkalmazható a Ferrum phosphoricum: afta, aranyér, csalánkiütés, fejfájás, fogfájás, gyomorhurut, hólyaghurut első stádiuma, influenza, izomláz, kötőhártya gyulladás, láz első stádiuma, lumbágó, nátha, orrvérzés, sérülések-zúzódások-ficamok, torokgyulladás, visszérgyulladás esetén.

 

·        D6 potencia, vérszegénység kezelésére 2-3 hónapos kúraként.

·        D12 potencia elsősegélyszerként alkalmazva.

 

Egészségtipp csak Neked!

A Ferrum phosphoricumot legtöbbször elsősegélyszerként alkalmazzuk. Gyors segítség lehet, ha nyaralás, túrázás alatt sérülést szenvedünk; például zúzódás, rándulás és ficam, vagy vérömleny kialakulásának esetében. Ilyenkor a traumát követően negyedóránként szopogassunk el egy tabletta Ferrum phosphoricum D12-t két órán keresztül, majd napi háromszor egy tabletta szedése javasolt. A Ferrum phosphoricum D12 hasznos segítség a hirtelen ránk törő torokgyulladás, fejfájás, vagy fogfájás esetén is. Ha vízparton töltjük a szabadságunkat, alkalmazhatjuk rovarcsípések által kiváltott helyi gyulladás csökkentésére, illetve napégésre is. Nyaraláskor gyakran előfordul, hogy idegen helyen olyan ételeket eszünk, amelyekhez nem vagyunk hozzászokva, kialakulhat gyomorhurut, gyomorrontás, hányás vagy lázzal járó nyári hasmenések esetén is jó megoldás a Ferrum phosphoricum D12.

 

 

Képgaléria – II. Interdiszciplináris Komplementer Medicina Kongresszus