Homeopátiás úti patika allergiásoknak

Ha pollenallergia tüneteitől szenvedünk, érdemes már utazás előtt elkezdeni a kezelést, de a homeopátia akut esetben is segít.

NUX VOMICA adható, ha – főként reggel – hosszan tartó, heves tüsszögés rohamok lépnek fel, bő, vizes orrfolyás és orrdugulás kíséretében. A panaszok szagokra, hidegre, huzat és szél hatására romlanak.

EUPHRASIA javasolható, ha vizes orrfolyás és tüsszögés mellett szemviszketés, égő érzés, bő, maró könnyezés is jelentkezik.

Amennyiben maró orrváladék jelentkezik orrdugulással, heves tüsszögéssel, égő fájdalommal és melegre enyhül minden panasz, akkor az ARSENICUM ALBUM a megfelelő szer.

A szénanáthás panaszok időnként ráterjednek a melléküregekre, – bő orrváladék mellett teltségérzés, orrdugulás és fájdalom lép fel az orrgyöknél és a fejben, könnyezés kíséri, a meleg minden formája ront a panaszokon – ilyenkor KALIUM IODATUM adható.

Általánosan a HISTAMINUM alkalmazható megelőzésre, de fennálló panasz esetén is javallott.

Kombinált készítmény is rendelkezésre áll: a LUFFEEL orrspray és tabletta, melynek 4-4 féle összetevője segít a szénanátha kellemetlen tüneteinek enyhítésében. Az orrspray csökkenti az orrdugulást, segíti a váladék kiürülését és gátolja az orrnyálkahártya kiszáradását, 2 éves kor fölött alkalmazható. A tabletta szénanátha és felső légúti allergiás panaszok kezelésére gyermekkorban is alkalmazható: szokásos adagolása 6 -11 éves gyermeknek napi 2×1 tabletta, 6 éves kor alatt napi 1×1 tabletta nyelv alatt elszopogatva.

A nyári virágzó növények sok rovart vonzanak, s időnként előfordul egy-egy kellemetlen rovarcsípés, mely nemcsak fájdalmas, de ha valaki hajlamos a túlzott allergiás reakcióra, veszélyes is lehet. APIS szedése javasolt olyan rovarcsípés esetén, amikor szúró, égő fájdalom, halványpiros duzzanat alakul ki és ez hideg borogatásra javul.

BELLADONNA javasolt abban az esetben, ha rövid időn belül komoly duzzanat lép fel, élénkpiros bőr látható és ezt lüktető fájdalom is kíséri.

A LEDUM PALUSTRE csípések, szúrások esetén enyhíti a viszketést és csökkenti a gyulladásos tüneteket. Ha a szúrás helyén már gennyesedésre utaló jeleket látunk, a seb hidegre, érintésre érzékeny, szaggató fájdalom jelentkezik, HEPAR SULFUR-t adhatunk.

Mindenkinek további szép nyarat és kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Dr. Kiss Anikó

Ui: Bármely, homeopátiával kapcsolatos kérdéssel hívja az Együtt a Homeopátiáért! Egyesület alapdíjas tanácsadó vonalát a 06 70/ 376 06 06-os telefonszámon!