Alvászavar, kimerültség? Kéz a kézben jár

Az alvás alapvető szükségletünk, tartós hiánya vagy rendszeres akadályozottsága kimerültséghez, fáradtsághoz vezethet. Ráadásul, a kialvatlanság nappal koncentrációs problémákat, feledékenységet okozhat. Emellett nem csupán az idegrendszerünket terheli meg a kialvatlanság, de az immun-, sőt hormonrendszerünk is kimerülhet. Hogyan segíthet a homeopátia? 

Az alvászavar többféle lehet

Van, aki álmatlansággal küzd, bár lenne minőségi ideje az alvásra. Mások nyugtalanul alszanak:  rémálmok, stressz, esetleg légzésproblémák miatt nem tudnak aludni. Sőt, van aki éppen ellenkezőleg, aluszékonysága miatt érzi magát kellemetlenül. Bármi is okozza a problémát, érdemes mielőbb megoldást találni.

Homeopátiás lelkületek és alvászavarok

Bár személyiségünk egyedi, néhány alapvető különbség segíthet eldönteni, melyik homeopátiás "mono" gyógyszerképe áll a legközelebb alvászavarunkhoz:

Argentum nitricum: vizsga, fellépés, félelem esemény előtt, izgatott várakozás jellemzi.

Arsenicum album: szorong, nyugtalan, félelem jellemzi munkahelyi gondok miatt, vagy az egészésg elvesztése miatti aggodalom miatt éjszaka felébred, járkál.

Cocculus: szellemi és fizikai túlerőltetés, felborult alvási ciklus: éjszakai álmatlanság, nappali aluszékonyság jellemzi.

Ignatia:   az alvászavar kiváltó oka a bánat, a veszteség, szerelmi csalódás, esetleg féltékenység lehet. Gyakori sóhajtzás, gombócérzés is kísérheti az állapotot, gyakori felébredés, kimerültség mellett.

Kálium phospohricum:  napjaink leggyakoribb szere lehet, ha a "hétköznapi gondok" miatt nem tudunk aludni: a túlzásba vitt tanulás, a szellemi megerőltetés, az üzleti problémák, a fizikai fáradtság és a betegségek utáni lábadozás esetén alkalmazható. Ilyenkor Schüssler terápiás rendszere alapján segíthet a Kalium phosphoricum D6, mely az agy természetes energiaforrásaként ismert szöveti só.

A Kaliuim phosphoricum D6 ide kattintva online kedvezően megvásárolható! 

Olvass még többet a Kálium phosphoricum hiánytüneteiről>>