Utazási betegség homeopátiás kezelése

…háromféle panasz fordul elő: viselkedésbeli, emésztési és érzékszervi. A gyerekek és felnőttek egy része meglehetősen nehezen viseli az utazást, de szerencsére van megoldás a problémák kezelésére.

A COCCULUS INDICUS gyakran alkalmazott szer, ha az utazót heves hányinger, hányás és erős szédülés gyötri, és emellett az erős illatok, az alváshiány, a vizuális ingerek rontják panaszait. A tünetek melegben enyhülnek.

A kinetózis bármely fajtájának kezelésére alkalmas a TABACUM, melyet sápadtság, nyálfolyás, hideg verejtékezés, hányinger, hányás, szédülés, ájulásérzés és heves szívdobogásérzés esetén választhatunk. A legkisebb mozgás és meleg rontja az állapotot, hűvös levegő és a szem behunyása javítja.

Ha a sápadtság, szédülés, hányinger fentről lefelé történő mozgáskor és előrehajláskor rosszabbodik, továbbá a beteg érzékeny a hirtelen, éles zajokra, akkor BORAX  alkalmazása javasolt. Kifejezetten jó hatása lehet hajón és repülés során.

A szereket már napokkal indulás előtt el lehet kezdeni, majd utazás előtt 1 órával és induláskor ismételni.

Ha nincs idő, vagy nem tudunk választani, egyszerű megoldás a VERTIGOHEEL tabletta alkalmazása, mely különböző eredetű szédüléses panaszokra javasolt, így utazási betegségre is. Hatóanyagai között szerepel az Anamirta cocculus, a Conium maculatum, a Petroleum és az Ambra grisea. A készítmény 12 éves kortól adható.

További lehetőség az IPECA, amennyiben a betegnél erős nyálfolyás, hányinger és bő hányás jelentkezik, és azután sem csökken a hányinger. Nyelve ilyenkor tiszta.

BRYONIA adható, ha a legkisebb mozgásra, még a szem mozdításakor is fokozott hányinger, hányás lép fel.

PETROLEUM javasolt, ha az utazó menetiránnyal szemben ülve rosszul van, és szédülése, hányingere csökken, ha eszik, lehunyja szemét, vagy meleg levegő éri.

Ha az utazási betegséget erős félelem és stressz is kíséri, kiegészíthetjük lelki túlérzékenységre való szerekkel is.

Mindenkinek problémamentes, élményekben gazdag utazást kívánunk!

Dr. Kiss Anikó

Ui: Bármely, homeopátiával kapcsolatos kérdéssel hívja az Együtt a Homeopátiáért! Egyesület alapdíjas tanácsadó vonalát a 06 70/ 376 06 06-os telefonszámon!